IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By She
  • 1 Post By S4S
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2020, 09:56   #1
Standart Hosting Alirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hosting, kelime anlami olarak barindirma demektir. Genellikle web server ile karistirilan hosting birbiriyle baglantili ancak farkli kavramlardir. Web server, web sitenize ait dosyalari saklayan ve internet kullanicilarinin erisimine sunan bilgisayarlara verilen isimdir. Bu veri saklama ve yayinlama islemine de web hosting denir. Bir web sitesi acmaniz icin hem domain hem de hosting gerekir.

Hangi Hostingi Tercih Etmelisiniz?

Satin alirken dikkat etmeniz gereken bazi kriterler vardir. Alacagi trafik, kullanilacagi isletim sistemi, e-mail, web alani, veri tabani, subdomain ile birlikte tercih edeceginiz firma ve paket web sitenizin kullanisliligi acisindan oldukca onemlidir. Oncelikle, kullanilacagi isletim sistemine gore Linux hosting ve Windows hosting olmak uzere ikiye ayrilir. Sitenizin yazilacagi kodlama diline gore isletim sistemini secmelisiniz. Yani .ASP ve . ASPX olarak yaziyorsaniz Windows, PHP dilinde ise Linux’i tercih etmelisiniz.

Hosting Genisliginde Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Hosting alani web sitenizde kullanacaginiz gorsel, isitsel ve yazinsal iceriklerin saklandigi alanin genisligidir. Sitenizin ihtiyaci olan alandan fazlasini almak maddi olarak da yuk olacagi icin gereksizdir. Bu nedenle, ihtiyaciniz olani almak ve ileride gerekirse genisletmek daha anlamli olur. Hosting paketlerinde trafik, sitenize ayni anda girecek olan kisi sayisina baglidir. Iceriginiz ne kadar doluysa sitenize giren kisi sayisi o kadar fazla olur. Bu yuzden, onceden tahmini trafik belirlenmeli ve buna bagli olarak, secim yapilmalidir. Diger kriter olan veritabani, birbiri ile baglantili olan verilerin depolandigi alandir. MySQL ve MsSQL olarak ikiye ayrilan veritabani secimini web sitenizin yazilimina gore yapmalisiniz. Subdomain ise ana domainin altinda olusturulacak domainlerdir. Web projenizin kapsamini baz alip, paketlerin iceriginde yer alan subdomaine dikkat etmelisiniz. E-mail kullanimi da sizin icin oldukca onemlidir. Cunku tercih edeceginiz paket icerisinde kac adet e-mail kullanabileceginize dikkat etmelisiniz. Paket fiyatlarinin da butcenizi sarsmamalidir. Hosting paketi secerken icerik ve fiyat acisindan karsilastirmalar yapmalisiniz. Kendiniz icin ideal paketi secerken sitenize baglanacak gunluk kullanici sayisi, sitenizin turu, aylik transfer, disk kapasitesi gibi pek cok unsura dikkat etmelisiniz. Aylik transfer, sitenize giren ziyaretcilerin yaptigi toplam veri transferidir. Ziyaretciler sitenizde yer alan sayfalarin boyutu kadar veri transferi yapar. Disk yani kapasite, siteniz icin planladiginiz icerik ile ilgilidir. Video bazli icerikler dusunuyorsaniz yuksek kapasiteli bir hosting dusunmeniz daha faydali olur. Islemci, sitenizin yuklenme hizini dogrudan etkiler. Sunucu basina az sayida hosting barindiran firmalari tercih etmelisiniz. Ram de islemci gibi yuklenme hizi ile baglantilidir. Ziyaretcileriniz web siteniz acilirken zaman kaybetmek istemeyecegi icin hizli olmasi siteye girisi kolaylastirir ve daha sIk talep gorur. Web siteniz ister kurumsal ister blog sayfasi olsun, satin almadan istediginiz bir sayfayi gerceklestiremezsiniz. Bu yuzden firmanizi detayli bir sekilde arastirmali, butcenize ve ihtiyaciniza uygun olan en iyi paketi secmelisiniz. Boylece, web sitenizin ileriki donemlerde gelisimini de etkilersiniz.

En Iyi Hosting Firmasi Icin…

Dogru paketi secmek web sitenizin gelisimi ve omru acisindan oldukca onemlidir. Bu yuzden sececeginiz firma da incelikle arastirilmalidir. En iyi hosting firmasini secerken dikkat etmeniz gereken bazi hususlar mevcuttur. Firmanin ne kadar zamandir var oldugu ve nasil bir firma oldugu arastirilmalidir. Firmanin nasil oldugunu hakkinda yazilan kullanici yorumlarini okuyarak ogrenmek daha guvenilir bir yontemdir. Ayrica, firmanin kullanici destegini arastirmalisiniz. Destek bolumunun sorunlara kalici cozumler bulmasi, tercihinizde etkili olur. Web sitenizin gelisimi acisindan en uygun ve kullanisli hizmeti Guzel Hosting tarafindan satin alarak, sundugunuz hizmeti en verimli sekilde internet kullanicilarina ulastirabilirsiniz.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 22 Ağustos 2020, 00:25   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

~ E & B ~
 
Alt 22 Ağustos 2020, 08:05   #3
Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık
Tskler.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 22 Ağustos 2020, 09:54   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

eline saglik;ççk

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 22 Ağustos 2020, 09:55   #5
Standart

Emeğine sağlık

 
Alt 22 Ağustos 2020, 10:13   #6
S4S
#!/Ssh/Python
S4S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık ben hosting alırken lokasyonuna ve sürümüne bakıyorum Security önemli :)

________________



Herşey Eğitim Değil Bazı Şeyler YETENEK İster ~

 
Alt 22 Ağustos 2020, 10:32   #7
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık ;ççk

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 14 Ekim 2020, 03:44   #8
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

 
Alt 24 Mayıs 2021, 23:08   #9
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel paylaşımlarınız ve herkesi konu ile alakalı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

________________

Hosting Alirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:08.