IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2021, 22:07   #1
Standart Yandex Metrica Nedir?

Her geçen gün kendini yenileyen ve devamlı yeni kullanıcılar elde eden bir uygulamadan, Yandex Metrica’dan bahsedeceğiz.

Bu inceleme yazısında, Yandex Metrica kullanımı ile alakalı detaylara pek girmeyecek olsak da, en azından Google Analytics ile arasındaki bazı önemli farklılıklardan bahsedeceğiz. İlk baştan şunu belirtmeliyiz ki, Yandex web analizi konusunda oldukça başarılı bir işe imza atıyor. Kullanıcı dostu yönetim paneli, tamamen ücretsiz olması ve kolay kurulumu ile her kullanıcının yazılım bilgisi olmadan kullanabileceği bu uygulama, gelecekte Google Analytics’i rekabet konusunda zorlayacak gibi görünüyor.

Yandex Metrica Nedir?

Yandex Metrica Neden Kullanılmalı?

Uygulamayı ilk incelediğinizde Google Analytics ile arasında pek fark olmadığı gibi bir his uyanabilir içinizde. Menünün solda olması, bazı menü isimlerinin benzerlik göstermesi ve ana temanın Google Analytics’e yakın olması, algıda bozukluğa sebep olabilir. Lakin Yandex Metrica’nın rakibi ile karşılaştırılamayacak kadar farklı özellikleri var ve şu an bu özellikleri bu kadar net ve ücretsiz sunan başka bir uygulama yok.

Bu özelliklerden ilki, oturum kaydı. Oturum kaydı ile web sitenizdeki ziyaretçilerin hareketlerini, bir video penceresi ile izlemeniz mümkün. Kimi kullanıcı için bu özellik çok dikkat çekmese de, web sitesine gelen ziyaretçilerin ilk hareketlerini ve sonra ne yaptıklarını incelemek isteyen, hatta bunu bilmek ve buna göre web sitelerinde geliştirme yapmak isteyenler için bu özellik oldukça önemli.

Web sitesinde en çok nere üzerinde duruluyor. Kullanıcı web sitesine girdikten sonra ilk hareketi ne oluyor gibi yüzlerce sorunun cevabını, oturum kaydı ile almanız mümkün. Tabi Google Analytics’den farkı sadece oturum kaydı değil Metrica’nın. Bir de bu oturum kaydının haritalaştırılmış versiyonları ile de kullanıcıya hizmet vermekte. Bu haritalar, bağlantı haritası, Tıklama haritası ve kaydırma haritası olarak 3’e bölünüyor. Bu haritalar ile web sitenize gelen ziyaretçilerin en çok ne yaptıklarını inceleyebilir ve e-ticaret yapıyorsanız ona göre pazarlama stratejileri yapmanız mümkün olabilir.

Tüm bu özelliklerle, geleneksel web analizini içeren özellikleri ortak bir paydada buluşturan Yandex Metrica’yı kullanmak için gördüğünüz gibi birden çok sebep mevcut. Tabi Metrica, Googla Analytics’in kullanılmasını perdeleyecek kadar geliştiğini söylemek zor. Zira Analytics gelişmiş arayüzü ve hızlı kullanıcı deneyimi, hatasız istatistikleri ile hala dünyanın en çok kullanılan web analiz uygulaması.

Yandex Metrica E-Ticaret’te Çok Faydalı Olabilir

Oturum kaydı özelliği ile e-ticaret sitenizde hangi menü ve hangi ürünlerin daha çok tıklandığı veya Mouse hareketlerinin e-ticaret sitenizde en çok nerede yoğunlaştığını görmeniz, işinizi geliştirme de size katkı sağlayacak. Böylece, e-ticaret sitenizdeki en verimli noktayı bulup, kullanıcıların deneyimleri üzerine, satış stratejilerinizi bir kez daha gözden geçirmeye imkan bulabileceksiniz.

Oturum kaydı ve haritalar özelliği ile e-ticaret veya normal amaçlı web sitenizde en kazançlı reklam alanlarını keşfetmeniz de çok basit olacaktır. Kullanıcı hareketlerini kaydeden haritalar, size, web sitenizin en çok çalışan noktaları hakkında daha çok bilgi verecektir.

Yandex Metrica Kurulumu

Uygulamaya üye olduktan sonra, uygulama ayarları içinden alacağınız kod parçacığını, Metrica’nın web sitenizde önerdiği noktaya yerleştirmenizle, uygulamayı kullanmaya başlamanız mümkün olacaktır.

Metrica, en yakın rakibi olan Google Analytics’den farklı birçok özelliğe sahip ve kullanılması için bu özelliklerin sağladığı yenilikler ve fırsatlar çok yeterli. Özellikle e-ticaret yapanların, web sitelerine eklemeleri, kullanıcılarını izlemeleri ve hareketlerinden gerekli geliştirmeleri yapmaları çok yararlı. Kısacası Yandex Metrica, kullanılması önerilecek, nadir web analiz uygulamalarından bir tanesidir.
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 14 Ocak 2021, 21:28   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık paylaşım için teşekkür ederiz

________________

~ E & B ~
 
Alt 24 Mayıs 2021, 22:55   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel paylaşımlarınız ve herkesi konu ile alakalı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

________________

Yandex Metrica Nedir?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:39.