IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Web Dünyasından Röportajlar Web sitesi alanında çalışmalar yapan webmaster'larımız ile ilgili röportajlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

58Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2021, 15:49   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Thumbs up Webmaster ''RevivaL'' ile Röportajımız

Webmaster ''RevivaL'' ile Röportajımız

(Saruhan) Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için kendi adıma ve ircrehberi.net adına teşekkür ederim.

(RevivaL) Özellikle ben teşekkür ederim saruhan kardeşim röportaj hakkı verildiği için ve buradan tüm dostlarımıza selamlarımı iletiyorum.

(Saruhan) Öncelikle nasılsın ? Nasıl gidiyor hayat telaşesi ?

(RevivaL) İyiyim çok şükür, şükürler olsun klasik türk erkeği olarak hayat müdacelesine devam ediyorum.

(Saruhan) Allah kolaylık versin RevivaL.Rica etsem benim için ve röportajı okuyacak olanlar için biraz kendinizden bahseder misiniz ? Ne yaparsınız ? Daha yakından tanımak isteriz ?

(RevivaL) Öncelik ile ismim Ulaş 33 yaşındayım Kocaeli Gebzede yaşıyorum.
Üniversiyeyi bitirdikten sonra Türk telekom (ttnet) firmasında 7 yıl çalıştıktan sonra 2021'yılında işten ayrıldım.
Şuan için aile şirketi kurma yolunda ilerlemekteyiz, inşaat tadilat, tamirat, duşa kabin akla gelebilecek her türlü inşaat işlerini kocaeli gebze bölgesinde geliştirmek için çok sıkı çalışmalar yapmaktayız.


(Saruhan) Allah tüm düşüncelerini,planlarını,projelerini gerçekleştirmede yar ve yardımcın olsun. Peki İRCd hayatına ne zaman başladınız ? Neler ile karşılaştınız ve webmaster maceranız nasıl gelişti ?

(RevivaL) Teşekkür Ederim.Benim irc hayatım şöyle başladi : lise yıllarında ders çalışmak için internet cafeye giderdim evimde bilgisayarım vardı ama o yıllarda türk telekom bu kadar hızlı hizmet vermiyordu internet başvusuru yapınca aylar sonra geliyordu internet tabi bunları hatırlayan umarım olacaktır çevirmeli internet vardı evimizde kotalı olduğu için pek evde izin verilmezdi vel hasıl kelam internet cafeye gider 7 8 bilgisayar'da İRCD programı olan miRC programını görürdüm çok dikkatimi çekmişti. Merakım üzerine o yıllarda haydi.net, sohbetim.com gibi sitelerinin sahipleri adminleri cafede chat yapardı bende bu merakım sonunda kendime ilk olarak 18 yaşımda haydi.net sahibinin yardımı ile millipiyangolar.org domainini alıp kendimi geliştirmeye başladım. kısa ve özet olarak bu kadar anlattım daha fazlasıda var ama gerek yok bence :)

(Saruhan) Zaten İRCd hayatına hemen hemen herkes bir internet cafede bir masanın başında başlamış bulunuyor.:siritan: O zaman yavaş yavaş web ile alakalı bilgi sağlayacak sorularımıza geçerek sormak istiyorum. Web geliştiricilerinin bilmesi gerekenler sizce nedir ?

(RevivaL) Web geliştirme konusunda bilinmesi gerekenler artık herşey çok daha kolay ilk domainimi alırken istanbulnetwork vardı istanbulbilişim domaini kayıt etmek için günlerdir beklerdik şuan artık çok kolay ve hızlı. Web geliştiricilerinin bilmesi gerekenler programlama dilleri ve de en çok lazım olanı photoshop bilmeleri olacaktır.

(Saruhan) Nasıl web tasarımcısı olunur ?

(RevivaL) Web tasarım işi gerçekten çok zevkli bir iştir bu mesleği diğerlerinden ayıran özellik ise kesinlikle ve kesinlikle dijital dünyanın vazgeçilmezi haline gelmiş hatta önümüzdeki 5 10 yıl içerisinde web dünyası kendisini çok hızlı şekilde geliştirerek web tasarımcılarına dahada çok ihtiyac duyacaktır. Web tasarımcı nasıl olunur sorusuna benim net cevabın kesinlikle sıkılmak olacaktır çünkü ilk başladığınızda kodların sizlere çok saçma geldiğini fark edeceksiniz. Daha sonra kodları ezberleyince işinizin çokça zevkli olduğunu anlayacaksınız.

(Saruhan) Aynen ama her zaman her iş öğrenilmeye başlanıldığı zaman herkes hemen aynı düşünceler ile düşünebilir ama pratiklik kazanarak daha eğlenceli işlere imza atıyor.Bunun birçok tanıdığım örnek olacak kişiler mevcut.Neyse diğer sorumuza geçeyim.Günümüz internetinde en ideal web tasarımları nasıl olmalıdır ?

(RevivaL) Benim gözümde web tasarımcılar gerçekten şeytan gibi cin gibi insanlardır hani derlerya cin fikirli adeta öyle insanlar Metin belgesinde kodlamaya başlayıp web tasarım yapan cin fikirli insanlar.

(Saruhan) Web tasarımının öneminden ve aşamalarından merak edenler için anlatabilir misiniz ?

(RevivaL) Web tasarımının önemi aslında oldukça basit günümüz gereği web tasarım artık herkes ve her şey için lazımdır. Özellikle ülkemizde son yıllarda artan kişisel web sitelerini ben çok yakından takip etmekteyim neden derseniz bu durum üniversite okumuş bir insanın iş bulamamasından dolayı oluşturduğu kendi kişisel web sitesindeki profilinden dolayı muhakkak iş sahibi olabiliyor. Kurumsal olarak ülkemizde en faydalı görülen reklam ve para kazanma biçimide web tasarımına ihtiyaç halindedir.

(Saruhan) Peki sıfırdan başlamak isteyenler neye dikkat etmeli.Bir web sitesi ve tasarımı nasıl olmalıdır ?

(RevivaL) Bir web tasarımı nasıl olmalıdır bu soruda çok eskiye dayanmaktadır, 2000 li yıllarda üniversite siteleri bile tek sayfa olarak hizmete geçmiştir fakat şuanda devlet siteleri bile arama motoru dostu hali gelerek gelişen teknolojiyi çok yakından takip etmekteyiz. Örnek vermem gerekirse sohbet sektöründe olan insanlarız eskiden mobil uygulamamı vardı ? play store diye birşey mi var dı ? bunların hiç birisi yoktu şuan ise dünya devi olan mobil uygulamalar var hatta günlük milyonlarca ziyaretçi kapasitelerine sahipler.

(Saruhan) Domain uzantılarının SEO ' ya etkileri nelerdir ?

(RevivaL) Domain uzantılarının seo ya ektileri katkıları aslında buda tamamen eski seo taktikleri, ben mesela eskiden film dizi sektöründeydim filmizle10.com net .org domaini alıyordum google sayıları okumuyordu doğrudan harfleri okuyarak ana kelimeyi görüp sitemizi üst sıralara çıkartıyordu fakat şuanda o okadar çok domain uzantısı varki türkiyede yaşadığımız için gelen olarak tercihimiz COM.TR domaini bu domaini kayıt etmemiz için bizlerden belge isteniyor ama belge alamıyorsan tabiki genel tercihimiz com,net,org olmalıdır.

(Saruhan) Siyah şapka SEO nedir ? Çözüm yolları nelerdir ?

(RevivaL) Hiç birimiz kesinlikle yapay zekadan akıllı değiliz ama şunu dile getirmem gerekiyor Siyah şapka dediğimiz seo mantığından gerçekten işe yarayan taktikler var mesela ben farklı bir sektör için denemiş olduğum index of yöneti gerçekten işe yarıyor. Siyah şapka seo kesinlikle kullanılmaması gereken bir yöntemdir bu yöntemleri farklı sektörler için kullanabilirsiniz. Özellikle finans, yetişkin xyz, sektöründe oldukça kullanılan bir yöntemdir. Çözüm yolları ise kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir.

(Saruhan) Sosyal medya ile SEO yapma mantığı hakkında neler düşünüyorsunuz ?

(RevivaL) Ülkemizde günlük olarak milyonlarca ziyaretçisi olan başta facebook,twitter,instagram , tiktok gibi sosyal medya paylaşım sitelerinde hatta son yıllarda arama motorlarının oldukça sevdiği her gün paylaşımlarının yapılmasını istediği ücretsiz web trafik arttırma bölümüdür. Sosyal medya ile web siteniz hem güncel kalır, hem seo'ya katkısı olur ve arama motorlarından üst sıralara çıkmanızı sağlar. Sosyal medya sitelerinde reklamlarınızdan gelen trafikler web sitenizi arama motorlarında üst sıralara çıkartmaktadır.

(Saruhan) SEO çalışması yapanlar için SEO konusunda en başarılı bulduğunuz pluginler nelerdir ?

(RevivaL) Ben genel olarak wordpress içerik yönetim sistemini kullanmaktayım bu All in seo pack eklentisini premium olarak kullanıyorum ve bu eklentiyi forum'da paylaşmıştım çok faydalıdır baştan sonra eksiksiz kurulmalıdır.

(Saruhan) Google anbean her gün yeni bir kurallar ve algoritmalar koymakta ve şuan günümüz için bunlar nelerdir ? Merakla okuyan üyelerimize nelerden bahsetmek istersiniz ve ne tür ipuçları verebilirsiniz?

(RevivaL) Google değil'de arama motorları kendi aralarından hakikaten savaş vermektedir. Geçen sene Bing arama motorunun geliştirdiği algorith'ma gerçekten googleyi kıskandırmaktadır. Fakat dünya devi olan googleyi hiç bir arama motoru geçememekte olup googleyi yakından takibe almaktadır. Verilen kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir aksi taktirde web siteleri ban yemektedir. Aslında arama motorlarıda işlerini paraya döktü bunun sebebi ise sosyal medyalarda aşırı yoğunluk olduğundan ve sürekli reklamlar döndüğünden dolayı googlede artık eskisi gibi seo'ya pek önem vermiyor veriyor ama seo aslında para para aslında reklam reklam adwors adwors reklamlarını genişletmek için şuanda ücretsiz reklam kaynağı sunmaktadır bilenler mutlaka çıkacaktır. Diyeceklerim bu kadar irc rehberine çok çok teşekkür ederim.

(Saruhan) Gerçekten faydalı ve eğlenceli bir röportaj oldu sayenizde çok teşekkür ederim hem kendi adıma hem de ircrehberi.net adına.Sorularımız bitti ama sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı ya da keşke şu soru da sorulsa dediğiniz bir şey onları da dinleyebiliriz sizden ?

(RevivaL) Gerçekten ben çok teşekkür ederim.Eklemek istediğim herhangi bir soru yok hemen hemen gayet bilgilendirici sorular ile gelip cevaplar vermeye çalıştık.Hem sana hemde bütün ircrehberi.net adına herkese teşekkür ediyorum ilgi ve alakalarından ötürü.Her zaman bir çok platform olmasına rağmen her zaman bir adım önde ve güzel işlere imza atmayada devam ediyorlar. Başarılar diliyorum.

(Saruhan) Duygu ve düşünceleriniz için kendi adıma ve İRCRehberi.Net adına teşekkür ederim. İslerinde muvaffakiyet ve başarılarını daimliğini dileriz.
________________

Webmaster ''RevivaL'' ile Röportajımız
 
Alt 14 Ağustos 2021, 16:10   #2
Standart

akici ve hos roportaj olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatinizida basarilarinizin devamini dilerim efendim sizi yakindan tanimak guzel m.o
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik yine guzel is cikartmissin ortaya tebrik ederim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 14 Ağustos 2021, 16:11   #3
Sohbetleyiz.Com
DeliKalpsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeginize saglık canlar ;)

________________

 
Alt 14 Ağustos 2021, 16:17   #4
Himura
Kenshin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

keyifle okudum, emeğine sağlık sizi tanımak güzeldi

________________

Ya yok ise Cennet veya Cehennem, Boşa mı gidecek o kadar serzeniş inanış bekleyişler..
 
Alt 14 Ağustos 2021, 16:26   #5
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

 
Alt 14 Ağustos 2021, 16:27   #6
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğinize sağlık .

 
Alt 14 Ağustos 2021, 16:32   #7
ᎪᎡᎪՏ
Bennet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim.

________________

Beraber yürüsek İstanbul sokaklarında ve girdiğimiz her sokağın sonu

Galata Kulesi’ne çıksa.
 
Alt 14 Ağustos 2021, 19:14   #8
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
WildCat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
akici ve hos roportaj olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatinizida basarilarinizin devamini dilerim efendim sizi yakindan tanimak guzel m.o
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik yine guzel is cikartmissin ortaya tebrik ederim
Okuduğun ve düşüncelerin için çok teşekkür ederim canım benim

________________

Webmaster ''RevivaL'' ile Röportajımız
 
Alt 14 Ağustos 2021, 19:14   #9
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
DeliKalpsiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeginize saglık canlar ;)
Çok teşekkür ederim. Okuyan yüreğine sağlık

________________

Webmaster ''RevivaL'' ile Röportajımız
 
Alt 14 Ağustos 2021, 19:15   #10
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Kenshin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
keyifle okudum, emeğine sağlık sizi tanımak güzeldi
Çok teşekkür ederim. Okuyan yüreğine sağlık kardeşim

________________

Webmaster ''RevivaL'' ile Röportajımız
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:10.