IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Web Dünyasından Röportajlar Web sitesi alanında çalışmalar yapan webmaster'larımız ile ilgili röportajlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

43Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2021, 23:20   #1
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Webmaster / Tasarımcı umiT İle Röpörtajımız

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KuzeyAras- Merhaba umiT Nasılsın.

umiT- Merhaba iyim teşekkür ederim siz nasılsınız ?

KuzeyAras-Tsk Ederim İyiyim Saolasın.

umiT- Daim olsun iyiliğiniz

ExCaLuBuR- Öncelikle röportajımızı takip edecek olan kişiler için sizi daha iyi tanımaları adına kendinizi tanıtırmısınız.

umiT- Adım soyadım Ümit Özay, 25 yaşındayım. Aslen Boluluyum. Yozgat Bozok Üniversitesi İnşaat ve İşletme mezunuyum. Şuan ircdeki hemen hemen herkesin bildiği bir firmada çalışmaktayım.

KuzeyAras- Öncelikle Röportajımızı Kabul Ettiğin İcin İrcRehberi Olarak Tesekkur Ederiz.

umiT- Rica ederim asıl ben teşekkür ederim, benimle röportaj yaptığınız için

KuzeyAras- Sorulara Gecelim İstersen.

umiT- Tamamdır

KuzeyAras- En iyi cms sistemi sizcede wordpress midir ? Alternatif olarak öneriniz varmı ?

umiT- En iyi sistem şuan dünyada herkesin kullandığı wordpress'dir. Fakat bana göre [COLOR="Blue"wordpress[/COLOR] in dışına çıkmak istersek kendinize ait olan özel olarak yönetebileceğiniz bir sistemdir, o yüzden bu soruya böyle cevap vermek daha uygun olur.

KuzeyAras- Html ile Php arasındaki en belirgin özelliklere örnek verirmisiniz ?

umiT- 2 Dilde web üstünde, client tarafında çalışmasıdır.

KuzeyAras- Seo çalışmaları için araştırma yapan kişilere hangi aşamadan başlamalarını önerirsiniz ?

umiT- Hiç bir zaman seoyu satın almarak öğrenmelerini tavsiye etmiyorum. Seo eğitimini satan kişiler çok iyi Seo tecrübesi bilgisi varsa bunları kendileri kullanarak kendilerine internetten ticaret ağı
yapacaktır. Başlayacakları en güzel aşama düşe kalka yaparak ederek bozarak spama düşerek tecrübe edinerek olacaktır.
Yeterki içlerinde bu heves olsun.

ExCaLuBuR- Yanılmıyorsam biz seni daha çok irc sunucularının web siteleri için yaptığın Sohbet temaları ile tanıyoruz.

umiT- Evet, genelde sohbet ve irc camiasında sohbet tasarımları ile tanımaktadır, Onun dışında da birçok web platformlarında işler yapmaktayım.

ExCaLuBuR- Bunun yanı sıra projelerin ve ya webmaster'lık adına çalışmaların varmıdır , bizimle paylaşırmısın ?

umiT- Evet aklıma birçok proje mevcut irc tarafında pek bir projem bulunmuyor fakat irc tarafına şöyle yararı dokunabilecek uzaktan düşündüğüm bir kaç iş bulunmaktadır.
Mesela gördüğüm vbullettin serisinde v3.8 de mobil uyumluluk ve tasarım tarafında çok sıkıntılar var, Xenforo, Mybb, Vbullettin gibi sistemlerede tasarımlar yapmayı düşünüyorum.

ExCaLuBuR-Umarım en kısa sürede faliyete geçirirsiniz bu projelerinizi, zira görünüşe göre fazlaca ihtiyaç var.

ExCaLuBuR- Sizin nazarınızda Javascript , web tasarımında ne kadar önemlidir ?

umiT- Javascript benim için web tarafında olabilecek en büyük kurtarıcıdır. Web tarafında html'in tıkandığı yerde tek çare javascripttir. Benimde olmassa olmazımdır.

ExCaLuBuR-Peki yeni başlayanlar için javascript öğrenmeleri adına önerebileceğiniz yollar nelerdir ? Sizin bu konuda ücretli yada ücretsiz ders anlatımları veya kurslarınız varmı ? Yok ise zaman içerisinde böyle bir proje geliştirme hedefiniz olur mu dersiniz?

umiT- Javascript'e başlayacaklar için while dön(f)erinde 1 den 10 a kadar yazdırmalarını öneririm. Elimdeki işler yoğunluğu sebebi ile hiç kurs vermeyi düşünmedim, ilerleyen zamandada olacağını pek zannetmiyorum.

ExCaLuBuR-Bir diğer sorumuzda CSS hakkında olacak . Web tasarımı için en önemli faktörlerden biri de css olsa gerek . Webmaster olmak için yola çıkanlara Css hakkında ki önerileriniz neler olur ?

umiT- Webmaster olmak için büyük tecrübeler edinmek bilmek şart oluyor öncelik bana göre seodan geçiyor işleyiş mantık kavrandıktan sonra yazılım ile ilerleme kaydedilebilir.
Css tarafında ise bu Webmaster'ın sular seller gibi bilmesi gerekmektedir. Şuan Dünyada gerçi sitelerin %95 hemen hemen bootstrap kullanmata fakat,
Bootstrap zaman kazandıradan bir hazır kütüphanedir. Onun yerine Css ile kendi kütüphanelerimizi yazmak her zaman ileri dönük daha iyi olacaktır.

ExCaLuBuR-Süre olarak değişiklik gösterecek olsada sizce webmaster olmak istiyorum diyerek yola çıkan kişiler için ilk öğrenmesi gerekdiğini düşündüğünüz, önereceğiniz yazılım dili hangisidir ?

umiT- İlk olarak sağlam istek ve heves olmalı daha sonra, Html Css' öğrenmesi gerekmektedir.

ExCaLuBuR- Html öğrenmek işin temeli gibi görünsede php' bilmek daha detaylı çalışmalar yapmak için ekstra önem arz ediyor mu ?

umiT- Html ve Css görüntü kısmını kapsar, php ise arka plandaki işin işleyişini kapsamaktadır. Php bilmek tabikide detaylı büyük projeler için olmassa olmazdır. Php bilmek tabikide detaylı büyük projeler için olmassa olmazdır.

ExCaLuBuR- Peki , Sohbet sitesi sahipleri için üzerinizde çalıştığınız yeni bir Html / Wordpress Sohbet teması varmı ?

umiT-Şuan sohbet üstüne herhangi yaptığım bir çalışma bulunmuyor

ExCaLuBuR- Web Konusunda sorularımız haricinde , Sizin söylemek istediğiniz , dile getirmek istediğiniz öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir ?

umiT- Tavsiyem artık geniş bir kitle bilgisayar'dan ziyade telefon ve tableti tercih etmekte, o yüzden irc veya başka platformlar bu taraflarda daha fazla işler ve projeler yapılmalıdır diye düşünüyorum.

KuzeyAras- Ben Birseyi Merak Ettim umiT İrc/d İle Nasıl Tanıştınız ? Ve İlk Nerde Başladınız?

umiT- İrc ile ilk tanışmam 2009 yılında metin2turkiye.net server sahibi RauL ( Zafer ) abi sayesinde olmuşmuştur. Kendisi de halen şuan sivilde görüştüğüm birisidir,
İlk başladığım yer onun GM(GameMaster) lığını yaparken sorun ve sıkıntılarda, girmem gereken sohbetmasali.net sunucusunda başladım. O zamandan beri irc camiasındayım.

ExCaLuBuR-IRC Server sunucularında aktif olarak görev almaktamısınız ?

umiT-Evet, Şuan kendiside arkadaşım olan OxiGeN in sunucusu ( sohbet.net ) de görev almaktayım.

ExCaLuBuR- Soylesimizden anladığım kadarı ile sizin ilk önerini ve tavsiyeniz hevesli olmak sürekli deneme yaparak işin temelini öğrenmek gerektiği

umiT- Evet her zaman hata yaparak öğrenmek, bir daha o hatayı yapmayacağınızın garantisidir. Herşey zaman, tecrübe ve hatalardan geçmektedir.

ExCaLuBuR- Sizi web ve irc dünyasına başlatan heves eğitiminizle mi başladı yoksa ilginizi çeken bir projeye mi denk geldiniz ?

umiT-Herşey heves ile başladı. Zaman ile ilgimi çeken işler ve projeler geliştirmemi sağladı ve sağlıyor.

ExCaLuBuR- umiT, Ortada bir gerçek varki bilgi ve birikim olarak senden oldukça uzaktayız. Zaman ayırdığın için çok tşk ediyorum.

umiT- Rica ederim bu röportaja beni layık gördüğünüz için ben teşekkür ederim. Buradan ircrehberi.net'in kısa zamanda uzun başarısını kutluyorum.

ExCaLuBuR- ircrehberi ekibi olarak tekrar zaman ayırdığın için çok teşekkürler, nice yeni projelerine imza atmanı temenni ederim .

umiT- Hepiniz sağolun var olun inşAllah

KuzeyAras- Ben 1 Soru Sormak Istıyorum Musadenızle

umiT- Tabi buyrun

KuzeyAras- İrcRehberine nasıl geldiniz ve şuanda baktığın da İrcrehberi nasıl bir gelişme süreci gösterdi ?

umiT- İrcRehberi ben askerde olduğum zaman kuruldu diye hatırlıyorum veya o zamanlar duyuldu tamda covid'in yeni yeni başladığı zamanlarda
Sitenin sahiplerinden olan sanırım Omen ile görüşmemiz olmuştu mobil tasarım üstüne o zaman askerde olduğum ve vbullettin sistemine tam anlamıyla hakim olmadığım için konu öyle açıkta kalmıştı.
Daha sonra geldiğimde şirketimizimin ircrehberi referansıyla gelenlere %20 indirim politikamız ile üyede olmuş bulundum.

KuzeyAras- IRCRehberi.Net adına ve kendi adıma teşekkür ederim bu keyifli ve özel söyleşi için. Umarım hayatınızın tüm alanların da tüm başarılar sizinle olur.

umiT- İrcRehberi.Net' e ve siz değerli insalara bu röportaja layık gördüğünüz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 15 Şubat 2021, 23:23   #2
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık,faydalı bir röportaj olmuş.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 15 Şubat 2021, 23:31   #3
İyiki Hayallerimizi Görmüyorlar...!!!
PuSLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kardeşim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatında başarılar ... Bizim kel aynak nerelerde acaba... Seviliyorsun..

 
Alt 15 Şubat 2021, 23:36   #4
Standart

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Ortaaam @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güzel bi Röportaj olmuş :)

________________

Sözüm '' Şiir'Lerin '' MükemmeLidir..
 
Alt 15 Şubat 2021, 23:56   #5
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık güzel röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kardeşimizle Çok Çalıştık Çokta Memnun Kaldım Çalışmalarından Kendisine başarılar dilerim

 
Alt 16 Şubat 2021, 00:02   #6
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık beyler. Ümit bey başarılar diliyorum.

 
Alt 16 Şubat 2021, 13:36   #7
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik. basarilar dilerim.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 16 Şubat 2021, 13:37   #8
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık güzel bir röportaj olmuş
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatınız da başarılar dilerim

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 16 Şubat 2021, 13:59   #9
Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
BLueMooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Röportaj da emeği geçen arkadaşları tebrik ederim. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşimiz kendini ispat etmiş bir kişidir. Başarılarının devamını dilerim.

________________

"Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Webmaster / Tasarımcı umiT İle Röpörtajımız
 
Alt 16 Şubat 2021, 16:20   #10
Standart

emeginize saglik ayrica basarilarimida dilerim

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:50.