IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Üye Günlüğü - Defteri Üye günlüğünüze bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

26Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2024, 20:18   #31
Standart

“Toprakaltı, çoğu insanın sandığının aksine son derece hareketli. Derinlere doğru kazıp ileriledikçe toprağın beklenmedik tonlara bürünmesi şaşırtabilir sizi. Paslı kırmızı, şeftali rengi ve sıcak hardal tonları, limon yeşili, derken koyu bir turkuvaz... İnsanlar çocuklarına toprağı yalnızca tek bir renge boyamayı öğretirler. Gökyüzünü mavi, çimeni yeşil, güneşi sarı ve toprağı da tamamen kahverengi hayal ederler. Oysa ayaklarının altında gökkuşakları olduğunu bir bilseler.

Bir avuç toprağı alın ve avuçlarınızın arasında ezin; sıcaklığını, dokusunu, gizemini hissedin. O küçücük parçanın içinde, dünyadaki insan sayısıyla yarışır denli mikroorganizma vardır. Hep birlikte çalışarak organik maddeleri biz bitkilerin minnetle tüketerek büyüdüğümüz besinlere çeviren bakterilerle, mantarlarla, alglerle, arkelerle, kımıl kımıl solucanlarla ve tabii antik çanak çömlek parçalarıyla doludur toprak. Karmaşıktır, dirençlidir, cömerttir. Her santimi hummalı bir çalışmanın ürünüdür. İnsanlarca bu yönüyle yüceltildiğine şahit olmasam da sağlıklı, verimli toprak, elmastan da yakuttan da altından da daha değerlidir.”

Kayıp Ağaçlar Adası

________________


imza yok. parmak bassam?
 
Alt 29 Nisan 2024, 00:26   #32
Standart

“Adamız, çiçek açan ağaçları ve yemyeşil çayırlarıyla, dinlenmek ve enerji toplamak için ideal bir yerdi kelebek için. Buradan ayrıldıktan sonra geri dönmeyecek olsa da onun soyundan olanlar bir gün döneceklerdi. Çocukları bu yolculuğu tersinden yapacaklardı ve onların çocukları da aynı yoldan geri döneceklerdi. Bu kuşaklar göçü böylece devam edecekti. Burada önemli olan nihai varış noktası değil, hareket hâlinde olmaktı; aramak, değişmek, dönüşmekti.”

Kayıp Ağaçlar Adası

________________


imza yok. parmak bassam?
 
Alt 30 Nisan 2024, 01:44   #33
Standart

İnanan insanlar, inandıkları üzerine konuşurken ve hareket ederken sizin de inanan biri olduğunuzu varsayıyorlar hep. Hatta neredeyse bundan emin bir şekilde. Öyle ki, bir dem fırsat bulup “üzgünüm ama benim inançla pek aram yok” diyebilecek dahi olsanız, onlar bunun mümkünatını kavramak istemeyeceklerdir. İnananların ekseriyetinin bakış açısından, sizin bir anomali olmanız bile mümkün görünmüyor sanırım. Zira, siz de illâ bir şeye ya da bir şeylere inanıyorsunuzdur.

________________


imza yok. parmak bassam?
 
Alt 30 Nisan 2024, 11:48   #34
Standart

Başkalarının düşlerini gerçekleştirmek için yaşıyor ve çabalıyoruz çoğumuz. Bizimkiyle hiç mi hiç alâkası olmayan o bencilce ve doymak bilmez düşleri için, tavizler veriyoruz, vermek durumunda kalıyoruz hep.

Oysa ne çok düş kurardın, değil mi Kedi? Kurmuştun. Hatta hâlen kuruyorsun, zira değişemiyorsun. Bina üstüne bina, ardı sıra sokak üstüne sokak inşa ediyorlar, sense düş.

________________


imza yok. parmak bassam?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:29.