IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2022, 20:54   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Tweet 'Beğenmeme' Özelliği Tüm Dünyada Test Edilecek

Twitter, geçtiğimiz yıl kısa süreliğine test ettiği "beğenmeme" özelliğini küresel çapta test edeceğini açıkladı. Bu test programı kapsamında iOS ve Android ekosistemleri ile web sürüm kullanıcıları, bir tweete verilen yanıtları hem beğene bilecek hem de 'beğenmeyebilecekler'. Peki bu ne işe yarayacak?
Dünyanın en popüler sosyal ağlarından bir tanesi olan Twitter, geçtiğimiz yıl küçük bir kullanıcı kitlesi ile bir test gerçekleştirmişti. Bu test kapsamında kullanıcılar, bir tweete verilen yanıtlar için beğenmeme vermiş, bu yanıt o tweet altında alt sıralara gönderilmişti. Özellikle ilgili yeni bir açıklama yapan Twitter, bu özelliğin kapsamını genişleteceğini dünya genelindeki tüm kullanıcıların bu özelliği test etmeye başlayacağını duyurdu. Özellik artık, web sürüme ek olarak iOS ve Android'de de deneyimlenebilecek.
Twitter, bir tweete gönderilen yanıtların kaç adet 'beğenmeme' olduğunu açıklamayacak. Çünkü platform, bu özellik ile kullanıcıları rencide etmek istemiyor. Şirketin esas amacı, bir tweete verilen ve kullanıcıların genel olarak beğenmediği yanıtı, o paylaşımdaki tüm yanıtlar arasında en alt sıralara göndermek. Twitter, bu özelliğin önemli olduğunu ifade ediyor.
"Beğenmeme, rahatsız edici ve alakasız yorumların filtrelenmesini sağladı"

Tweet 'Beğenmeme' Özelliği Tüm Dünyada Test Edilecek
Twitter tarafından yapılan açıklamalarda, daha önceki dönemlerde yapılan testin sonuçlarına değinildi. Yetkililere göre bu özellik, rahatsız edici veya konuyla alakasız yorumların kullanıcılar sayesinde filtrelenmesini sağlamış. Bu yüzden bu özelliğin önemsendiğini anlatan yetkililer, özellik sayesinde Twitter'daki karşılıklı yorumlaşmanın kalitesinin artacağını belirtiyorlar.

kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 05 Şubat 2022, 00:43   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kullandığım bir sosyal mecra değil ama kullanıcılarına hayırlı olsun ;d

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 06 Şubat 2022, 10:07   #3
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Twitter, Eksi Oy Özelliğini Tüm Kullanıcılara Açıyor

Twitter, geçen yıl test etmeye başladığı yanıtlara eksi oy verme özelliğini şimdi tüm kullanıcılarına sunmaya başladığını açıkladı. Yanıtlara eksi oy verme seçeneği, ilk olarak belirli bir grup internet kullanıcısına sunuldu. Ancak Twitter, yakında bu özelliği iOS ve Android kullanıcılarına da sunacağını söylüyor.

Reddit gibi sitelerdekinin aksine, olumlu ve olumsuz oyların toplam sayıları herkese açık değil. Yanıtlara eksi oy verme özelliği, sosyal medya platformu tarafından perde arkasında kullanıcılara gösterilen yanıtları değiştirmek için kullanılıyor.

Şirket şu zamana kadar yaptığı testler sonucunda, kullanıcıların saldırgan ya da alakasız buldukları yanıtlara eksi oy verdiklerini tespit ettiğini söyledi. Ayrıca platform, “Bu deney aynı zamanda eksi oylamanın, insanların görmek istemedikleri içerikleri işaretlemeleri için en sık kullanılan yol olduğunu da ortaya çıkardı.” dedi. Görünüşe göre Twitter kullanıcıları, eksi oy verme özelliğini, bir sohbeti sessize almak ya da spam veya alakasız olarak işaretlemekten daha pratik buluyorlar.

Twitter, eksi oy verme özelliğinin Twitter’daki sohbetlerin kalitesini artırdığı sonucuna ulaşmış durumda ve bu nedenle söz konusu özelliğin platforma kalıcı olarak eklenebileceğini düşünüyor.

Olumsuz oylar ve beğenmemeler, kullanıcıların çevrim içi içerik hakkında geri bildirimde bulunmalarının basit bir yoludur. Ancak bu gibi özellikler, aynı zamanda sorun da yaratabilirler. Örneğin hedeflenen taciz kampanyalarında ve muhalif görüşleri susturmak için kullanılabilirler.

Tweet 'Beğenmeme' Özelliği Tüm Dünyada Test Edilecek

alıntıdır.

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:28.