IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2022, 15:27   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Twitter Profil Fotoğraflarına NFT Desteği Geldi

Son dönemde birçok yeniliği test eden Twitter, şimdi de NFT sahiplerinin profil fotoğrafları olarak NFT’lerini sergilemesine izin vermeye başladı. Twitter, bu hareketiyle dijital varlıklarla ilgili özellikler sunan en iyi platformlardan biri olarak anılmaya başlanacak

Twitter daha önce bu desteğe sahip olmasa da birçok kişi halihazırda profil fotoğrafı olarak NFT’lerini sergiliyordu. Ancak bunlar sadece birer kopyadan ibaretti. Şirket bu yeni hamlesiyle birlikte NFT’leri doğrudan sergilemenin yolunu açıyor. Şimdilik abonelik hizmetini kullanan kişilere sunulan bu özellik, dijital cüzdanınızla bağlantı kurarak NFT’nin sahibi olup olmadığınızı kontrol edecek ve ardından sergilemeye başlayacak.

Twitter ayrıca yeni NFT profil fotoğraflarının, klasik profil fotoğraflarından ayrı olarak daire şeklinde değil altıgen şeklinde olacağını duyurdu. Bu sayede NFT olan profil fotoğrafları artık ayırt edilebilecek.

Yeni özellik, sosyal medya şirketlerinin son dönemde kripto varlıklara olan ilgisinin bir devamı olarak nitelendiriliyor. Hatırlarsanız dönemin Twitter CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin’in şirketin geleceğinin büyük bir parçası olduğunu söylemişti. Şirket ayrıca Eylül ayında Bitcoin kullanarak bağış / bahşiş gönderme sistemini duyurmuştu. Bununla da kalmayarak özel bir kripto ekibi de kurulduğunu da özellikle belirtmek gerek.

Son olarak yeni NFT sergileme özelliğinin henüz Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki iOS kullanıcıları için geçerli olduğunu belirtelim. Özelliğin test aşamasından sonra Türkiye dahil birçok ülkeye ve diğer platformları kullanan cihazlara genişlemesi de planlar arasında.

NFT Nedir?
Takas edilemeyen jeton ya da İngilizcedeki popüler ismiyle non-fungible token (kısaca NFT), dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. NFT’ler fotoğraflar, videolar, ses ve diğer dijital dosya türleri gibi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir. Ancak orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT’nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken, NFT’ler, sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blok zincirlerinde izlenir.



Twitter Profil Fotoğraflarına NFT Desteği Geldi

kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 22 Ocak 2022, 07:31   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kullanıcılar sevinsin, hiç ilği alanımı çekmiyor bu Twitter

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:34.