IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Haberler , Gelişmeler, Yenilikler , Akıllı Telefonlar Hakkında Paylaşımlar

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2021, 16:40   #1
Standart En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (OnePlus 9 Pro Akıllı Telefon)

En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (Android ve iOS modelleri) :

Telefonları tek tek ele almaya çalışacağım ve büyük çoğunlukla da amiral gemisi akıllı telefonlar üzerinden ilerleyeceğiz. Dedik ya en iyisini arıyoruz ve en güçlü olan modelleri inceliyoruz. Piyasadaki en iyi telefonlar için ilk modele geçelim.

1.OnePlus 9 Pro Akıllı Telefon

Bu marka Çin temelli ve amiral gemisi katili olarak bilinen bir marka. Markanın en son gelen amiral gemisi modelinde de unvanına yakışır bir seri görüyoruz. Tasarımı ve özellikleri ayrı gayet iyi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tasarım

Telefonun tasarımı, en iyi telefonlar listesinde yer alacak kadar başarılı bir tasarım. Tabii ki bu kişisel bir görüş olarak değişebilir. Önce ön kısımdan söz etmek lazım. Samsung akıllı telefonlarındaki gibi kavisli kenarların olduğu, şık bir ön yüz var.

Kamerada öyle ortaya alınıp telefonun stilini bozmamış. Köşede bir yerde konumlandırılmış durumda. Arka kısma geçildiği vakit ise söz konusu model direkt Samsung Galaxy S21 modelini andırıyor. İki tane büyük lensin gözüktüğü dikdörtgen kamera alanı ve tam ortada marka logosu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ekran Özellikleri

En iyi telefon iddiasında bulunup hala LCD ekran kullanılması komik bir durum olarak değerlendirilebilir. Neyse ki OnePlus bu konuda yine iddiasını konuşturmayı başarmış durumda. Telefonda AMOLED bir ekran var.

Üstelik çözünürlük değeri de bayağı bir yüksek tutulmuş. QHD+ olarak tanımlanan 1440 X 3216 piksel çözünürlük var. Ekran boyutu ise 6.7 inç gibi bir ekran. Yani böyle bir çözünürlük değerinde bu boyutta bir ekran çok yüksek bir piksel yoğunluğu demek oluyor.

Düşünün iPhone modellerinde bile 460 PPi seviyeleri sunulurken OnePlus 9 Pro akıllı telefonunda 525 PPi piksel yoğunluk değeri var.

Ayrıca ekranın yenileme hızı da 120 Hz değerine çıkarılmış ve bu da zaten oyun telefonlarında bile kullanılan bir değer haline geldi. Koruma kısmında da Gorilla Glass 5 ile kendisini kanıtlayan model, Fluid AMOLED ile dikkat çekici renk doygunluğu da sunuyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Teknik Özellikleri ve Donanımı

Piyasadaki en iyi telefonlar listesi hazırladığımızı söylemiştim. Kullanılan işlemcilerin, sunulan RAM miktarlarının hep üst düzey olduğunu göreceksiniz. OnePlus 9 Pro telefonunda, Snapdragon 888 işlemci yer alıyor.

Güçse güç iddiasında bulunan marka, 2.84 GHz amiral gemisi işlemciyle beraber 8 GB RAM sunuyor. İstenirse, yani daha güçlü bir akıllı telefona ulaşılmak istenirse 12 GB RAM seçeneği de var. Depolama alanı da sadece iki çeşit olarak sunulmuş. 128 GB var ve 256 GB var.

Kamera Özellikleri

Bir akıllı telefonun 100 MP kamera barındırması onun çok iyi kameraya sahip olduğunu göstermez. OnePlus 9 Pro akıllı telefonu buna örnek gösterilecek modeller arasında yer alıyor. Telefon 48 MP değerinde bir kamera ile geliyor.

Temel kamerada 23 mm odak uzaklığı var ve 30 Fps değerinde 8K çekime destek sağlanıyor. Sadece bunlar bile yeterken, 50 MP değerinde ekstra geniş açı kamerasını görüyoruz.

Üzerinde 8 MP 3x optik zoom özellikli bir de telefoto kamerası. Yeme de yanında yat gibi bir durum ortaya çıkıyor. &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Unutmadan 2 MP küçük bir Monochrome kameraya da yer verilmiş. Ön kamera ise çok üst düzey tutulmamış, zaten tutulamazda. 16 MP tek gömülü kamera.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kamerası en iyi telefonlar arasında bu modeli de saydığımızı belirtip bu seriye bir rozet koyalım. Sonrasında en iyi akıllı telefonlar listemize devam edelim.


Alıntı

Kaynak : Bilişim Uzmanı O. Özsezgi
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu ArDa tarafından (02 Haziran 2021 Saat 12:10 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 01 Haziran 2021, 16:45   #2
Standart

Ucunda sevdiklerinin olduğu telefon en iyi telefondur.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:59.