IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Haberler , Gelişmeler, Yenilikler , Akıllı Telefonlar Hakkında Paylaşımlar

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2020, 15:32   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Birçok akıllı telefonun tam şarj halinde dahi ortalama kullanımlarda günü çıkarmaması, akıllı telefonlardaki en can sıkıcı sorunlardan biridir. Ancak pil ömrünün bu kadar sıkıntı olmasının temel sebeplerinden biri de, kullanıcı odaklı yanlış uygulamalardır. Peki Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır? 10 maddede Android telefonlarda pil ömrünü artırmanın yolları hakkında işinize yarayabilecek bir liste yaptık.

Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır? İşte o yöntemler
1- Rootlu telefonlar için öneri: Custom Rom kullanımı

Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Custom Rom, rootlu bir Android cihazın şarj süresini artırmak için faydalı olan seçeneklerden biridir. Ancak daha iyi anlaşılması için, telefonun pil ömrünü artırmak için rootlamaya gerek olmadığını da hemen belirtelim.

Kimi Custom Rom’ların telefonun pilden tasarruf etmesi için tasarlanmış olması, rootlu telefonlarda pil ömrünün artması için ciddi fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Greenify gibi uygulamalara telefonunuzda yer vererek, farkında olmadan telefonun arka planında uygulamaların çalışmasını önleyerek tasarrufu artırabilirsiniz.

2- Karanlık Mod kullanımı

Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Karanlık mod kullanımı, OLED ve AMOLED ekran teknolojisine sahip Android telefonlarda pil tasarrufu yapmak için faydalı bir seçenektir. Bu ekran teknolojisine sahip akıllı bir telefonunuz varsa, karanlık mod seçeneğini tercih etmeniz aldığınız süreyi yaklaşık olarak yüzde 25 oranında artıracaktır.

3- Pil tasarruf modunun kullanımı


Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Neredeyse her telefonda bulunan pil tasarruf modu, telefonun tüm ayarlarının tek tuşla pil tasarrufuna yönelik düzenlenmesini sağlamaktadır. Bazı telefonlarda otomatik ayarların yanı sıra, manuel olarak bu ayarların düzenlenmesine de izin verilmektedir.

4- Dijital Denge uygulaması

Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Digital Wellbeing adıyla da bilinen uygulama, Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır? Sorusuna verebileceğimiz cevaplardan biridir. Bu uygulamanın en iyi özelliklerden biri, sizi pil tasarrufu yapmaya teşvik edecek şekilde uygulamalara sınırlama getirmesidir. Ayrıca uygulamaları ne kadar kullandığınızı göstermesi ve alınan bildirimlere kadar, bir tablo sunarak düzenleme yapmanızı sağlamasıdır.

5- Bazı uygulamaların daha basit hallerini kullanın: Go veya Lite sürümleri


Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Android telefonlarda pil tasarrufu yapmanın yolları arasında, şayet kullanmakta bir sakınca görmüyorsanız bazı uygulamaların Lite ve Go sürümlerini tercih edebilirsiniz. Bu tip sürümler daha az veri harcamakla birlikte, pil tasarrufunda da fayda sağlamaktadır.

Ancak bu sürümler, sizin kullandığınız özellikleri barındırmayabilir. Bu yüzden ilk önce bu tür uygulamaları deneyip öyle karar vermenizde yarar var.

6- Bildirimleri kapatın

Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?

Çok afaki seviyede faydası olmayacak olsa da, birçok uygulamanın bildirimlerini kapatmanız pil tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır. Özellikle merak edip bildirimleri açmanız durumunda pil ömrüne fazlaca etki eden bu unsuru ortadan kaldırmak için de, bildirimleri kapatmak faydalıdır.

Android için yapılan bir analize göre tüm sistem ve uygulama bildirimleri açık olan bir cihazda bildirimlerin pile etkisi yüzde 3 olarak hesaplanmıştır.

7- Bluetooth ve İnternet bağlantılarını kapatma
10 maddede Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır
Şayet bir süreliğine önemli bir ihtiyaç olmayacaksa, internet bağlantısını ve Bluetooth gibi diğer bağlantıları kapatmanız pil tasarrufu konusunda müthiş fayda sağlayacaktır. Özellikle şarjınızın çok az olduğu durumlarda bunu yapmanız, sizi bir süre daha idare edebilir.

Akıllı cihazların artık kullanıcının ihtiyacını algılayıp bağlantıyı açması, örnek vermek gerekirse eve geldiğinizde otomatik olarak kablosuz ağın aktif olması gibi özellikler bulunuyor, ancak bu özellikler konum tabanlı çalıştığı için bunu da gözden geçirmenizde fayda var.

8- Telefonun doğru şarj edilmesi
10 maddede Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır
Telefonun şarjı tamamen dolmasına rağmen hala enerjiye maruz kalması, şarj süresinin azalmasındaki önemli nedenlerden biridir. Cihazın bataryası dolduğunda birkaç dakika sonra şarjdan çekmek, pil ömrünü korumaya yardımcı olacaktır.

Telefonun doluluk oranına ulaşmasına rağmen hala şarjda kalması ise, bataryanın özelliğini kaybederek şarjın çok kısa sürede bitmesine neden olmaktadır. Bu durum özellikle Lityum-iyon pillerin ömrü açısından oldukça önemlidir.


Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır?


9- Ekran parlaklığı
10 maddede Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır
Ekran parlaklığının fazla açık olması, şarjın kısa sürede bitmesine sebep olmaktadır. Ekran parlaklığını makul bir seviyeye getirerek ya da kullanmadığınız zamanlarda iyice kısarak, aynı şarjla cihazınızı daha uzun süre kullanabilirsiniz.

10- Uygulamaların bilinçli kullanılması
10 maddede Android telefonlarda pil ömrü nasıl artırılır
Cihazınızda kullanmadığınız uygulamaları silmek, bildirimden kaynaklı nedenlerle şarjın azalmasını engelleyecektir. Kullanmadığınız uygulamaları silebileceğiniz gibi, yine o an kullanılmayan uygulamaların arka planda çalışmasına engel olarak mevcut pil oranını daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:44.