IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Başak


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2021, 06:53   #1
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 25 kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü’nde şiddete göz yumma! Diyoruz

Tamamlayabilir miyiz yarım kalmış hayatları?

Hayata Gözlerini Yuman Kadınlar İçin Şiddete Göz Yumma!

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hazırladığı İnstagram filtre uygulamasıyla ‘Şiddete Göz Yumma” diyor.

Şiddet sonuçları itibariyle sadece şiddet gören kişiyi değil aynı zamanda bir babayı, bir evladı, bir kardeşi, geniş ölçekte toplumu ve uzun vadede de geleceğimizi etkiliyor. Şiddete maruz kalan kişiler kadar şiddet mağdurunun yakınları da zarar görüyor. Bu dalga büyüdükçe toplumsal travmalara sebep olarak ilerlemenin, gelişmenin ve en önemlisi toplumsal huzur ve güvenliğin önündeki en büyük engellerden biri haline gelebiliyor. Bu nedenle şiddete karşı sessiz kalmak ve şiddete göz yummak mümkün değil. Şiddet mağduru bugün hiç tanımadığımız biri olabileceği gibi yarın bir yakınımız da olabilir. Bizler şiddete göz yumdukça şiddet kendine yer bulur.

KADEM, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Şiddete Göz Yumma!” diyerek toplumun tüm bireylerini şiddetin karşısında durmaya davet ediyor. Bu amaçla hazırladığımız İnstagram filtre uygulamasınla ‘Şiddete Göz Yumma!’ diyerek sessiz kaldığımız her şiddet eyleminin bir parçası olmaktan kaçamayacağımıza vurgu yapılırken, kullanıcıların kadın, erkek, genç, yaşlı fark etmeksizin şiddet karşısında bir başkasının yanında olabileceğinin altı çiziliyor. Böylelikle filtreyi uygulayanlarda cinayete kurban giden kadınların yüzleri ile topluma karşı bir aynalama yapması hedefleniyor.

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ise; “Kadına yönelik şiddetin farklı dinamikler barındırması sebebiyle mücadelesinde de bütüncül bir çabayı gerekli kıldığını” söyledi. “Bu manada eğitim müfredatlarından medya içeriklerine, hukuk düzenlemelerinden sosyal politikalara kadar pek çok alanda eşgüdümlü bir yönetim sisteminin benimsenmesi şiddetin önüne geçilmesinde ciddi bir etki uyandıracaktır” dedi. Dr. Gümrükçüoğlu; Toplumda huzuru ve güveni tesis edebilmek için belirlenen kurallar, öncelikle kötülüğü engellemeyi hedefler. Toplumdaki birlik hali ve güçlü sosyal yapı, içinde yaşayan kişilerin kendilik bilinçlerini de güçlü kılar. Böylelikle toplumdaki her fert şiddet karşısında amasız ve güçlü bir şekilde şiddete göz yummayarak ses verebilir” diyerek kampanyadaki ‘Şiddete Göz Yumma!’ ifadesinin önemine dikkat çekti.

Sosyal medya mecralarının birbirinden farklı ve etkili yöntemlerle kişilere ulaşmak ve toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemine de dikkat çeken Dr. Gümrükçüoğlu; bu sebeple popüler bir sosyal medya uygulaması tercih ettiklerini belirtti.

KADEM her yıl 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bir insan hakkı ihlali olan ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada varlığını sürdüren şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenliyor. Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, etnisite, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunu. Her zaman olduğu gibi şimdi ve gelecekte de şiddete kaşı topyekün mücadelemiz kesintisiz devam edecektir. Bu özel gün vesilesiyle toplumun tüm kesimlerini ‘Şiddete Göz Yumma’diyerek ortak bir mücadeleye davet ediyoruz.

"Alıntı"
________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 25 Kasım 2021, 07:15   #2
www.BizdeSohbet.Com
ErginN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

erdoğan bir ara diyorduki kadına şiddete hayır yapanların en ağır şekilde cezasıni vereceğiz hadım edeceğiz diyordu nerde kaldı ?
yaklaşık bi 3 sene oldu ben parti tutmam kimseye oyda vermem adam bi suriye ye destek dedi türkiyenin silahlarıni kullandi kahraman mehmetcikler savaştı erdoğan sadece emir verdi adam kahraman oldu 15 temmuzda bizim ülkemizin güzel insanlari sokaktaydi birtane ünlü yoktu birde sonradan ünlüler çikmış diyorki bizler sokakdaydik diyorla ayip ayip sana gelince erdoğan 15 temmuzun hesabi sorulacak dedin hani ?nerde ağzıyla herkez birsey birseyler yapiyo bi fetoyu alamadın Abd nin uşakligini yapiyorsun ne kadar dolar borcun var ? işte erdoğan sen anca zavallı insanları kandirirsin
1 kadina şittede en agir ceza gelecek ? nerde
2 15 temmuz hesabi sorulacak feto nerde?
3 erdoğan bence sen birsey deme yoksa sesini çikardigin an dolarini yukseltirler bunun zararida zavalli insanlara olur hafta olmadan yakit zam bu nedir ya ?
bence sen susmalisin en azindan zavalli insanlar zarar görmesin.

________________

(...)

Konu ErginN tarafından (25 Kasım 2021 Saat 07:26 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 25 Kasım 2021, 07:23   #3
www.BizdeSohbet.Com
ErginN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Birtek uzaklaştırma masum kadınlarımızı korumuyor bunun cezası çok ağir olsa idami geri getirse cesaret edemezler neredeyse hergünde masum kadınlarımız ölmez.

________________

(...)
 
Alt 25 Kasım 2021, 07:30   #4
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çare idam!

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:15.