IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2021, 21:31   #1
Standart Çanakkele Gazisi HÜSEYİN KAÇMAZ KİMDİR?



Çanakkele Gazisi HÜSEYİN KAÇMAZ KİMDİR?

Karadeniz Ereğli'nin Kestaneci Köyünde 1884 yılında doğan Gazi Hüseyin Kaçmaz, Balkan ve Çanakkale Savaşları ile Dumlupınar Meydan Muharebesine katılmıştır. Kaçmaz, 10 Ağustos 1915 günü Conkbayırı savaşında yaralanarak gazi olmuş ve İstiklal Madalyası almıştır.

Hüseyin Kaçmaz, ömrünün son yıllarında Dünyanın çeşitli ülkelerinde diğer milletlerin Çanakkale gazileri ile bir araya gelmiş, konuşmalar yapmıştır.

Gazi Kaçmaz, 10 Eylül 1994 yılında Kestaneci köyünde 110 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kaçmaz, sağlığında dünyanın en yaşlı ve son Çanakkale gazisi olarak kayıtlara geçti. Hüseyin Kaçmaz'ın Çanakkale'de 57. Alay şehitliğinde heykeli bulunuyor.

Son Çanakkale Gazisinin oğlu babasını şöyle anlatıyor.

Savaş anılarını bana ve kardeşlerime gözyaşları ile anlatırdı. "Babam Hüseyin Kaçmaz, Cuma akşamları bizi toplar, gözyaşları içinde savaş günlerini, Çanakkale'yi anlatırdı. Bize 'Oğul, onların silahları vardı, bizim iman gücümüz vardı' derdi. Babam Çanakkale'yi o anları yaşıyormuş gibi anlatırdı"

1991 yılında davet üzerine ingiltereye gittik. Orada 50 metrelik bir kortej vardı. Dünyanın tüm ülkelerinden çanakkele'da savaşa katılmış askerler o kortejde yürüyüş yapıyordu. Ama o kortejdeki tüm askerler yaşlı olduğu için tekerlekli sandalye üzerinde ilerliyordu. Babama da tekerlekli sandelye vermek istediler.

Babam "BEN MUSTAFA KEMALİN ASKERİYİM YÜRÜRÜM" dedi. O kortejde 50 metreyi yürüdü. Kendisine nasıl yaptığını sorduğumuzda "Çanakkale'de şehit olan arkadaşlarım gözümün önüne geldi. Kollarımda şehit olan arkadaşlarım gözümün önüne geldi değil 50 100 metre olsa yürürdüm." dedi
 
Alt 31 Mart 2021, 22:00   #2
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Guzel Bılgı Paylasılmıs Emegıne Saglık.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:06.