IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2021, 17:11   #1
Standart Rahime Hatun Kimdir?

Rahime Hatun Kimdir?

Rahime Hatun, Osmaniye´ye bağlı Kayalı (Raziyeler) köyü Kanlıgeçit mahallesinde 1890 yılında doğdu. Babası Abdullah, annesi Hatice´dir.

Eşe ve Elif adında iki ablası vardı. Kendisinden küçük, Meryem adındaki kız kardeşi, Osmaniye'de evlenmiş, erkek kardeşi Mustafa ise Raziyeler köyünde kalmıştır. Rahime Hatun, önce Demiralioğlu İbrahim ile evlenmiştir. Bu evlilikten iki kızı vardır. İbrahim'den ayrılan
Rahime, ikinci evliliğini Vız Ali adında birisi ile yapmış bu eşinden olan iki oğlu ölmüşlerdir.


Osmaniye, 25 Aralık 1918´de önce ingilizler, daha sonra da Fransızlar tarafından işgal edildi. İşgallerden sonra, kasaba ve köylerde direnme hareketleri başlamıştı. Kanlıgeçitte, Çete Reisi Hüseyin Ağa çete toplarken, Rahime Hatun çeteye yazıldı ve savaşta aktif görev aldı. Bu sırada kendisine onbaşılık görevi verildi ve Rahime Hatun, RAHİME ONBAŞI ismiyle anılır oldu. Savaşta genellikle süvari olarak görev yapardı. Bazen de piyadeydi. Çok haraketli ve aktifti. Bu nedenle kendisine TAYYAR (Uçan) RAHİME denirdi.

Rahime Hatun, Osmaniye Kurtuluş savaşında, çok büyük mücadele gösterdi. Düşmanla yapılan her çatışmada rahime Onbaşı da bulunuyordu. 5 Ağustos 1920 tarihinde, Alibeyli mahallesinde, düşman karargahı olan Hacı Ökkeş Ağa´nın evine bir baskın düzenlendi. bu baskında Rahime onbaşı da görevliydi. Çetin bir savaş olmuştu. Bir ara düşman ateşinden çeteler başını kaldıramaz olmuşlardı. Bu sırada Rahime Onbaşı ayağa kalktı, saçlarını poşudan çözerek haykırdı. "Ben kadın olduğum halde düşmandan korkmuyorum; siz erkek olduğunuz halde düşmandan niçin çekiniyorsunuz." Bu söz üzerine silah arkadaşları cesaretlendi ve düşman sarıldı. Karargah ele geçirildi.

Karargah bahçesinden içeri ilerleyen Rahime hatuna karargah içinde kalan bir düşman askeri tarafından ateş edildi. Atılan kurşun Rahime Hatun'un Sol göğsünden girdi ve omuzunu parçalayarak çıktı.

Yere düşen Rahime Hatun "Arkadaşlar, sakın cesedimi düşman eline koymayın" dedi ve kelime-i şehadet getirdikten sonra şehit oldu.
Onun şehadeti arkadaşlarını oldukça üzse de o gün o karargah düşmandan alınmış TÜRK sancağı o karargahta dalgalanmaya başlamıştır.

Rahime Hatunu tanıyanlar onu şöyle anlatırlar : Orta boylu, normal yapıda, esmer tenli, ela gözlüdür. Başına , agil veya sırmalı pusu sarardı. Sırtında Maraş abası vardı. Kara şalvar giyer, göğsüne fişeklik takardı. Omuzunda Alman filintası denen tüfeğini taşırdı. Ayağına ipli çarık veya yemeni giyerdi. Kıyafeti ile bir erkekten farksızdı. Genellikle atlı gezerdi. Beden yapısı bakımından güçlü, kuvvetli idi. Onun bu durumunu bilenler, "taşı sıksa suyunu çıkarır" demişlerdir. Kendisini vatana ve millete adamıştı. Şu sözlerini kendisini tanıyanlar unutamamıştır: "Allah bana nusret verse yalnız başıma düşmanı kırarım. Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim."

Osmaniye çete savaşlarına damgasını vuran Rahime Hatun, davranışlarıyla erkek arkadaşlarına örnek olurdu .Çarpışmalara girmekten kaçınan silah arkadaşlarına cesaret verecek sözlerde bulunurdu.

Mezarı Osmaniye merkezde bulunan Envar-ül Hamit Camii bahçesindeki şehitliktedir. Ruhu şad olsun
 
Alt 23 Mart 2021, 17:27   #2
Standart

Bazı kadınlar bi çok erkekten daha erkek, daha delikanlı. Bir kez daha kanaat getirdim
Ruhu şad olsun.

 
Alt 23 Mart 2021, 17:31   #3
Standart

valla okadar guzel bi soz ki su:Allah bana nusret verse yalnız başıma düşmanı kırarım. Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim."
bizler tirnaklari dahi etmeyiz saygi ve rahmetle aniyoruz Rahime Hatunu
ayrica emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyiki varsin

________________

No MoRe DramA
 
Alt 23 Mart 2021, 21:41   #4
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tarihe direk etki eden ve adı anılmayan tüm kadınlardan Allah razı olsun, hepsinin ruhu şad olsun..

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:05.