IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2022, 14:19   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart AMD Ryzen 7000 Serisi Nasıl Performans Sunacak?

AMD CEO’su Lisa Su, Computex 2022 sunumunda Ryzen 7000 duyurusuyla birlikte merak edilen birçok soruya yanıt vermişti. Sunum sırasında yalnızca tek çekirdek performansından bahsedildi ve Zen 4 CPU’ların >%15’lik bir iyileştirmeye sahip olduğu söylendi.

AMD, Financial Analyst Day 2022 sırasında Zen 4 işlemciler için IPC’de %8 ila %10’luk bir artış hedeflediğini söyledi. Ayrıca şirketin bazı iş yükü türlerinde tek iş parçacıklı performansta daha büyük kazanımlar hedeflediği belirtiliyor.

AMD Ryzen 7000 Serisi Nasıl Performans Sunacak?

Kırmızılılar ayrıca Zen 4 işlemcilerin watt başına >%25 performans ve >%35 genel performans iyileştirmelerine sahip olacağını açıkladı. Yonga tasarımcısı, Zen 4 yongalarının saat frekansında da önemli iyileştirmelere sahip olacağını söylüyor. Tanıtım sırasında zaten etkileyici şekilde 5.5 GHz hıza çıkan bir Ryzen 7000 CPU sergilenmişti. Ek olarak, Zen 4 mimarisi bellek bant genişliğinde %25’e varan artış sağlayacak.

Tek iş parçacıklı performans, hem frekansın hem de IPC (döngü başına talimat) tarafında yapılan verimlilik iyileştirmeleri sayesinde sağlanıyor. IPC tarafında %10’luk bir kazanç fena değil. Öte yandan şirketin 5nm Zen 4 işlemciler için önemli frekans iyileştirmeleri yapacağını dile getirmiştik. Böylelikle bazı iş yüklerinde %15’lik temel kazançtan çok daha fazlasını bekleyebiliriz. Bu bağlamda zaten “en az” %15’lik kazanç sunulacağı vurgulanmıştı.

AMD, çok iş parçacıklı bir Cinebench karşılaştırmasında watt başına %25’ten fazla performans ve genel performansta %35’ten fazla kazanç gösteren bir slayt paylaşmıştı. Bu kıyaslamada 16 çekirdekli Zen 3 Ryzen 9 5950X ve 16 çekirdekli bir Ryzen 7000 masaüstü bilgisayar işlemcisi kullanıldı.

Zen 4 işlemciler ayrıca çekirdek başına %25’e kadar daha fazla bellek bant genişliğini beraberinde getirecek; bu, hem DDR5 ile atılan hem de çekirdeklere ek bant genişliği sağlamak için çipteki genişletilmiş yollardan gelen belirgin bir artış.

kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 11 Haziran 2022, 22:14   #2
Standart

Fiyat / performans olarak AMD iyi ki var.

Gerçi ben intel'i tercih etsem de, f/p hususunda kral amd.

not: i3 12100f de efsane bir işlemci. oyun konusunda resmen aşmış. favorim.

 
Alt 11 Haziran 2022, 22:30   #3
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylasim icin tşkler

________________

whynot?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:21.