IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Şikayet ve Uzlaşma Katılımcılar, aleyhlerine olan Şikayet konularını ve davranışları kanıt sunmaları şartı ile bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

169Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2022, 21:29   #31
Standart

Alıntı:
Teqnic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle, IRCRehberi üzerinde açılan konu ve konuya eklenen yanıtlar tamamen IRCRehberi kullanıcıları bilgilendirilmesi adına yapılmıştır.


Ayrıca konuda ekran görüntüleri veya demo link üzerinde ilgili siteyi aşif etmek, ilgili siteyi suçlamak gibi bir durum söz konusu olmadığını bir önceki mesajımızda bildirmiştik, ayrıca buna neden olan biz değil, hizmeti almış olduğunuz firma bu duruma neden olmaktadır, çünkü sizin sitenize kendisi tarafından kopyalanmış/çalınmış izinsiz kullanılan bir sohbet yazılımını sitenize yüklemiştir. Bu durumda şikayetlerinizi kendisine dile getirmeniz daha doğrusu olacaktır.

Ayrıca üyelik tarihiniz Bugün görünüyor, ve tek mesajınız bu konu ile alakalı olduğunu görmekteyiz, Site sahibiyseniz bu konuda sizlere gerekli bilgi ve uyarı sağlamak adına ;

Yapan kişi kadar kullanan kişide bu konuda yasalar nezdinde suçu bulunmaktadır, Bu konuda yasal olarak bir süreç ile karşılaşmamak adına, ve her hangi bir zarara uğramamak adına, ilgili sitede kullandığınız kopyalanmış/çalınmış yazılımı kaldırmanız size önerilir.

Markanızın zedelenmesini, veya itibar zedelenmesi yaşamak istemiyorsanız size bu durum için uyarı ve bilgi sağlanmıştır, sizde gerekeni yapabilirsiniz.

Firma olarak amacımız asla ve kesinlikle her hangi bir siteyi veya site sahibini her hangi bir zarara uğratmak değildir. Her bir şirket gibi kendimize ait olan yazılımlarımızı korumaktayız.

Sizinde söylemiş olduğunuz gibi, bu durumlar için hukuki süreç en doğru olanıdır. zaten bu konuda firmamız yasal olarak gerekli işlemleri en kısa sürede başlatacaktır, bu konuda hukuk danışmanımız gerekli hazırlıklarını sağlamaktadır ve kendisi gerekli delil/kanıt , belge, kanun maddeleri ile bu durumu mahkeme salonlarında dile getirmiş olacaktır.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK (Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)
sunucuda ag yoneticisiyim sunucu sahibi arkadasimiz burda yetkili oldugu icin taraf olmamak adina yorum yapmiyor
mahkemeye muracaat etmenizi sabirsizlikla bekledigimizi bilmenizi isterim
patent bilgilerinizi verirseniz patent sorgulama merkezinden ilgili takibi yapicagimdan supheniz olmasin

 
Alt 13 Aralık 2022, 22:13   #32
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Rhadamantus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sunucuda ag yoneticisiyim sunucu sahibi arkadasimiz burda yetkili oldugu icin taraf olmamak adina yorum yapmiyor
mahkemeye muracaat etmenizi sabirsizlikla bekledigimizi bilmenizi isterim
patent bilgilerinizi verirseniz patent sorgulama merkezinden ilgili takibi yapicagimdan supheniz olmasin
Burada kullanıcılar tarafsız olarak durumu değerlendirerek, bu neticede isterse özgür hakları bulunarak bence yorum yapabilir, sonuç itibariyle özgür olan hukuk devletinde yaşıyoruz .

Ama durum yorum ile alakalı değildir, size bir önceki mesajımda iletmiş olduğum gibi, bu konuda site veya marka zedelenmesi/itibar kaybı olmaması nedeniyle ilgili uyarımızı kendisinin dikkate almasını öneririz.

Ayrıca biz patent dememekteyiz, yanlış anlaşılma olmasını istemeyiz. Patent olarak tarif ettiğiniz şey, bir buluş icat etmek anlamına gelmektedir. Patent ve tasarım tescil, marka hakları ayrıdır.

Tasarım tescil hakkında, kanun maddelerini inceleyerek isterseniz bilgi sahibi olabilirsiniz, bu konuda tasarım tescil ile alakalı hukuk danışmamız gerekli evraklarında belge/ispat/kanıtlarıyla mahkemeye sunacaktır.

Bu durum hukuk ile alakalı bir durumdur, ve burada tartışmaya açık bir konu olmayacaktır. Hukuk ile alakalı tüm işlemler yasalar çerçevesinde gerekli kurum(mahkemelerde) görülmesi daha uygun olacaktır. bizler bu konuda hukuk danışmanızın bize iletmiş olduğu çerçevede ilerlemekteyiz.

Mahkeme müracaatı konusunda ise söylediğiniz gibi bekleyebilirsiniz, aynı şekilde burada kişinin yapmış olduğu illegal faaliyetinden nasıl bahsetmiş isek, bu durumda da bilgi sağlayacağız.

Ancak muhatap olacak kişi siz değilsiniz, siz sadece bir yönetici olduğunuzu iddia ediyorsunuz, bu durumda muhatap olacak kişi, herkes tarafından bilinen/tanınmış bir sohbet yazılımına ait görünümü aynı şekilde izinsiz olarak kullanan, kopyalayan/yayan/çoğaltan kişi ve kullanan kişiler olacaktır.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)

 
Alt 13 Aralık 2022, 22:30   #33
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
NorthernLights Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazılarındaki Türkçe hataları tek tek yazayım mı sana? Ben mühendisim arkadaşım, bana anlatma. Premium temaların tamamının yazılımı kendilerine ait olup, sınırlı olanını ücretsiz verip, daha kapsamlısını ücreti mukabilinde vermektedirler. Sen 700 birim para istiyorsun, adam 50-60 birim para istiyor. Sen kendi ticaretini bununla mı kıyaslıyorsun? Benim çalıştığım developer sayısı, senin yazdığın kod satırından fazladır. Evet fahiş fiyatlarla haksız kazanç sağlıyoruz diyebiliyor musun? Adam temayı baştan sona kodlamış, 50-60 birime ömür boyu veriyor. Sen 700 birime ne veriyorsun? Kendinizi bu kadar önemli bir iş yapıyor gibi göstermeyin artık. Türk insanı hazıra alışık olduğu için, kendisi kurup, bedava hizmeti kendi almıyor, siz prim yapıyorsunuz.

Şu applete ömür boyu 150-200 lira istesen derim ki hadi emek var, normaldir. 700 lira nedir ya? Yazıktır, günahtır, ticari ahlak bu değildir.

Burada Türkçe dersi mi veriyorsunuz, veya konu Türkçe karakter sorunları mı? lütfen konuyu saptırmayınız. Ayrıca mühendis olmanız veya farklı bir meslek grubuna mensup olmanız Türkçe kullanımı ile alakalı bir durum değildir.

Diğer konuda ise sadece size kısa bir örnek vermek istedik, ama siz kendinize göre şekillendirdiğiniz tarafından konuşmaktasınız.

Wordpress alt tabanını kullanarak, veya farklı ücretsiz bir arka plan üzerinde kişi arka planı kullanarak kendi geliştirmiş olduğu proje yazılımı bugün isterse 200TL'de olabilir, 2.000TL'de, 200.000TL'de satışını yapabilir, bu durum kişi veya firmanın kendi belirlemiş olduğu fiyat politikasıdır. ve kendi yapmış olduğu projeye göre bedelini belirmektedir. bu durum dışarıdan bakarak, (proje işin harcanan zaman maliyetler, çalışan kişi sayısı, verilen emeği) bilmedenbu proje bu kadar para etmez gibi detaylı olarak değerlendirmeden, bu konu hakkında konuşmak yakışır bir davranış olmayacaktır.

Her yazılım şirketi veya firmalar kendi projeleri için kendi şirket politikalarına göre fiyatını belirler, bu fiyat konusunda yorum yapabilirsiniz, ama emeğine saygısızlık etmek, neler yapıldığını bilmeden konuşmak doğru bir davranış olmayacaktır.

Ayrıca burada benim çalıştığım developer sayısı, senin kodundan farklıdır gibi, benim arabam seninkini geçer gibi yarışlara gerek yoktur.

Şekershell Internet hizmetleri bugün bir çok proje alanında çalışıyor, tek bir yazılım/proje hizmeti sağlamıyoruz. E-ticaret sektörü, Okey yazılımı, Sohbet yazılımları, Hosting, Alan adı, Sunucu hizmetleri gibi sektörde bulunuyor, bu tür projelerin gelişimi ile ve yeni projeler alanında Şekershell firması ekibinde bir çok mühendis, tasarımcı ve çalışan bulunuyor.

Ayrıca bir önceki mesajınızda eklemeyi unuttum, yanlış bir bilgilendirme olmasını istemeyiz.

Bizler Unreal satışı yapmıyoruz, bizler hosting hizmeti satışı yapıyoruz, Unreal vb gibi sistemler için müşterilerden her hangi bir ücret alınmamaktadır, Sitemize giriş yaparak IRC Hosting paket özelliklerinin detaylarını inceleyebilirsiniz. burada müşteri unreal için değil kendisine sağlanan hosting hizmeti için ödeme yapmaktadır, kurulumlar ücretsizdir.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)

 
Alt 13 Aralık 2022, 23:15   #34
HybridIRC.com
NorthernLights - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Fahiş fiyatlarla kazanç elde ediyorum demeni zaten beklemiyordum. Bu kadar açık sözlü olmayacağınız zaten belli. Ben ve benim gibi işi bilen insanlar, nasıl iş yaptığınız hakkında aynı görüşte. Ayrıca bir firmayı temsilen yazı yazıyorsanız, Türkçe olarak hata yapma lüksüne sahip olamazsınız. Ben fahiş fiyatla haksız kazanç sağladığınızı düşünüyorum ve hiç para harcamadığınız bir yazılımın üzerinde ufak tefek geliştirmelerle 700 birim istemek, hangi ülkeye giderseniz gidin haksız kazançtır. Ayrıca eski yazılımlar satarak, Dünya gelenilde, Türk IRC kültürünün ilerlemesine engel olmaktasınız. Özellikle özel okuma modülü gibi ahlaka ve KVKK'ya aykırı bir işleme de çaba sarf etmektesiniz. Verdiğiniz yazılımla, okunan her özelde, elde edilen her özel bilgide, görülen her zararda parmağınız var. Tabi siz ahlaklı ticaret yapıyordunuz değil mi?

Emek; hak ettiğini almaktır, fazlası haramdır. Merak etmeyin, sizden bu ürünleri alanlar uyanıp da, "ben neden bu kadar fazla para ödüyorum?" demez. Yine aynı paraları götürmeye devam edersiniz. Çünkü kimse çabalamayı sevmiyor. Kolay yoldan bir şeyi elde etmeye alışanı, yolan çok olur. Biraz vicdan olsa, gece yatağınızda rahat uyuyamazdınız.

Alıntı:
Teqnic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada Türkçe dersi mi veriyorsunuz, veya konu Türkçe karakter sorunları mı? lütfen konuyu saptırmayınız. Ayrıca mühendis olmanız veya farklı bir meslek grubuna mensup olmanız Türkçe kullanımı ile alakalı bir durum değildir.

Diğer konuda ise sadece size kısa bir örnek vermek istedik, ama siz kendinize göre şekillendirdiğiniz tarafından konuşmaktasınız.

Wordpress alt tabanını kullanarak, veya farklı ücretsiz bir arka plan üzerinde kişi arka planı kullanarak kendi geliştirmiş olduğu proje yazılımı bugün isterse 200TL'de olabilir, 2.000TL'de, 200.000TL'de satışını yapabilir, bu durum kişi veya firmanın kendi belirlemiş olduğu fiyat politikasıdır. ve kendi yapmış olduğu projeye göre bedelini belirmektedir. bu durum dışarıdan bakarak, (proje işin harcanan zaman maliyetler, çalışan kişi sayısı, verilen emeği) bilmedenbu proje bu kadar para etmez gibi detaylı olarak değerlendirmeden, bu konu hakkında konuşmak yakışır bir davranış olmayacaktır.

Her yazılım şirketi veya firmalar kendi projeleri için kendi şirket politikalarına göre fiyatını belirler, bu fiyat konusunda yorum yapabilirsiniz, ama emeğine saygısızlık etmek, neler yapıldığını bilmeden konuşmak doğru bir davranış olmayacaktır.

Ayrıca burada benim çalıştığım developer sayısı, senin kodundan farklıdır gibi, benim arabam seninkini geçer gibi yarışlara gerek yoktur.

Şekershell Internet hizmetleri bugün bir çok proje alanında çalışıyor, tek bir yazılım/proje hizmeti sağlamıyoruz. E-ticaret sektörü, Okey yazılımı, Sohbet yazılımları, Hosting, Alan adı, Sunucu hizmetleri gibi sektörde bulunuyor, bu tür projelerin gelişimi ile ve yeni projeler alanında Şekershell firması ekibinde bir çok mühendis, tasarımcı ve çalışan bulunuyor.

Ayrıca bir önceki mesajınızda eklemeyi unuttum, yanlış bir bilgilendirme olmasını istemeyiz.

Bizler Unreal satışı yapmıyoruz, bizler hosting hizmeti satışı yapıyoruz, Unreal vb gibi sistemler için müşterilerden her hangi bir ücret alınmamaktadır, Sitemize giriş yaparak IRC Hosting paket özelliklerinin detaylarını inceleyebilirsiniz. burada müşteri unreal için değil kendisine sağlanan hosting hizmeti için ödeme yapmaktadır, kurulumlar ücretsizdir.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)

________________

ADALETİN BULUNMADIĞI YERDE, HERKES SUÇLUDUR...
 
Alt 14 Aralık 2022, 00:33   #35
Standart

Alıntı:
Cemil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Üstad benim asıl merak ettiğim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Faruk bu işin neresinde oda bu işlerle uğraşıyordu çünkü en çok merak ettiğim konu bu

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] neyi merak ediyorsun kardeşim hangi işlerle uğraşıyorum adamlar neyi tartışıyor sen neyin derdine düşmüşsün konunun benle ne alakası var laf olsun diyemi yorum yapıyorsun

 
Alt 14 Aralık 2022, 00:43   #36
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

NorthernLights amacınız konuyu farklı yönlere çekerek konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz, bu nedenle bu konu üzerinden size yanıt sağlanmayacaktır.

Bir sorununuz varsa, farklı konudan devam edebilirsiniz.

İyi geceler dileriz.

 
Alt 14 Aralık 2022, 02:10   #37
Set
Özel Üye
Set - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kamoyuna Duyurulur;

ŞEKERSHELL Internet Hizmetleri; Şahsım Adına Hırsızlık ithamıyla yorum yapan İR Kullanıcıları'na Bilgilendirmedir.

Bir kaç gündür ircrehberi.net internet sitesinde şahsım adına açılmış olan
"QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı." Konu Başlığına binaen belirtmek isterim ki
ortada herhangi bir mahkeme , yasal süreç oluşmamış iken,
hakkımda yasal olarak herhangi bir hırsızlık hükmü verilmemiş iken,
Konuyu açan ilgili "ŞEKERSHELL Internet Hizmetleri" Ticari Ünvanına Sahip Yetkili Teqnic(Ömer Çelik) isimli şahıs,
Şahsım hakkında "hırsızlık" ithamında bulunarak yasal bir suç işlemiştir.
ilgili işlenen yasal suça istinaden açılan konuya yorum yaparak Şahsım hakkında beni hırsızlık ile itham eden yorumlar yazan
herkesin yazdıgı yorumlar tarih bazlı Ekran Görüntüsü alınarak kaydedilmiştir. ilerde açılacak Mahkemeye bütün ekran görüntüleri dahil edilecektir.

Hukuka ve yasalara aykırı olan benim adımı karalayan hırsızlıkla itham eden bu konuyu derhal kaldırmanızı,
kaldırmamanız halinde oluşacak mağduriyetlerim ve yasal haklarımın saklı kaldığını beyan ediyorum..

Mehmet Sinan YILDIRIM
Tarih: 14.12.2022

Saygılarımla, Hayırlı Forumlar.

 
Alt 14 Aralık 2022, 02:16   #38
Banlı Üye
Sohbetleyiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Teqnic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle, IRCRehberi üzerinde açılan konu ve konuya eklenen yanıtlar tamamen IRCRehberi kullanıcıları bilgilendirilmesi adına yapılmıştır.



Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK (Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)
Ikı gundur ıkı buyuk platform üzerinde bu konu tartişiliyor. Ancak @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ömer aklima takılan yukarıda alıntı yapmış olduğum kısım var. Hem bilgilendirme amaçlı diyorsunuz hem hukukdan bahsedip herhangi mahkeme kararı ve adli bir durum söz konusu değilken karşı firmayı ve kişi / kişileri hırsızlık gibi bir suçlama iletiyorsunuz.
Maden o kadar hukukdan anlıyorsunuz herhangi bir mahkeme kaydı tutanağı olmadan karşı tarafa bu suçlamayı yapmanında bir cezası olduğunu bilmeniz lazım

 
Alt 14 Aralık 2022, 03:06   #39
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhaba ;

Bir önceki mesajımızdada belirtmiş olduğumuz gibi ;

QBilisim.Com Set(Sinan) isimli kişinin yapmış olduğu ; şirketimize ait bir sohbet yazılımını görünümünü aynı şekilde birebir çalmak,kopyalamak,yaymak, çoğaltmak ve izinsiz kullanımı nedeniyle yasal olarak bir suç olmasından hukuksal işlemler en yakın zamanda başlatılmış olacaktır, bu konuda Hukuk danışmanlarımız tarafından gerekli ön hazırlıklar yapılmaktadır.

Firmamıza veya şahsıma karşı Leh ve aleyhimde açılacak dava/mahkemeler vekaletim bulunan, hukuk danışmanlarımız(avukatlarımız) tarafından takip edilecek olup, bu konuda gerekli hukuki işlemleri sağlayacaktırlar.

Ek son yanıta istinaden ;

Konu ilk mesajında detaylarla yer aldığı gibi ve Set isimli Kişinin söylediği ; (zsohbet benzerini yaparım, istediğimi yaparım. vb deyimleri) ve kendisini arkadaşı olarak tanıtan(KralShell isimli kişinin mesajında) söylediği kelimesinde (benzerdir, kullanıcılar bile bunu fark edebilmektedir) söylemleri mevcutken, ekran görüntülerin gören her hangi bir kullanıcı bile aynı benzer olduğunu rahatlıkla anlayabilir. Bu durumda ise; bu kişi hakkında firmaya ait bir yazılımın tanınmış/bilinmiş bir sohbet yazılımın görünümünü izinsiz olarak, çalmak/kopyalamak/çoğaltmak eylemleri bir suç teşkil ederken şahsi olaraktan da fikrim yapılanın emek hırsızlığı olduğunu düşünmektir.

Daha önceki verdiğim örneğe benzer olarak, bir telefoncu dükkanına gittiğinizde birisi Iphone markasına ait diğeri ise farklı bir model markaya ait bir telefon görüyorsunuz ancak tasarım/dizayn her şekilde aynı görüyorsanız bu duruma her hangi bir mahkeme açılmadan öncesinde bile normal bir kişi bile Applenin aynı tasarımını çalmış, hırsızlık, emek hırsızlığı olarak yorumlanabilir.

İlk mesajımızda yer aldığı gibi hukuksal süreç en kısa sürede başlayacaktır.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri)

 
Alt 14 Aralık 2022, 05:28   #40
Domain/Grafik/Sosyalmedya
mazafaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Berat, milletimizin tembelliği ve IRCi' nin geliştirilmesi hakkında söylediklerine katılıyorum.Ama Sekershell'i kurulduğu tarihlerden beri bilirim.Yanılmıyorsam yaklaşık 17 yıldır bu piyasanın içerisindeler.Çoğu zaman piyasanın en ucuzu olmayı başardılar.Müşterileri olduğum zamanlarda oldu.Çok ilgililer ve bu işi kurumsallaştırmayı başardılar.Ülkemizde serbest piyasa ekonomisi vardır.Arkadaşın bahsettiği Wordpress örneği gayet yerinde bir cevaptır.

Seninle de bir hukukumuz oldu.IRC'nin gelişimine katkıda bulunduğunuzu, ciddi projelerinizin olduğunu biliyorum.Bizzat sunucularınıza gelip sohbet ettim, bilgilerinizden de faydalanmaya çalıştım.Ama kalkıp arkadaşa üstünlük taslamanı sana yakıştıramadım.

Ayrıca bu konuyu tatlıya bağlamalarını özel olarak Sinan'dan, forum vasıtasıyla da Sekershell firmasını temsil eden bu arkadaşlardan rica ettim.Fakat iki tarafında kendilerine göre haklı sebepleri var.Bu sebeple daha fazla birşey yapamadım.

İnşAllah anlaşırlar ve bu konularda silinir.Hayırlı geceler.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:07.