IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 2 Post By dae
  • 1 Post By Brittle


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2024, 13:28   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İzmir insanı

sıcakkanlı, dostane, delidolu, enerjik, muzip, kişilik sahibi, özgün, yaratıcı, ait olduğu şehre aşık, izmir'de yaşamanın zevkinin farkıda, bunu doyasıya yaşamayı bilen, her mekanda ait olduğu şehire olan aşkını yineleyen (fakat bu aşkı izmirliler dışında kimse tarafından bir türlü idrak olunamayan), farkı heryerde kolaylıkla göze çarpan güzel insan.

ayrıca bu şehrin insanların en önemli özellikleri neşeli,mutlu,hayattan zevk almayı bilen insanlar olmalaradır..
istisnalar kaideyi bozmaz tabi ama insanlar genelde gülümser,birbirine selam verirler. istanbuldan gelenler buna çok şaşırabilir,yada yolda şarkı söyleyerek yürümek gibi eylemlerin anormal davranışlar olmadığını bilir,geçerken size ankarada olacağı gibi deli mi bu diye dönüp tekrar tekrar bakmazlar..

ve izmir'in 1920'lerden once sahip oldugu kozmopolit ve birden cok etnik grubun bir arada yasadigi ve kulturel paylasimda bulundugu zamanlarda izmir'de yasayan insanlar.

es geçmeden evet gerçekten de bir tembellik vardır izmir insanında. çok da doğaldır ve içten içe arzularım bu tembelliği. çalışma zamanlarında işi savsaklamak değil ama sözünü ettiği tembellik. muhteşem bir coğrafyada, insanların onca yoldan çıkıp gelerek ulaşmak istedikleri harikulade beldelere dolmuşlarla veya arabayla 1-2 saat gitme lüksüne sahip olmak elbette önemli bir etken.

izmir insanında perşembeden itibaren bir tatil havası hüküm sürer. artık onu yolundan kimse alıkoyamaz. çünkü bu kadar çalışmak yetmiştir. dikili, foça, çeşme, çandarlı, kuşadası, hatta biraz daha uzanıp muğla'nın her biri ayrı bir enfeslikte olan beldeleri. işte hayat budur dostlar.
izmir insanı için yaşamak içgüdüsü her şeyin üstesinden gelir. çünkü hem egelilik ruhu vardır, hem de insan olarak doğadan, yemeden-içmeden keyif alma dürtüsü. bir yanım egeli olduğu için ne kadar mesut isem, onların hayat tarzından bu kadar uzak olmaktan da o kadar hüzünç duyuyorum.

ege insanında tuhaf bir sarı-sıcak ten rengi vardır. kadınları tıpkı anadolu'mun diğer bölgelerinde olduğu gibi daha çalışkandır. izmir bundan bir 10-15 yıl öncesine kadar (yani bu kadar çok göç almamışken) ülkemizin kültür ortalaması da en yüksek şehriydi. izmir insanının gecekondulusu bile (buradaki bilenin içerisinde kesinlikle bir küçük görme, hor görme olamaz), istanbul'un kentsoylularından çok daha görgülü, adaplıydı. keşke öyle de kalsaydı bu ortalama.
________________

 
Alt 15 Şubat 2024, 13:44   #2
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Daha güzel anlatılamazdı sanırım.. Çok sevdiğim bir arkadaşım var üniversitede tanışıp dostluğumuzu bugünlere taşıdığımız.. İzmirli.. Ben İzmir'i görmeden onunla sevdim.. O kadar güzel anlatırdı ki oralı değilim diye çok hayıflanmışlığım vardır.. Onun sayesinde en azından yazları gitmezsem eksikliğini hissettiğim bir şehirdir..
Burada da keza öyle tanıdığım ne kadar İzmirli varsa nahiflikleri samimiyetleri ve doğallıkları ile beni hep kendilerine çekmeyi başarmışlardır.. Sen eklemeyi unutmuşsun bir de çok sanatçı ruhlu insanı var İzmir in..

________________

Tecrübe çok acımasız bir öğretmendir;
Önce sınavı yapar, Dersi sonra öğretir..
 
Alt 15 Şubat 2024, 14:37   #3
quae nocent docent
Pure - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aa aa biz

 
Alt 15 Şubat 2024, 14:52   #4
Özel Üye
Siyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İzmir insanı medenidir bir kere.

________________


Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
bu memleket bizim.
Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benzeyen toprak,
bu cehennem, bu cennet bizim.
Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,
bu davet bizim....
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim...
Nâzım HİKMET

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:43.