IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


15Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2023, 02:06   #11
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

sanırım benden bahsetmiş, zilli kelimesini görmezden gelip hem Atatürk'çü hemde Ayyaş olarak yaşamaya devam ediyorum. 2006 larda takıldığım sunucuda tanıdığım bir içkici_ayyaş nicki Orhan abimiz vardı, kendisini de anmış olayım. Ayyaş kelimesini görünce birden aklıma geldi.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


Bir yudum mutluluğa bir ömür istediler . . .
 
Alt 21 Eylül 2023, 02:31   #12
Standart

Aciz insanmış başka söze gerek yok

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 21 Eylül 2023, 19:36   #13
Standart

Atatürk'e karşı itibarsızlaştırma ve nefret söylemlerinde bulunanlar şunları anlamıyor:

Birinci Dünya Harbi Çanakkale cephesinde ittifak güçlerinin oraya kruvazörlerini ve filolarını yığmasının derdi bir an önce İstanbul'a ulaşıp en kısa sürede padişah yönetimini ele geçirmek ve böylelikle Osmanlı ana karasındaki orduları pasifize hâle getirmekti. Yani burada M. Kemal'in de aralarında bulunduğu - hatta ön plana çıktığı - Osmanlı subayları, hem ellerindeki profesyonel ordularına hem de halk seferberliğiyle meydana getirilmiş ve ordunun büyük bölümünü oluşturan profesyonel olmayan asker gücüne İstanbul'daki sarayı ve padişahı korumak için komuta ediyorlardı. Hayatta kalmak için yapmak durumunda oldukları şey buydu çünkü. İçinde bulundukları şartlar bunu gerektiriyordu.

Gelgelelim ittifak güçleri kısa vadade yapamadıklarını uzun vadede gerçekleştirmeyi başarıyorlar ve Osmanlı Sarayını ve padişahı, yani İstanbul'u ele geçiriyorlar. Dolayısıyla Trakya, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu üzerindeki işgâl durumu artık bütünüyle meşruiyet kazanıyor.

Şimdiki Osmanlıcıyız falan diyenlerin Osmanlı falan bildikleri de yok. Boş kafadan sallıyorlar. Zannediyorlar ki Osmanlı hanedanına ve Sultan Vahidettin'e karşı halk genelinde bir saygı falan kalmış. Zaten küfür kıyamet linç ediliyorlar.

Bir düşünün: Siz 19. yy'ın ilk çeyreğinde Aydın vilayetinde, yahut atıyorum Tarsus vilayetinde yaşayan Osmanlı reayasından birisiniz, şimdiki tabirle bir Osmanlı vatandaşısınız. Günün birinde yabancı güçlere ait bir ordu birliği elinde padişahtan onaylı bir izin kâğıdıyla birlikte geliyor ve diyor ki artık burada bizim borumuz ötecek. Kabul eder misiniz böyle bir şeyi! Tamam, burada dilediğini yapabilirsin, istediğini istediğin şekilde kullanabilirsin falan der misiniz hiç! Öyle bir halk topluluğu var mıdır sizce?

Reaya dediğin padişahın güvenliğini ve çıkarlarına korumakla mükellef olduğu halk topluluğudur, padişahın kulu kölesi falan değildir. Reayadan beş on kişi toplayın da şu yazlık sarayın perdelerini yıkayıp değiştirsinler falan diyen biri değil bu padişah, öyle bir hukuksal düzen, öyle bir toplumsal sözleşme yok Devlet-i Aliyye'de.

Dolayısıyla halk zaten tepkili ve ayaklanmış durumda, özellikle de işgâl altındaki yerlerde. Son derece de anlaşılabilir bir durum. Kendi hürriyetlerini ve mülkiyetlerini korumak istiyorlar. M. Kemal'in de Anadolu'ya üst düzey müfettiş olarak gönderilmesinin sebebi, ittifak güçlerinin talimatlarını da gözeterek herhangi bir etnik unsur ayırt etmeksizin bu tür ayaklanmaları durdurmak ve asayiş sağlamak. O ise tam tersini yapıyor. Ayaklanmış halkı daha da çok örgütleme ve bunu organize bir biçimde gerçekleştirme yolunda adımlar atıyor, pasifize hâle getirilmiş Osmanlı ordularını aktif duruma getiriyor. Ardından yeni bir meclis çatısı altında kurulan yeni bir hükümetle gayet de hukuksal bir çerçevede hem işgâl güçlerine karşı mücadele veriyor, hem de yeni bir toplumsal düzen inşa ediyor.

Tüm bunlardan sonra ne demesi gerekiyordu, padişahım çok yaşa mı demeliydi? Kusura bakmayın onu ne Gazi Paşa, ne de ona gönül vermiş, onu önder bellemiş bir halk derdi. Öyle demediler de zaten. Boş konuşuyorlar. Bunda anlamayacak ne varsa...

________________


imza yok. parmak bassam?
 
Alt 24 Eylül 2023, 20:24   #14
Standart

Yazıklar olsun ATATÜRK E laf söyleyen yansın ....

________________

Sevdiklerin kadar iyi, nefret ettiklerin kadar kötüsün..:kips
 
Alt 25 Eylül 2023, 13:09   #15
Standart

etme cahille sohbet küstürürsün silme cam kırığı ile bilmem nereni kestirirsin ya zaten bu adam normal denilmeyecek seviyede kafası çorba saçma sapan konular içinde gereksiz et yığını olmaya devam edecek hayatı boyunca buna üzülüyorum

________________

https://www.megaresim.com/upload/248f477a.png
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:18.