IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


22Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2023, 09:51   #1
Exclamation Nereye Gidiyoruz ? Nedir Son Durum ?

Değerli Forum üyeleri öncelikle herkese merhaba...

Uzun zamandır dikkatimi çeken ve muzdarip olduğum bir konu hakkında içimden geçenleri sizlere aktarmak ve sizlerle biraz olsun dertleşmek istedim. Eminim ki sizlerde yazdıklarımı okuyunca bana hak vereceksiniz. Neyse uzatmadan konuya geçelim...

90 lı yılların sonu ve 2000 lerin başından itibaren farklı platformlarda olmak üzere sanal hayatta bulunuyorum. Bu işler ilk başladığında bir yere gelebilmek Liyakat,İstikrar ve saygı esasına dayanıyordu.Bir sunucunun global bir odasında + (voice) olmak gurur verici bir şeydi. Op (@) ya da Sop (&) olmayı saymıyorum bile...
Ancak şimdi bakıyorum bir çok sunucu, userların botlardan ayrı olduğu belli olsun diye autovoice açık tutuyor. (Bilmeyenler için açıklayım. Autovoice : Odaya giren herkese otomatik olarak + (voice) verme özelliği)
Yani dostlar , bir zamanlar almak için uğraştığımız o voice şimdi biz istemeden veriliyor...
Gelelim Oper&Admin&İrcop mevzusuna...
Sunucu sahibi arkadaşlar sırf kendisi ile arası iyi olduğu için komut vs bilgisi olmadığı halde arkadaşına oper yazıyor. Ya da kişinin çevresi geniş , muhabbeti güzel ve sunucu da akıcı bir sohbet sağlıyor diye zat-ı muhtereme oper yazıyor.
Arkadaşlar bu iş öyle değildi...
Oper olmak için #Help odasında aylarca beklenir , komutlar öğrenilir ve sunucunun kalburüstü bir admin ağabeyi/ablası tarafından bir mülakata tabi tutulurduk. İrcop olarak bir kaç yıl hizmet verdikten sonra Admin olursak ne ala:)

Sunucu sahibi arkadaşlarımdan oper&admin eklerken ekledikleri kişiye benim çok kullandığım ve benimsediğim bir sözü göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum. "Adminlik bir lütuf değil bilakis Hizmettir". Bu mantık ile eklenen admin de ekleyen sunucu sahibi de emin olun daha verimli ve kaliteli bir ortamda bulunacaktır.

Geçenlerde bir saldırı sonucu G-Bot bir çok sunucudan düştü. Özellikle gezdim bir kaç sunucuyu sözlü saldırılar bütün global odalarda sayfa sayfa... Şimdi bazı arkadaşlar diyecek "G-Bot düştü spam ekleyemiyoruz"
Spamfilter G-Bot bünyesinde bulunan bir özellik değil aslında... Ama alıştık ".Spamekle Kelime" yazmaya... / ile yazılan komutları bilen kişilerin sayısı gün geçtikçe azalıyor...
Hergün bir kaç yeni sunucu açılıp , bir kaç yeni sunucu kapanıyor. Ben şahsen üzülüyorum Harcanan emeğe verilen paralara yıkılan hayallere...

Ne var tekrardan eskiye dönsek ? :)

Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın...
________________

 
Alt 20 Temmuz 2023, 10:02   #2
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

nerde eski helperler nerde eski admınler nerde eski aop soplar nerde eski yayıncılar nerde eski userler .. pratıklesen hersey bozulmaya mahkumdur ..


ben ilk sanala basladıgımda aop ekleyecektiler beni 1 ay egitim verilmişti bir aop için ve hala o gundenlerden kalma not defterlerim duruyor :)

hersey gibi chat de bozuldu .. malesef sohbet için kimse kulanmıyor artık chat i herkes amacı baska kimi maddi cıkarda kimi kadın ayarlama kimi erkek arkadas . amac niyet pisliklestikçe güzel olan hersey kayboluyor ..

emeğine sağlık ustad..

________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 20 Temmuz 2023, 12:44   #3
Editör
Hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize kaleminize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Tebessümle okudum yazınızı. 90-2000 yılları bilmem, ama o dönemler fazla sunucu olmadığından, insanlar bu konulara daha dikkatli davranıyordu diye düşünüyorum. Şimdi işi bilen bilmeyen sunucu açıyor. Sunucularda userleri anca adminlikle tuta biliyor kanalda. Bu da bi gercek. Hayırlısı olsun ne diyeyim.

________________

~~ Bazen sevinince Annem gibi,

Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına ~~
 
Alt 20 Temmuz 2023, 12:47   #4
Standart

Evet Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tamda anlatmak istediklerim bunlardı.. Teşekkür Ederim

________________

 
Alt 20 Temmuz 2023, 12:49   #5
Editör
Hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
StormaTe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tamda anlatmak istediklerim bunlardı.. Teşekkür Ederim
Rica ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~~ Bazen sevinince Annem gibi,

Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına ~~
 
Alt 20 Temmuz 2023, 13:32   #6
Standart

emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kesinlikle doğru konulara deginmissin. ama artık tadı kalmadı herşey gibi sanal platformda CIVIDI. yanına bir kadın aldılar mı onun sözünü dinlerler ( user tutsun diye ) , artık adminlikler en yakın dostlara ve yada çıkar için verilir oldu, Türkiye'nin Parası Değeri kalmadığı gibi sanalin da tadı yok. :))) .

komut bilgisine değinecek olursak da kardeşim, bir çok sunucu bilmeden açıyor zaten, kendi ortamim olsun diye açan çok fakat hep bir laf bla bla icindeler.

yeni bir sunucu gördüm gözlemledim diyebilirim :$ user desen 40 sayısı (tabi aktif değil ) , yayıncı desek yok, hep boş geçiyor kadro " 0 " , üstelik #Sales kurmuş :)) anlamıyorum bu neyin hevesi bu neyin gösteriş çabası :)) yazık cidden

 
Alt 20 Temmuz 2023, 13:40   #7
Standart

@eLsaa bunu söylemek hiç içimden gelmese de "Haklısın"

________________

 
Alt 20 Temmuz 2023, 13:43   #8
Standart

Alıntı:
StormaTe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@eLsaa bunu söylemek hiç içimden gelmese de "Haklısın"
😬 Allah tependen baksın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 😬 , doğru 1 tanedir :))

 
Alt 20 Temmuz 2023, 14:47   #9
Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yetki yükselirken de sınava tabi olurduk o günleri hatırladım sayende :)

 
Alt 20 Temmuz 2023, 15:41   #10
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sunucularda user kalmadı kimse chat sitelerine girmiyor artık eski tadı tuzu yok girenleride sunucuda tutabilmek için mecbur yetki veriyorlar insana neresi keyifli gelirse orda durur bende hiç çıkmazdım sunuculardan artık aklıma bile gelmiyor girmek tiktok daha eğlenceli orda takılıyorum .d benim gibi niceleri var

________________

Geleceğini merak eden fallara değil mezarlıklara baksın
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:42.