Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2023, 09:51   #1
StormaTe
StormaTe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Exclamation Nereye Gidiyoruz ? Nedir Son Durum ?

Değerli Forum üyeleri öncelikle herkese merhaba...

Uzun zamandır dikkatimi çeken ve muzdarip olduğum bir konu hakkında içimden geçenleri sizlere aktarmak ve sizlerle biraz olsun dertleşmek istedim. Eminim ki sizlerde yazdıklarımı okuyunca bana hak vereceksiniz. Neyse uzatmadan konuya geçelim...

90 lı yılların sonu ve 2000 lerin başından itibaren farklı platformlarda olmak üzere sanal hayatta bulunuyorum. Bu işler ilk başladığında bir yere gelebilmek Liyakat,İstikrar ve saygı esasına dayanıyordu.Bir sunucunun global bir odasında + (voice) olmak gurur verici bir şeydi. Op (@) ya da Sop (&) olmayı saymıyorum bile...
Ancak şimdi bakıyorum bir çok sunucu, userların botlardan ayrı olduğu belli olsun diye autovoice açık tutuyor. (Bilmeyenler için açıklayım. Autovoice : Odaya giren herkese otomatik olarak + (voice) verme özelliği)
Yani dostlar , bir zamanlar almak için uğraştığımız o voice şimdi biz istemeden veriliyor...
Gelelim Oper&Admin&İrcop mevzusuna...
Sunucu sahibi arkadaşlar sırf kendisi ile arası iyi olduğu için komut vs bilgisi olmadığı halde arkadaşına oper yazıyor. Ya da kişinin çevresi geniş , muhabbeti güzel ve sunucu da akıcı bir sohbet sağlıyor diye zat-ı muhtereme oper yazıyor.
Arkadaşlar bu iş öyle değildi...
Oper olmak için #Help odasında aylarca beklenir , komutlar öğrenilir ve sunucunun kalburüstü bir admin ağabeyi/ablası tarafından bir mülakata tabi tutulurduk. İrcop olarak bir kaç yıl hizmet verdikten sonra Admin olursak ne ala:)

Sunucu sahibi arkadaşlarımdan oper&admin eklerken ekledikleri kişiye benim çok kullandığım ve benimsediğim bir sözü göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum. "Adminlik bir lütuf değil bilakis Hizmettir". Bu mantık ile eklenen admin de ekleyen sunucu sahibi de emin olun daha verimli ve kaliteli bir ortamda bulunacaktır.

Geçenlerde bir saldırı sonucu G-Bot bir çok sunucudan düştü. Özellikle gezdim bir kaç sunucuyu sözlü saldırılar bütün global odalarda sayfa sayfa... Şimdi bazı arkadaşlar diyecek "G-Bot düştü spam ekleyemiyoruz"
Spamfilter G-Bot bünyesinde bulunan bir özellik değil aslında... Ama alıştık ".Spamekle Kelime" yazmaya... / ile yazılan komutları bilen kişilerin sayısı gün geçtikçe azalıyor...
Hergün bir kaç yeni sunucu açılıp , bir kaç yeni sunucu kapanıyor. Ben şahsen üzülüyorum Harcanan emeğe verilen paralara yıkılan hayallere...

Ne var tekrardan eskiye dönsek ? :)

Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın...