IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2021, 06:45   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart SEO İdeal Anahtar Kelime Yoğunluk Oranı

SEO İdeal Anahtar Kelime Yoğunluk Oranı

Anahtar kelime yoğunluğu, sayfa içi SEO'nun temel ve önemli kavramlarından biridir. Doğru oranda kullanıldığı takdirde, arama motorlarının dikkatini çekmeye ve bir sayfanın arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) görünürlüğünü artırmaya yardımcı olabilir. Göz ardı edildiğinde ise istenmeyen sonuçlar getirebilir. Yani, bir sayfayı üst sıralamalardan alıkoyabilir ve hatta bir cezayla sonuçlandırarak, onu SERP'lerden tamamen kaldırabilir.

Anahtar Kelime Yoğunluğu Nedir?

Anahtar kelime yoğunluğu, hedef anahtar kelimenin bir içerik ya da web sayfasında kaç kez kullanıldığını belirten bir optimizasyon unsurudur. Sayfada kullanılan kelime sayısı oranına göre, hedef anahtar kelimenin ne sıklıkta göründüğünü hesaplar.

Aynı zamanda anahtar kelime yoğunluğu arama motorlarının, bir içeriğin belirli bir hedef anahtar kelime ya da kelime öbeğiyle alakalı olup olmadığını anlamak için kullandığı bir yüzdedir.

Anahtar Kelime Yoğunluğu Nasıl Hesaplanır?

Anahtar kelime yoğunluğunu ölçmek, oldukça kolaydır. Hedef anahtar kelimenin bir sayfada kullanılma sayısını, sayfadaki toplam kelime sayısına bölerek yoğunluk oranını hesaplayabiliriz.

Örnek olarak SEO kelimesinin 1000 kelime içeren bir sayfada 20 kere kullanıldığını varsayalım. Bu durumda oranımız %2 olacaktır:

20 (Sayfada "SEO" kelimesi kullanım sayısı) / 1.000 (Web sayfasındaki kelime sayısı) =% 2 (Anahtar kelime yoğunluğu)

İdeal Anahtar Kelime Yoğunluğu Nedir?

Bir anahtar kelimenin bir sayfada kaç kez kullanılması gerektiğine dair kesin olarak belirtilmiş bir oran yoktur. Bu oranları ölçmek içinse birçok ücretsiz tool (araç) bulunmaktadır.

Arama motorları, yoğunluk yüzdesini belirtmemiş olmasına rağmen, çoğu SEO uzmanı, ideal oranın güncel olarak %1-2 civarında olduğunu düşünmektedir.

İyi Bir Anahtar Kelime Yoğunluğu için 4 Strateji

Arama motorları tarafından kesin çizgilerle belirlenen, ideal bir anahtar kelime yoğunluğu olmadığından, bir yüzdeye bağlı kalmak yerine, anahtar kelime optimizasyonu için uygulamaları tercih etmeliyiz.

İçeriğimizdeki ideal orana ulaşmanın en iyi yolu, aşağıdaki stratejileri kullanmaktır:
  • İlk olarak içeriğinizi yazın, ardından anahtar kelime kullanımına odaklanın: Yazdığımız içeriğin, önce okuyucular için en iyisi olması gerektiğini unutmayın. İçeriğinizi özgün, kaliteli ve dikkat çekici bir şekilde yazın ve hedef anahtar kelimenizi, ilk etapta sayısına odaklanmadan kullanın.İçeriğinizin yazımı bittikten sonra başa dönün ve yaklaşık% 1-2'lik bir yoğunluğa ulaşmak için anahtar kelimenizi ekleme-çıkarma işlemine başlayın.
  • Hedef anahtar kelimenin varyasyonlarını kullanmak için mevcut anahtar kelimenizi türetin: Türetme işlemi, arama motorlarının hedef anahtar kelimeye bağlı benzer kelime türevlerini tanıma ve bağdaştırma yeteneğini ifade eder. Genellikle, anahtar kelime türetmede, hedef kelimeye bir ön ek, son ek veya çoğul eki eklenir. Örneğin; anahtar kelimemizin “SEO yöneticisi” olduğunu düşünelim. Bu durumda “SEO yöneticileri” ya da “SEO yönetimi” temel öğemizin farklı varyasyon örnekleridir. Arama motorları, bu kelimeleri tanır ve ilişkilendirirken, içeriğinize metin çeşitliliği eklemiş olursunuz. Hedef anahtar kelimenizi desteklemek için bu tür farklı formları, oluşturduğunuz içeriklerde kullanın.
  • Bağdaştırmak ve hedef kelimeyi desteklemek için anlamsal anahtar kelimeler kullanın: Anlamsal anahtar kelimeler, hedef anahtar kelimeyle eş anlamlı, varyasyonlu veya bağlamsal olarak ilişkili terimlerdir. Kelimelerin ne olduğuyla değil, ne anlama geldikleriyle ilgilenirler.Örneğin, hedef terimimiz “SEO yöneticisi” için, anlamsal anahtar kelime çeşitleri “SEO yönetimi”ni ya da “SEO yönetme”yi içerebilir.Arama motorları , web sayfalarını anlamlandırmak ve öneme göre sıralamak için anlamsal SEO kullanırlar. Bu nedenle kullanmak istediğiniz, ilgili anahtar kelimelerinizi belirleyin ve sayfadaki SEO çalışmanızı desteklemek için bunları içeriklerinize yerleştirin.
  • Anahtar kelimeleri içeriklerinize doldurmaktan kaçının: İçeriğinizin yazımını tamamladıktan sonra, kullanıcıya yayınlamadan önce, anahtar kelime yoğunluğunuzu ve diğer sayfa içi SEO faktörlerini kontrol etmek için bir tool (araç) tan yardım alın.

Hedef anahtar kelimeyi, arama motorlarına sayfanın ne hakkında yazıldığını belirtmek için, doldurma işlemine girmeden ve sitenizi arama cezaları için riske atmadan yeterli miktarda kullandığınızdan emin olun.

Alıntı..
________________

SEO İdeal Anahtar Kelime Yoğunluk Oranı
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:08   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:12   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emegine saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:14   #4
Standart

emegine saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 04 Temmuz 2021, 05:33   #5
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegine saglik

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:01.