IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

8Beğeni(ler)
  • 4 Post By ExELaNCE
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Ruyanur
  • 1 Post By Publisher
  • 1 Post By PeLin


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2020, 10:44   #1
Onur Yaşamdan Üstündür.!
ExELaNCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 10 Adımda %100 Organik Trafik Arttırma

Merhaba Arkadaşlar,

Bir çoğunuz beni tanıyor ancak bir çoğunuz da beni yeni yeni tanımaya başlıyor. Bu makalede öncelikle kendimi kısaca tanıtayım; İsmim Emre Ankaralıyım 29 yaşındayım. E-Ticaret firmam olup bunun yanı sıra Türkiye'nin en büyük E-Ticaret firmalarından bir kaçtanesin ERP ve E-Ticaret yazılım desteğiverdiğim gibi Google Seo desteğide vermekteyim. IRCD'de uzun yıllar ExELaNCE nickini kullandım. Başka nickleri kesinlikle kullanmadım en son Şamata sunucusunun sahibiydim. İşlerimin yoğunluğundan dolayı IRCD bırakmak zorunda kaldım ve piyasada SEO'dan anlamayan kişilerin insanlara ücret karşılığında SEO desteği ve SEO yaptım diye ticaret haline dönmesine içim el vermediği gibi sizlere ücretsiz olarak SEO bilgilerimi Paylaşıyorum.

Bu makalede organik olarak sitenin trafiğini nasıl arttırabiliriz? Neler yapmalıyız? konularından bahsedeceğim.

1. Site Haritası Oluşturmak


Site haritaları arama motorlarına içeriklerinizi bulmaları için yardımcı olurlar. Site haritaları sayesinde sayfalarınızı kolayca tarar ve dizinlerine eklerler. Google botları sitenize site hariası sayesinde kolayca uraşarak eksiksiz olarak tarama imkanına sahip olur.

Ben All in One SEO Pack eklentisinin site haritası özelliğini kullanıyorum.

2. Robots.txt Dosyası Oluşturmak

Robots.txt genellikle Google botlarının girmesini ve girmemesini istediğiniz alanları belirleyeceğiniz dosyadır. Google botları sizin makalelerinize ulaşabilsin ama admin kontrol panellerinize ulaşamasın gibi durumları buradan çözümleyebilirsiniz.

Robots.txt oluşturmak için bir çok araç bulunmaktadır. Bulmak için robots.txt generator ya da tool yazıp arama yapabilirsiniz.

3. Google Analytics ve Search Console ile Entegreli Olarak Çalışmak

Google Seo genellikle deneme yanılma yöntemi olarak görülme sistemi olarak bilindiği gibi %100 Usta çıraklık ilişkisine dayanmaktadır. Bir sitenin trafiğini yükseltebilmek için onu siteyi görebilmek ve iyi bir analiz yapabilmek gerekmektedir. Analytics ve Console sayesinde siteniz hangi kelimeden giriş aldı hangi sıralamada rahatlıkla görebilir bu sayede kendinize yeni keşifler yapabilirsiniz.

4. Anahtar Kelime Araştırması

Bugün hepimizinde bildiği gibi yeni açtığınız bir siteyle hemn kolay bir şekilde "Sohbet" kelimesinde ilk sıralarda yer almayacağız gibi diğer kelimeleri kaçırmış olabiliriz. Anahtar kelime araştırmasını yapan bir kullanıcı rahatlıkla günde 10 15 makale ile yüzlerce kelimede güzel yerlede olabilecektir.

"Sohbet" kelimesinde bir makale atmaktansa "Yeni Arkadaşlarla Eğlenceli ve Keyifli Bir Kaliteli Sohbet" olarak eklenecek makale sitenizin Seo optimizasyonuna bağlı olarak "Kaliteli Sohbet" kelimesinde güzel yerlerden gelecektir.

5. Otoriter Bir Site Oluşturmak

Sizlerde "Sohbet" araması yerine yukarıda sizlere belirttiğim şekilde yüzlerce makale ile kelimelerinizin sıralamasını yükseltirken yakaladığınız organik trafikler sayesinde %100 Otoriter olarak tanınan bir siteyi rahatlıkla oluşturabilirsiniz.

6. Anahtar Kelimelerin Tıklama %'leri ve Sitede Kalma Durumu

Anahtar kelimelerin çok fazla olması siteye katkı sağlayacağı gibi "Kaliteli Sohbet" kelimesinde 9. sırada sizi günde 500 kişinin görüp 1 kişinin tıklaması da sizlerin otoriter olmanızda oldukça etkilidir. Başlangıç için Görüntüleme az tıklama çok olan kelimeleri seçmeniz ve sitede kullanıcının zaman geçirmesini sağlamanız oldukça önemli bir durum arz etmektedir.

7. Site içerisinde Durma ve Gezinmeyi Arttıracak Başlıklar ve Açıklamalar Kullanılması

Sizlerde siteniz içerisine giriş yapan kullanıcıyı farklı makalelerde gezmeye ve sitede kalmaya ikna edici başlıklar, ilgi çekecek konuları önüne çıkarmaz sayesinde kullanıcı sitenizde gezerek sitenizin daha kolay diğer anahtar kelimelerinde de çıkmasını sağlayacaktır.

8. Etkili Başlık Kullanımı

Google aramalarında gezerken sizlerin karşısına çıkan genellikle sayfa title, description veya makale başlığı olacaktır. Kaliteli sohbet yazdığınızda kullanıcıların ilgisini çekmeyeceği gibi tıklama oranınızı da bir hayli düşürecektir. Onun yerine etkili ve dikkat çekici başlıklarla kolaylıkla sitenize binlerce ziyaretçiyi çekebilirsiniz.

9. Bağlantı Trafiğini Kontrol Ederek Üzerinde Durun

Sizlerde sitenizi Analytics ve Search consoleden sürekli takip ederek kullanıcıların zaman geçirdiği, arama oranlarının yüksek olduğu kelimelerinize yönelerek daha çok trafic elde edebilirsiniz.

Hedef kitleniz Sohbet kullanıcısı ise o kullanıcıların en çok görüntüleme yaptığı kelimelerde değil en çok vakit geçirdiği kelimelerle ilgilenmeniz sunucunuz içerisinde online user sayısını yükseltecektir.

10. Rakip Sitelerin Bağlantılarını Analiz Edin

Rakip olarak göreceğiniz siteler genellikle Google'den direk organik olarak trafik alan sitelerden seçerek sizlerde en çok ziyaretçi alan bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. Rakip sitelerinizin en çok giriş aldığı kelimelerde sizlerde etkileyici girişler yaparak kendinizi kolaylıkla ıspatlayabilirsiniz.

Falancasohbet.com sitesi sizin rakip siteniz ise Falanca Sohbet makalesi ekleyerek trafik almanız rakip sitenizi otoriter olarak kılacağını asla ve asla unutmayınız. Falancasohbet sitesi Samsun Sohbet kelimesinden giril alıyorsa sizde o kelime üzerinde durarak başarıyı elde edebilirsiniz.

Not: Özel mesaj yolu veya skype üzerinden iletişim kurarak soru soracak olan arkadaşların affına sığınarak biraz geç cevap veriyorum işlerimin yoğunluğun olmasından dolayı sizler sorularınızı her zaman sorabilirsiniz ancak geç yazdığımda işlerimin yoğunluğundan bakamadığımı unutmayın lütfen.

Bol Hitli Günler, Hayırlı Pazarlar Dilerim.
________________

La Galibe İllallah
 
Alt 24 Temmuz 2020, 20:06   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

~ E & B ~
 
Alt 28 Temmuz 2020, 22:18   #3
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeginize saglik

________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 29 Temmuz 2020, 14:06   #4
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok güzel bir paylaşım olmuş, ellerine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 04 Temmuz 2021, 05:34   #5
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:29.