IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2021, 18:32   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Beltaine - kimdir ?

Beltaine , Polonyalı bir folk grubudur.

Grup adı, 30 Nisan ve 1 Mayıs gecesi kutlanan bir Kelt tatilinden türetilmiştir . [1] Beltaine Kelt adı, Mayıs ayına karşılık gelir. Keltler bir aydınlık ve karanlık bir parçası ya da bir sıcak ve soğuk bir parçası haline yıl bölünmüş ve 1 Mayıs aydınlık ve yılın sıcak bölümünün başlangıcı oldu. Aydınlık ve sıcak bir yarıyılın başlaması onlar için bir kutlama sebebiydi; bolluk ve bereket anlamına geliyordu. 30 Nisan - 1 Mayıs gecesi Keltler bu günü kutlamak için önce ateşi söndürdüler ve sonra yeniden ateşlediler, bu da karanlığın ve tüm kötü güçlerin yenilgisi anlamına geliyordu. Şarkı söyleyip dans ettikleri ateşler kutsaldı.Keltlere karakter ve içermelidir ahşap dokuz türlerden tutuşturulmuş edildi meşe Keltlere için kutsal odun. Kutsal ateşlerden çıkan ateş, yeni yılda başarıyı garantilemek için 1 Mayıs'ta evlere nakledildi.

eltaine, 2002 yılında Polonya'nın Katowice kentinde kuruldu . İlk konserleri geleneksel enstrümanlara ( gitar , keman , akordeon , bodhran ) dayanıyordu . Bas gitar ve perküsyon sonradan eklenmiştir. Grubun ilk repertuarı popüler İrlanda ve İskoç halk ezgilerinden oluşuyordu. Orijinal ekip Grzegorz Chudy, Adam Romański, Luke Kulesza, Bartlomiej Dudek, Danuta Anna Badura ve Adams'tan oluşuyordu.

2003 yılında grup dışında turne başladı ilin arasında Silesia . Diğerleri arasında bant icracı Torun ve Dowspud Celtic Kültür Festivali'nde. O zamandan beri grup tüm ülkede yoğun bir performans sergiliyor. Eylül 2003'te, Beltaine'in şimdiye kadar ev sahipliği yaptığı ve ortaklaşa düzenlediği Bedzin'deki ilk Kelt Müzik Festivali "Kale" düzenlendi.

2004'te grup, İrlanda'da kutlanan bir Beltaine'in kutsal gününün müzikal gösterimi olan ilk albümleri "Rockhill"i kaydetti . Parçalar çoğunlukla geleneksel Kelt ezgilerinden ve birkaç orijinal şarkıdan (Beltaine, The Sea of ​​Irish Dream ve Rockhill gibi) oluşuyordu, albüm ayrıca Brittany , İrlanda ve İskoçya'nın müziğini diğerleriyle birleştirmek için ekibin müzikal eğilimlerini de göstermeye başladı. müzik tipleri. Albümün konuk oyuncuları arasında Jan Gałczewski, Catherine Czerniak ve Viva Flamenco gitaristi Michael Czachowski'den tanınan isimler yer alıyor. Rockhill albümü, 2004'ün En İyi Halk Albümü dalında "Sanal Gesle" (Polonya radyo istasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen İnternet kamuoyu anketi) ödülüne layık görüldü. [2] Rockhill ayrıca yarışmada "megadisc 'Radio Krakow" unvanını da aldı. Bu yıl grup kemancısı Anna Badura ayrıldı, Jan Gałczewski ise gruba kalıcı olarak katıldı.

2005 yılında Jan Kubek vurmalı çalgılar (yani tabla , darabuka , conga , cajon ) çalan grubun saflarına katıldı . Grup yurtdışında çok sayıda konser başlattı, 5 yıl içinde kredileri arasında Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Moldova, İsviçre, Litvanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Malezya ve Meksika'da Beltaine yer alıyor.

Kendi tarzlarını arama ve repertuarını genişletme olasılığı, 2006 perküsyoncu Mateusz Sopata ile işbirliğine davetle sonuçlandı. Ekip ayrıca The Witcher adlı video oyununa eşlik eden müziğe katkıda bulunmak için bir teklif aldı .

Ertesi yıl, KoncenTrad'ın kaydıyla kutlandı. Albüm, Kelt geleneği ve modernitenin cesur bir birleşimidir. Albümde Technogaita gibi yüksek sesli ve ritmik parçalar ve Ye Yacobites veya Parcel of Rogues gibi baladlar eksik değil . Hintli müzisyen Giridhar “Gathamˮ Udupa'nın konuk olduğu albüm, grup repertuarının en rock parçası olarak kabul ediliyor. Bir yıl sonra yayınevi , Polonya Radyosunun Üçüncü Programının yayınında Agnieszka Osiecka'nın Stüdyosunda canlı konseri çalma bileti haline gelen The Virtual Primitive Fiddles ile ödüllendirildi .

Üçüncü Albüm – Triu 2010 yılında kaydedildi. Albüm güvenle “fusion folk” olarak tanımlanabilir. Albümde yer alan eserler; funk, caz ve rock unsurlarının Kelt müziği ile cüretkar ve cesur evlilikleri.

Uzman dinleyiciler ayrıca Slav, Yahudi ve Arap müziğinin etkilerini de tespit edecekler.

Marcin Wyrostek (akordeon) ve Dominik Mietła (trompet) kayıtta konuk olarak yer aldı. Bu diskteki müzik, grubun Uluslararası İrlanda Müzik Derneği tarafından düzenlenen kamuoyu yoklamasında uluslararası ödüllü Top Celtis rock grubu ödülü almasına büyük ölçüde katkıda bulundu .

alıntıdır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:54.