IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Choice


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2021, 21:58   #1
Standart Gökhan Semiz Kimdir..?

Gökhan Semiz (12 Ocak 1969 - 17 Ocak 1998), Türk pop ve parodi grubu Grup Vitamin'in solisti, söz yazarı ve oyuncudur.

Lise yıllarında ilk olarak Blasphemous adlı amatör grubunu kurdu. Üniversite yıllarında arkadaşlarıyla beraber senaryolar yazmaya başladı ve tiyatrolarda oynadı. 1990 yılında Grup Vitamin'i kurdu ve 1991 yılında grubun ilk albümü olan Bol Vitamin'i yayınladılar ve yılın en çok satan albümü oldu. Aynı yıl grubun kendi adını taşıyan ikinci albümü Grup Vitamin'i yayınladılar. Farklı müzik yaptıkları için insanların tuhafına gitti ve büyük ilgi çekti. Zaman içinde çeşitli albümler yayınladılar ve Türkiye'nin en büyük gruplarından birisi hâline geldiler. Gökhan Semiz, 1992 yılında ilk solo albümü olan Mikrop adlı albümünü yayınladı. Grup Vitamin, 1994 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Grup ödülünü aldı. 1996 yılında Gökhan Semiz'in yaşarken Grup Vitamin ile çıkardığı son albüm Deli Dolu (Best of) yayınlandı ve büyük başarı gösterdi. Gökhan Semiz, 1997 yılında ikinci solo albümü olan İnan ki Teksin'i yayınladı ve albüm yılın en iyi albümleri arasında yer aldı.

Türkiye'de çok farklı bir müzik tarzı oluşturmuş ve inanılmaz espritüel yeteneği ile büyük işler başarmıştı. 1998 yılında Grup Vitamin'in sekizinci stüdyo albümlerinin kaydını yapıyorlardı. 12 Ocak 1998 tarihinde 29. yaş gününü kutlamış ve doğum gününden beş gün sonra 17 Ocak tarihinde Bakırköy sahilinde geçirdiği bir trafik kazası sonucunda ölmüştür. Acı haberle yıkılan grup arkadaşları, ailesi ve sevenleri büyük üzüntü yaşamışlardır. Grup, Gökhan'ın ani ölümü üzerine yarıda kalan albüm İyi Günler Türkiye'yi yayınlamıştı.

Ölümü
Geceleri Kemancı Bar'a rock müzik dinlemeye giden Gökhan Semiz, 16 Ocak 1998 tarihinde arkadaşları ile yine rock müzik dinlemeye gitmiştir. Gece, dönüşte Bakırköy sahilde, Kennedy Caddesi yolunda araba kontrolden çıkarak yolun kenarındaki demirlere çarparak durmuştur. Kaza sırasında Gökhan Semiz, daha önce başka bir kazadan kapıdan atlayarak kurtulduğu için yine aynı refleksle araçtan atlamış fakat kafasını kaldırım taşına çarpmıştır.[3] Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Semiz, yolda hastaneye yetiştirilirken ölmüştür. Araçtaki diğer üç kişiden ikisi kazayı ağır yaralı olarak atlatırken aracın şoför Mustafa Kemal Kölelioğlu kazayı hiç yara almadan atlatmıştır ve yapılan araştırma sonucunda yüzde seksen oranında alkollü çıkmıştır. Alkollü olarak araç kullandığı için tutuklanarak cezaevine gönderilen Mustafa Kemal Kölelioğlu Gökhan Semiz'in cenazesine gitmek için hakimden izin istemiştir, fakat hakim izin vermemiştir. Aracı Gökhan Semiz'in isteğiyle kullandığı için kendisinden şikayetçi de olunmamıştır. 17 Ocak tarihinde, 29 yaşına girdikten altı gün sonra hayatını kaybeden Gökhan Semiz'in cenazesi Bağcılar Merkez Camii'nden kaldırılarak Güngören Mezarlığı'na defnedilmiştir. Semiz'in tarzını ve hünerlerini çok seven manevi babası Barış Manço da cenaze törenine katılmıştır.[4] 6 ay sonra genç müzisyen Kerim Tekin'de bir başka trafik kazasında hayatını kaybetti.

Not : Gökhan Semiz öldükten sonra Grup Vitamin Gökhan semiz adına bir şarkı bestelemişlerdir '' Istanbuldan Gökhan'a isimli dinlemenizi tavsiye ederim...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Eklenmiş Resmin önizlemesi
Gökhan Semiz Kimdir..?-gokhan-semiz.jpg   Gökhan Semiz Kimdir..?-gokhan-semiz-mezarlik.jpg   Gökhan Semiz Kimdir..?-mezarlik2.jpg   Gökhan Semiz Kimdir..?-vitamin.jpg  
________________

 
Alt 06 Mart 2021, 22:00   #2
Standart

Kendisi vefat ettiğinde ben çok küçük yaştaydım ama kendisini hiç unutmadım hele ki link adresini paylaştığım şarkıdan sonra bu şarkıyı sürekli dinlerim genç yaşta kayip ettiğimiz çok düzgün sayılabilecek bir çok sanatcılarımız oldu belki yaşamış olsalardı şuanda bu denli saçma şarkılar yazılmazdı. ALLAH rahmet eylesin kendisine..

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:33.