IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2020, 12:57   #1
Standart Mark Rothko Kimdir?

Amerikali bir ressam olan Mark Rothko soyut eksperyonist sanat anlayisini benimseyerek bu yonde eserler ortaya koymustur. Rusya’da 1903 yilinin Eylul ayinda dunyaya gelmistir. Eserlerinde soyut disavurum anlayisini benimsemis ve daha cok 2. Dunya Savasi sonrasi yapmaya baslanistir. Soyut disavurumun en iyi kaynaginin renkler oldugunu one sunarak Renk Alani Resimlerinin gelismesine ve duyurulmasina katki saglamistir. Pek cok alanda kendini gostermeyi basarmis cok onemli bir ressamdir. Ozellikle yaptigi eserlerde hicbir figur ve cizgiye yer vermeyerek sadece renklerin uyumunu ele alan eserler olusturmasiyla ilk zamanlar buyuk tepki alip begenilmese de daha sonra bu alana olan ilgi artinca begeni toplamaya baslamistir. Sanat ile ilgili surekli olarak egitim almistir. Fakat hayatinin bir bolumunde radikal bir kararla universiteyi birakarak hicbir sey yapmadan sadece gezinmistir. Daha sonra ise onemli bir ressam olan Max Weber’in yaninda egitim gormeye baslamistir. Onemli sanatcilarin yaninda egitim goren bir isim olsa da cogunlukla kendi kendini egiten bir kisi olmustur.


Ressam Mark Rothko Kimdir?
Mark Rothko, gerek eserleri gerek yasam tarzi ile cok sira disi bir insandir. Doneminde kucuk bir alanin calismasi icin dahi bu onemli ressama cok buyuk paralar teklif edilmistir. Maddi durumu cok kotu olmasina ragmen bunu kabul etmemistir. Bu yaptigi ile hicbir zaman sanatindan ve sanatciligindan taviz vermedigini herkese kanitlamistir. Rothriko her zaman bir karmasa icinde bulurdu kendini. Hem hayati hem de duygulari her zaman bir karmasa icinde gecip gitmistir. Bu karmasa halini resimlerine ve eserlerine de yansitmayi basarmistir. Eserlerinin sevilme yonlerinden biri de insanlarin icerisindeki karmasayi soyut bir yolla disa vurmasidir. Rothriko icin duygu yogunlugu her seyin uzerinde yer alirdi. Fakat bu isi kabul etmek durumunda kaldi. Yaptigi resimler ile restoranda acik bir hava yaratmak yerine insanlarin icini kapatacak ve istahini kaciracak sekilde yapmistir. Resimlerinde genellikle tuvalleri tek renge boyayip icerilerine baska sekiller ve cizgiler cizerdi. Ilk zamanlar hic begenilmeyen ve herkesin elestirisini alan bu resimler aradan 6-7 yil gecmesinden sonra normal fiyatinin yaklasIk olarak 3 katina cikmistir. Bu sekilde yuksek fiyat ile de pek cok aliciya ulasmayi basarmistir.



Mark Rothko EserleriMark Rothko Kimdir?
Onemli ressamlardan biri olan Mark Rothko eserleri bakimindan cok fazla kisiye hitap etmese de daha sonra bu eserler cok fazla ilgi gormustur. Zor bir hayat geciren Mark Rothko bu zorluklara ragmen hicbir zaman bikmadan hayatin bir yerinden yakalamaya calismistir. Ayni zamanda hicbir seyi sanattan ustun tutmamistir. Cok fazla sefalet cekse dahi paraya ilgi duymamis ve para kazanmak icin farkli islere yeltenmemistir. Sanatindan once sanatci kisiligi ile insanlari etkilemeyi basarmis doneminin en onemli sanatcilarindan biridir. Eserlerini yapmaya 2. Dunya Savasi’ndan sonra baslamistir. Donemindeki kisilerden cok fazla etkilenmemistir. Kendi sanat anlayisi icinde kendi benligini bulmaya calisan bir insandir. Eserlerinde daha cok renkler hakim kilinmistir. Figurler kullanmak yerine renk dokunuslari ile resimler yapmistir. En onemlilerinden biri Mark Rorthko isimsiz 06 numarali eseridir. Bu eserinde daha cok kirmizi ve tonlarinin hakim olma sebebi atesi ve yangini anlatmasindan kaynaklidir. Diger eserlerini saymak gerekirse Mark Rothko no 13, Mark Rothko Kirmizi ve Turuncu, Mark Rothko No 37, Mark Rothko No 16, Mark Rothko isimsiz 05, Mark Rothko isimsiz 03, Mark Rothko isimsiz 04, Mark Rothko No 17, Mark Rothko No 14, Mark Rothko isimsiz 02, Mark Rothko No 5, Mark Rothko isimsiz 01 gibi eserlerdir. Bu eserleri ile donemin en cok konusulan ve en cok begenilen ressami olmustur.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:28.