IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2023, 02:04   #1
Standart Apple’da olmayan teknolojiyi Samsung getiriyor!

Apple’da olmayan teknolojiyi Samsung getiriyor!

Akıllı telefonlarını kısıtlı şekilde de olsa uydu üzerinden haberleşecek hale getiren Apple, sektöre bir kez daha yön verdi. Fakat Samsung burada bir adım ileri atarak uydu iletişim kavramını günümüze uyarlamakta kararlı. İşte detaylar…

Samsung, uydu iletişim için kritik adımı attı!

Samsung, uydu iletişim konusunda bu yıl önemli hamleler yapacak. İlk denemelerinde Google Pixel 7 modellerinde bulunan modemi kullandığı belirtiliyor. Tabii bunun halihazırda satışa sunulan cihazların yeni özellikleri destekleyeceği anlamına gelmediğini söyleyelim.

Apple’da olmayan teknolojiyi Samsung getiriyor!

Samsung uydu iletişim teknolojisine baktığımız zaman Apple’daki gibi yalnızca sınırlı mesajlar göndermekten daha fazlasını sunacağını anlıyoruz. Örneğin, dilediğimiz şekilde tam boyutlu mesajlar hatta fotoğraf ve video bile paylaşabileceğiz.

Bu teknolojide iletişim kurmak için 5G NTN, yani karasal olmayan ağlar kullanılıyor. Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi paylaşmak istediğini veri ilk olarak uyduya gönderiliyor. Daha sonra yer istasyonları ilgili verileri uydudan çekiyor. Oradan da acil servislere veya mesaj göndermek istediğiniz kişilere iletiyor. Yani aslında tam da olması gerektiği gibi çalışıyor.

Önemli bir detay olarak Samsung’un bu teknolojiyi Exynos 5300 modemleri ile entegre ettiğini söyleyelim. İlk olarak kendi cihazlarında kullanmak isterse ilginç bir durum göreceğiz. Çünkü bu durumda amiral gemisi değil, orta ve alt segmente gelebilir. Zira S serisinde artık Qualcomm yongalarını ve teknolojilerini kullanıyor. Yine de oldukça kısa sürede hayata geçirmeyi planladığı için önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10.