IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2020, 12:29   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Avrupa'yi sarsan Koronavirus Turkiye'ye neden ugramadi? Iste carpici sonuc

Koronavirus binlerce olumle dunyayi kasip kavururken, uzmanlar virusten korunmanin en basit ve etkili yontemininin hijyen oldugunu belirtiyor. Ozellikle el yikama aliskanliklarinin virusu engelleme de onemli oldugu vurgulanirken, 2015 yilinda yapilan arastirma ise carpici sonuclar ortaya koyuyor. Avrupa'da el yikama aliskanligi yuzde 50 seviyesindeyken, Turkiye ise el temizligine onem veren ulkeler arasinda Avrupa'da ikinci sirada yer aliyor.
Dunyaya korku salan koronavirus Avrupa'da da etkisini gostermeye basladi. Basta italya olmak uzere bir cok Avrupa ulkesi salgin nedeniyle kayiplar verirken, Avusturya, Hirvatistan, Yunanistan ve Isvicre'deki vakalarin neredeyse tumunun koronavirusun Avrupa'daki baskenti Italya'yi ziyaret etmis olmasi dikkat cekiyor. Uzmanlar, virusten korunmak icin en onemli konunun hijyen oldugunu ve en basit ve etkili tedbirin ise elleri yikamak oldugunu vurguluyor. Avrupa Koronavirus'le en buyuk savaslarindan birini verirken data gazeteciginin ulastigi sonuc ise cok carpici.


AVRUPA TEMIZLIKTE SINIFTA KALDI

2015 yilinda yapilan bir anketse bu soruya verilerle cevap vermis gorunuyor.Statista'nin arastirmasina gore Avrupa'nin bir cok kentinde tuvalet cikislarinda insanlarin ellerini yikamadigini gormek oldukca mumkun.

EN AZ HOLLANDALILAR VE ITALYANLAR EL YIKIYOR

Ankete gore tuvaletten sonra en az ellerini yikayanlar Hollandalilar. Hollandalilarin sadece yuzde 50'si tuvaletten ciktiktan sonra ellerini yikiyor. Bu orani yuzde 57 ile koronavirusun Avrupa'daki merkez ussu Italya takip ediyor.

TURKIYE HIJYENDE IKINCI SIRADA
Tuvaletten sonra ellerini yikama aliskanliginin en yogun goruldugu ulke ise yuzde 96 oranla Bosna Hersek.


El yikama aliskanliginin en yaygin goruldugu ikince ulke ise yuzde 94 oranla Turkiye.

Yine Statista'nin Coronovirus'un Avrupa'daki ilerleyisine baktigimizda hijyen aliskanliklariyla koronavirus yayilmasi arasinda bir paralellik de acikca gorulebiliyor
 
Alt 03 Mart 2020, 12:33   #2
Standart

Sağlık Bakanı twitter'dan sinyal verdi.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:17.