IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2021, 08:30   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yasam Suresi Yonetimi Ile Hastaliklarin Tedavisi Ayni Sey Midir?

Yasam suresi yonetimi, kisinin yasamini surdurme proseduru olarak anlasilmasi gereken bir surectir. Ilac, surecin bir parcasidir ve recete yonetimi zorunludur. Yani ozetle bunlar yasam suresi yonetiminin bir bilesenidir. Nadir durumlarda, ilaclarin bir kurleme surecinin (LSM) merkezi parcasi olduguna sahit olunur. Tedavi ile yasam suresi yonetimi arasinda bir ayrim vardir: Tedavi, doktor bir hastaya ilac verdiginde sona erer ve iyilesme, semptomlarin tamamen azaldigi veya tamamen ortadan kalktigi andan itibaren baslar. Yasam suresi yonetimi, magdurun bedendeki degisIkliklere ve hastanin psIkolojik stabilitesine uyum saglama surecine tabi tutuldugu iki yonlu bir trafik sistemindedir.
Yasam suresi yonetimi surecinde recetelerin devam etmekte oldugundan emin olmak cok onemlidir. Tedavi, hastalarin diyabette oldugu gibi durumlarinin uzamasindan kacinmasina yardimci olmayi gerektirir. Uygun diyetler ve insulin kontrolu yoluyla tersine cevrilmesine yoneliktir. Hastaya durumu kontrol etme ve onleme ihtiyaci surekli olarak hatirlatilmazsa, diyabetin tersine donme nedenini goremez. Ilac, sureclerin bir parcasi olmali, ancak hastalarin psIkolojik ve duygusal saglik durumlari yasam boyu yonetim sureci veya programlari araciligiyla artirilmalidir.


Belirli bir yer veya tesis ile sinirli degildir; hastanin kendini rahat hissettigi her yerde yapilmalidir. Bazilari tedaviden sonra hastanede kalmak istemeyebilir. Tedavinin devam etmesi icin eve geri donmeleri gerekebilir. Bu durumda, duygusal iyilik hastaya ve bakicilara garanti edilir. Yasam suresi yonetimi iyidir ve hastanin rahat oldugu bir yerde yapilmasi onerilir. Aslinda, Dunya Saglik Orgutu, yirminci yuzyilda erken olumlere yol acan seyin, ilac eksIkligi veya hatta yanlis teshis degil, hastalara durumlarindan tamamen kurtulmalari icin ozen ve ilgi gosterecek tesislerin olmamasi oldugunu belirtmistir. Bu durumda, yasam suresi yonetiminin ilac ve tanidan sonraki ikinci surec olmasi gerektigini onermektedir.Yasam Suresi Yonetimi ile Hastaliklarin Tedavisi Ayni Sey midir?
Saglik calisanlari, hastalarinin yasam surelerini hastanede veya uzakta yonetme konusunda iyilik halinin degerlerine ve ihtiyaclarina dayali tavsiyelerde bulunabilmeli ve fikirlerini verebilmelidir. Ancak yakin gecmiste, saglik calisanlarinin cogunun ilac tedavisinden sonra sureci sona erdirdigi kanitlanmistir. Bu eksIkligin nedenleri, hasta sayisi ve genel olarak saglik krizine yol acan doktor sayisina gore gosterilmistir. Normal tibbi surec ve teshis disinda, danismanlik bakicilar tarafindan vurgulanmalidir. Bu, hastalarla guclu bir bag ve baglanti olusturur ve gun gectikce guclenme kabiliyetini hissettirir ve sonuc olarak, hastalarin yasam sureleri genel olarak uzatilabilir, dolayisiyla yasam suresi yonetimi surecinin amaci budur.


Yasam suresi yonetimi surecine dahil edilmesi gereken prosedurlerden bazilari, bir hastanin esneme ve kosma gibi guclu faaliyetlere kendini dahil edemedigi durumlarda egzersizler icerir. Spor salonunda kas aktivitesini artirmak icin ekipman ve hatta sinir germe ve testi icin sandalye tabani bulunmalidir. Diger bazi gelismis ulkelerde, hem hastalar hem de yaslilar icin bakim kurumlari baslattilar. Bu, ozellikle gerekli mevzuatin eslik etmesi halinde olum oranlarinin dusurulmesi acisindan onemlidir. Iyi bir gelisme, zayiflara yardimci olan yapay ekipmanlarin ortaya cikmasidir.
Yasam suresi yonetimi surecinde, musterilere iyilestirmelere dayali olarak tavsiyelerde bulunulmasi da zorunludur. Musterinin vucudunun surece karsi tepkisi uzerine bir rapor hazirlanmalidir, oyle ki neyden kacinilmasi ve neyin kacinilmamasi gerektigini icermelidir; bu durumda, belirli bir sure sonra yasam suresi eklenecektir. Bakicilar, durumun onlenmesi ve tersine cevrilmesi ile ilgili olarak hastalarin kosullarinin nasil oldugu konusunda geri bildirimde bulunmalidir. Olumlu geribildirim vermek cok onemlidir cunku bu, hastalarin ruh hallerini ve duygularini dengeler. Daha once de belirtildigi gibi yasam suresi yonetimi, her bireyin saglik ve tani ile ilgili bilgileri zamaninda almasini ve boylece bilgileri onlemeye dayandirabilmelerini saglamaktir. Yasam Suresi Yonetimi ile Hastaliklarin Tedavisi Ayni Sey midir?Bir hastanin kendi basina yiyip icememesi durumunda oldugu gibi, bagimsiz olarak islev gorme yetisi tehlikeye atilan insan kategorileri vardir; bu durumda, tesisler hastalarin rahatlikla calisabilmeleri icin baska arac ve gerecler saglayabilmelidir. Cocuklara da durumlari hakkinda bilgi verilmelidir, boylece ruhu yiyecek almak icin alabilirler, cunku eger bir hasta herhangi bir sansla iyi yemek yiyemezse, bu, yetersiz beslenme gibi baska komplikasyonlara yol acabilir ve dolayisiyla hastanin bagisIklik sistemini dusurebilir. Bu asamada hastalar, yasam boyu yonetimi hedeflerine ulasamayabilir. Dogru beslenme, bakicinin profesyonellik kazandirmak ve yasamin surekliligini garanti altina almak icin kayitli diyetisyenlerin hizmetlerini icerdigi tupler veya gastronomi kullanimi ile gelistirilebilir.


Sonuc olarak, saglik gorevlileri, doktorlar, doktorlar ve hemsireler, tedavinin bir hastayi nihayetinde iyilestiren tek tibbi surec olmadiginin farkinda olmalidir. Bir hastanin tedavi edilebilecegi sadece saglik tesisinde degildir. Bir hastanin hayatta kalmasina katkida bulunabileceklerini anlamalilar ve tek cikis yolu, hayatlarini olmasi gerektigi gibi yasadiklarindan emin olma surecini cesaretlendirmek ve kucaklamaktir.
Aslinda, dunyanin her yerinde yasam suresi yonetimine vurgu yapilmasinin nedeni, hicbir hastaligin yonetilebilir oldugu icin bir kisinin hayatini kisaltmamasidir. Yasam suresi yonetimi, bir hastanin sagligini ve kilosunu yonetilebilir seviyelere yukseltmeyi amaclayan cok yonlu bir surectir; hastalar stabil ve rahatsa geri kalani saglanabilir.

Yasam Suresi Yonetiminin Hedefleri

Dunya Saglik Orgutu’ne (WHO) gore, yasam suresi yonetimi kalitsal hastaliklarin onleyici tedbirlerinde onemli bir rol oynamistir ve bu rolu oynayabilir, olum oranlarini dusurur ve ayrica genel olarak insanlar icin motive edici bir faktor olarak hareket edebilir ve tahmin edilmektedir. Yasam suresi yonetimi icin belirli bir programin ilkelerine gore yasamlarini yasamaya calisan insanlar, yasam surelerini anlamayanlara gore daha uzun yasama egilimindedir.
Yasam Suresi Yonetimi ile Hastaliklarin Tedavisi Ayni Sey midir?Genel olarak, yasam suresi yonetimi, esas olarak olumleri azaltmak ve insanlarin yasadiklari saglik sorunlariyla daha uzun sure yasamalarini ve hatta rahat yasamalarini saglamak amaciyla kisisel duzeyde ve kurumsal duzeyde benimsenen bir surectir. Ilac, danismanlik ve saglik uzmanlarindan ve saglik kurumlarindan alinan destekle yeryuzunde kalisini artirmak icin yardim aranan surectir. Her insan yeryuzunde uzun sure kalmayi cok isterdi, ancak uzun bir omre en iyi nasil sahip olunacagi sorusu, insanlarin uzun zamandir aklinda olan seydir.


ALİNTİ ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:36.