IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2020, 10:16   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Goz Masaji Nedir? Nasil Yapilir?

Bas agrisi veya goz yorgunlugu semptomlarinin giderilmesi icin bir goz masaji kullanildigi bilinmektedir. Goz masaji gerektiren durumlar genel olarak bilgisayar ile uzun saatler calisilmasindan veya diger cevresel etkenler sonucunda ortaya cikabiliyor. Goz masajinin en cok yapilma nedeni ise migren agrisini azaltmak icindir. Sonuc olarak ister migrenden olsun isterse PC kullanimindan goz masaji ile bu sorunlarin hafifletilecegi bir gercektir. Peki goz masaji nedir? Herkes goz masaji yapabilir mi? En dogru yontem nedir? bu gibi sorular sizin de akliniza gelebilir. Hatta goz masaji yaptirmak icin ozel hizmetler bile aramaya baslayabilirsiniz. Oncelikle bu masaj teknigi ve yapilis yontemleri hakkinda bilgi edinmeniz uygulama oncesi yararli olacaktir.

Goz Masaji Nasil Yapilir?
Goz sagligi her yastan canli icin oldukca onemli bir konudur. Zaman zaman yasanilan agrilar uyku bozukluklarina, bas agrisina ve hatta sosyal yasaminizi saglikli yasamaniza engel olabilir. Bu nedenle goz agrilarini dindirmek icin belirli uygulamalar ile goz masaji yapilmaktadir. Goz masajinin yapilisi ise belirli simetreik hareketler ile elimizle yavasca uygulama seklinde yapilir. Bununla beraber ozel goz masaji aletleri de piyasada bulunmaktadir. Goz masaji yapmak icin izlenmesi gereken adimlar su sekildedir.



Oncelikle masaj oncesinde gun boyunca gozlerinizi zorlamayin. Hatta zaman buldukca birkac dakika kapatip dinlendirin. Kesin olarak belirli bir sira olmasa da sirali adimlar ile yapilan masajin etkisi daha iyi oldugu bilinmektedir. Goz masaji adimlari icin gorseldeki noktalari uygulayin.
Gozluk kullanan bireyseniz zaman zaman gozlugunuzu cikarin ve dinlendirin. Bu arada gozlerinizi sertce ovolamaktan kacinin. Sert ovalama uzun vadede goz damarlariniza zarar verebilir. Bu nedenle dikkat edilmelidir.
Orta ve isaret parmaklari ile nazikce gozlerinize masaj uygulayabilirsiniz. Alet kullanimini ilk asamalarda daha dogrusu yasiniz genc ise onermiyorum. Sertlik konusuna da masaj yaparken dikkat edin. Cok bastirmayin.
Goz masaji disinda goz sagligini destekleyici besinler tuketmenize onem verin. Ozellikle havuc bu besinlerin basinda gelmekdir. Genel olarak havucun kendisinin tuketilmesi onerilse de dilerseniz suyunu tuketebilirsiniz.
Gun icinde gozlerinizin yoruldugunu hissettiginiz zaman oda sicakligindaki su ile yikamaniz yararli olacaktir. Ozellikle uzun sureli mobil, TV veya PC gibi teknoloji cihazlarini kullaniyorsaniz goz agrilari ile karsilasmaniz muhtemeldir. Bu durumun onune gecmek icin zorunlu degil ise kullanim surelerini azaltin.
Goz masaji disinda dilerseniz hint veya asya goz yogasi uygulamalarini deneyebilirsiniz. Bu uygulamalarin merkezinde de yine goz masaji vardir.

Goz Sagligimizi Nasil Koruyabiliriz?
Goz sagligi icin oncelikle beslenme aliskanliklarimiza dikkat etmemiz gerekir. Aslinda sadece goz degil tum vucudumuz icin beslenme konusu oldukca onemlidir. Diger onemli husu ise gozumuzu asiri yormamaktir. Goz sagligi sorunlari genel olarak bilincsiz sekilde mobil cihaz kullanimi, bilgisayar kullanimi veya asiri sure TV izleme gibi aliskanliklar sonucu ortaya cikmaktadir. Bu nedenle mumkun oldugu kadar bu tur yasam tarzindan uzak durmaliyiz. Elbette gun icinde belirli sure teknoloji urunlerini kullanacagiz ancak gozumuzu cok yormamak sarti ile kullanmaliyiz. Goz agrisi ile kasinti oluyorsa bunun nedeni ise muhtemelen goz kurulugudur. Bu durumu oncelemek icin de eczanelerde doktor onerisi verilen solisyonlari alabilirsiniz. Bunun disinda da gun icinde ilik su ile gozlerinizi nemlendirebilirsiniz.
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:34.