IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2020, 10:56   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aralikli Aclik Diyeti (Aralikli Oruc) Nedir?

Gunumuzun en buyuk saglik problemlerinde basi cekenlerden biri, kuskusuz ki obezitedir. Obeziteyi tetikleyen yanlis beslenme aliskanliklari, sagliksiz gida tuketimi gibi pek cok durum, gunumuzde hem kilo problemlerini, hem akabinde stres yaratarak psIkolojik sorunlari, hem de diger saglik sorunlarini arttirmaktadir. Bu durum, insanlari kilo verme ve saglikli yasama konusunda arastirmaya itmektedir.

Pek cok insan ister profesyonellerden yardim alarak olsun, ister okuduklarini evde uygulayarak olsun, kendine bir diyet yontemi bulmaya calismaktadir. Son donemlerin en populer diyet sekillerinden biri olan aralikli aclik diyeti ya da sIkca kullanilan sekliyle uzun aclik diyeti, hem kilo problemi yasayan hem de buna keza saglikli yasam tarzini insa etmek isteyenler icin oldukca merak konusu.



Aralikli aclik diyeti, gunumuzde populerlesmeye baslamis olsa da, gecmisi 1945’lere kadar uzanan bir yontem. Bu diyet seklini digerlerinden ayiran en onemli ozellik ise, 16 saat gibi uzun sure ac kalinip yeme – icme islerinin toplamda 8 saatlik bir surede gerceklesmesidir. Bu 8 saatin disinda kalan sure icerisinde hicbir sey yenmemektedir. Yeme icme yapilmasa da, 16 saatlik uzun aclik suresince su, cay, kahve gibi sivilar tuketilebilmektedir. Ozellikle de filtre kahvenin yapisi geregi, yag yakimini hizlandirmakta ve su da aclik hissini bastirmaya yardimci olmaktadir.

Bu diyet seklinin etkisi ise, yemek yeme adina az sure ayirip vucudun kalori yakmasini saglayabilmek icin yeterli zamani metabolizmaya saglamaktir. Vucuttaki yag yakimi, 16 saatlik aclik suresince hizlanmakta ve vucuttaki yenilenme hormonlarinin aktivitesi artmaktadir. Ayni zamanda, gece atistirmalarini seven kisiler icin, aralikli aclik diyeti uygulamak bunun onune gecmektedir. Ozellikle de uzun sure ac kalma suresi gece saatlerine denk geliyorsa, bu surecler icerisinde uzun aclik diyeti atistirmayi kestigi icin aliskanliklari da olumlu yonde etkilemektedir.

Aralikli aclik diyeti, kilo vermeye yardimci oldugu kadar, bunun yani sira vucuda pek cok yarar saglamaktadir. Kolestrol problemi yasayan kisilerde, uzun sureli aclik sayesinde kolesterolun dusmeye basladigi bilinmektedir. Ayni zamanda, gunumuzde daha sIk sekilde rastlanan karacigerde yaglanma sorunlarinda iyilesme gozlenirken, kan basincinin duzenlenmesinde de yardimci olmaktadir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:18.