IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2023, 14:35   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yetişkin Ateşini Ne Düşürüyor?

Ateşlenme sadece çocuklarda değil, zaman zaman yetişkinlerde de görülebilen bir sorundur. yetişkinlerde husule gelen ateş nasıl düşürülür, evde yetişkinlerin ateşini düşürme yöntemleri nelerdir uzmanlarımız açıkladı.

Yetişkinlerde yüksek ateşi kontrol altına almanın çeşitli yolları vardır. Hem evde hem de tıbbi tedavi yöntemleri sayesinde yetişkinlerde ateş düşürülebilir. Yetişkinlerde yüksek ateşi ne düşürür, evde yapılması gerekenlerde sizlere kısa bahsettik.

Ekseri yetişkin ateşlerini düşürmek için buprofen veya asetaminofen gibi NSAID denen steroid olmayan iltihap önleyici ilaçlar kullanılır. Bu her iki ilaç çeşidi, hem ağrıyı kontrol altına tutar hem de ateşin normal seviyelere inmesine yardımcı olur. Yetişkinlerde yüksek ateşi düşürmek için bu iki ilaç türünü doğru dozlarda kullanmak da son derece önemlidir. Kimi zaman ise, yetişkin ateşini düşürmeye yönelik hem asitominofen (parasetamol) hem de ibuprofenin bir kombinasyonu uygulanmalıdır.

Evde yüksek ateşi düşürmenin yolları

Yetişkin ateşi de tıpkı çocuklarda olduğu gibi termometre ile kaç derece de olduğu teşhis edilebilir. Yetişkin ateşini ölçmek için uygun bölgeler termometreyi ağza veya rektuma (rektal bir termometre kullanın) koymaktır. Ateşi düşürmek için kullanılacak olan ilaçlar her 4 saatte bir alınmalıdır. 4 saatten önce veya gene gene ilaç kullanımı sakıncalı olabilir.

Hemen aspirine sarılmayın!

* Aspirin, yüksek ateşi düşürmek için ilk seçeneğiniz olmasın. Çünkü, yetişkinlerde yüksek dozları toksik etkiler yaratabilir. Üstelik aspirin çocuklarda Reye sendromuna da sebebiyet verebilir. Onun yerine eczaneden ibuprofen olan ilaçlar 200 mg”lık tabletler şeklinde alınıp kullanılabilir.

*Yüksek dereceli ateşlenmelerde ise vücudun soğutulması gerekir. Ilık bir duş alınmalıdır. Su ne çok soğuk ne de çok sıcak olmamalıdır. Eğer ki, ateş bu yöntemlerle düşürülemediyse ve hasta ersemlemiş veya bilinci yerinde değilse hemen acil yardımı arayın.

(Alıntıdır)
 
Alt 18 Ocak 2023, 14:38   #2
Standart

Ateşini yolla bana .

________________

MutLu Son oLmaSın MutLu Sonsuz oLSun... ∞
 
Alt 18 Ocak 2023, 14:47   #3
Standart

Ilık duş en etkilisi

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:23.