IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2023, 14:51   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Boğaz Kuruluğunun Nedenleri

1. Kuru Hava
Kış ayları havadaki nem miktarını oldukça azaltarak nefes alırken kuru ve soğuk hava solumamıza neden olur bu da boğazın kurumasına ve kaşınmasına yol açar. Fakat bu durum sadece kışın görülmez. Herhangi bir mevsimde kapalı ortamlarda klima kullanmak boğaz kurumasına neden olabilir.

2. Alerjenler
Boğaz kuruluğuna neden olan çok miktarda alerjen çeşidi vardır. Temizlik malzemeleri, talaş tozu, polenler, hayvan tüyleri boğaz kuruluğuna neden olan en yaygın alerjen çeşitleridir.

3. Dehidrasyon (Vücudun Susuz Kalması)
Vücuttaki sıvı yetersizliği özellikle kış aylarında boğazın kurumasına neden olur. Bu nedenle dehidrasyona uğramamak için bol miktarda sıvı alınmalı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

4. Sigara
Sigara içmek ya da tütün ve narkotiklerin herhangi birini kullanmak boğaz kurumasına neden olur. Bu maddelerin bileşenleri vücuttan sıvı atılmasına yol açar. Özellikle de marihuana boğazın kurumasına ve kaşınmasına neden olur.

5. Botülizm
Botülizm Clostridium botulinum adlı bir bakterinin neden olduğu bir çeşit gıda zehirlenmesidir. Bu bakterinin toksinleri sinirsel fonksiyonlar bloke ederek solunumsal ve muskuloskeletal (kas ve iskeletle ilgili) paralize neden olur. Enfeksiyonu kaptıktan 12-36 saat sonra boğaz ve ağız kuruluğu semptomları görülmeye başlanır. Bu tür gıda zehirlenmesine maruz kaldığını düşünen kişiler acilen tıbbi yardım almalıdırlar.

6. Sjögren Sendromu

Sjögren sendromu gözyaşı ve tükürük üretimini sağlayan dış salgı bezlerini tahrip eden sistemik bir otoimmün hastalığıdır. Tükürük üretimi azaldıkça (bazı durumlarda tamamen durur) ağız içinde ve boğazda kuruma ortaya çıkar.

7. Gırtlak Kanseri
Gırtlakta ve bademciklerde kanserli hücrelerin çoğalmasına gırtlak kanseri denir. Boğaz kuruluğu da bu tür kanserin bir belirtisi olarak ortaya çıkan bir durumdur.

8. Enfeksiyon
Streptococcus bakterisi boğazda enfeksiyon oluşumuna neden olur. Bu enfeksiyon bulaşıcıdır ve burun akıntısı, tükürük, öksürme, aksırma ve dokunma yoluyla yayılır.

9. Alkol
Alkol boğazdaki dokularda bulunan tüm nemi emerek boğazın kurumasına ve kaşınmasına neden olur. Bu nedenle alkol tüketenler boğazı yumuşatmak için alkolle birlikte bir miktar su almaya özen göstermelidirler.

10. Bademcik Problemi
Bademcikler enfeksiyonları tümörler, kanserler, apse ya da kronik bademcik tükürüğün boğaza ulaşmasını engeller.

11. Diğer Sağlık Sorunları
Boğaz kuruluğu ayrıca herpes, larenjit (gırtlak iltihabı), kronik öksürük, reflü, streptokok boğaz ağrısı, tükürük bezi kanseri gibi hastalıklardan dolayı da ortaya çıkabilir. Bunların yanı sıra boğaz kuruluğu ses telleri üzerindeki baskıdan, yüksek ateşten, kusmadan, mononükleozdan, şeker hastalığı ve parkinsondan ya da aşırı baharatlı ve yağlı yiyeceklerden de kaynaklanabilir.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 18 Ocak 2023, 14:52   #2
Standart

Her sabah yaşıyorum bunu, petekler odadaki havayı kuruttuğu için

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:40.