IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2023, 14:12   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Açken Mide Ağrısı

Açken mide ağrısı, Mide ağrıları genellikle kendisini gaz ve ağızda yaşanan kötü kokular ile gösterir. Çalışma düzeni bozulan midede açken ağrılar yaşanır. Bununda en büyük belirtisi acıktığınızda hissettiğiniz açlık duygusunun dışında midede sıyrılma yanma veya ekşime dediğimiz belirtiler meydana gelir. Bu belirtilerde çoğu zaman midede yaşanan bazı hastalıklara işaret eder. Mide hastalıkları genellikle irsi dediğimiz yani anne veya babadan geçebilecek hastalıklardır. Özellikle gastrit reflü ve ülser gibi hastalıklarda bu geçiş daha çok görülür. Ayrıca mide kanamaları da aynı şekilde hastalarda açken mide ağrısı yaşatan hastalıklardandır. On iki parmak bağırsağında ülser olması da açken mide ağrısına neden olur.

Açken mide ağrısı nedenleri

Daha çok bayanlarda görülen bu hastalık erkeklerde günümüzde sıkça rastlanan bir olgu haline gelmiştir. Günümüzde herkes neredeyse sigara içme alışkanlığı içerisinde olmasından ötürü bu sigara içme işlemi kişilerde reflü hastalığının yayılmasına neden olur. Reflü hastalığında kişi sürekli kendisini aç hisseder ve midede sıyrılma hissi yaratarak ağrıya neden olur. Sanki bir iki lokma bir şeyler yediğinde rahatlayacakmış gibi hisseder. O yüzdende belkide günlük hayatta açken midede ağrı hissini en çok yaşatan hastalıktır.

Açken mide ağrısı; on iki parmak bağırsağı ülseri hastada yanma ve açlıktan kazınma hissi yaratarak ağrı oluşturur. Bu durum hastanın açken daha çok ağrı yaşamasına neden olur.
Açken Mide Ağrısı

. Hatta uykuda bile olsa hastayı kazınma hissi ile uykusundan uyandırır. On iki parmak bağırsağında olan ülser genellikle sigara içen erkeklerde daha sık görülen bir hastalıktır. Diğer bir adı ile peptik ülser olarak da bilinmektedir. Bu ülser çeşidi mevsimsel olarak dalgalanma gösteren ve özellikle bahar aylarında daha çok azan ve açken mide ağrısı yaratan bir hastalıktır.

Açken mide ağrısı; gastrit hastalığı da açken mide ağrısı yaşatan bir hastalıktır. Midede oluşan ekşime, yanma, şişlik ve gaz oluşması neticesinde açken bile olsa hastada mide ağrıları meydana getirir. Midede oluşan gaz sıkışması ve şişlik mide asidi seviyesinin yükselmesinde yani mide boşken fazla salgılanmasından meydana gelir. Bu durumda hastanın bir şeyler yeme isteği uyanır ve atıştırdığında bu hislerin azaldığını görebilir. Ama bazen hastaların yemelerine dikkat etmeyip fazla yediği durumlarda ise rahatsızlık geçeceğine iyice azar o yüzden mide hastaların yemek mamasından hep yarı aç kalkmalarında fayda vardır.

Açken mide ağrısı; ülser, bu ülser midede olan bir hastalık çeşididir. Acıkma hissi ile beraber midede yanma, ekşime ve kazınma hissi yaratır. Açken mide ağrısını yaşatan mide ülserlerinde bazı hastalar ülserin yani yaranın kanaması ile mide kanamalarına yol açabilir. Yalnız bu mide kanaması hastalığı doktorlar tarafından doğru tanı ve teşhis sayesinde tedavi edilip engellenebilir. Sağlığınızı hafife almayın açlıktan deyip geçmeyin, sağlıkla kalın.

(Alıntıdır)
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:35.