IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 1 Post By Derya
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By BerduŞ
  • 1 Post By Malefiz


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2023, 03:25   #1
Standart Uyumadan önce bunu yapıyorsanız, dikkat.

Uzmanlar erken yaşlanmaya karşı uyardı!

Artık bir rutin haline gelen uyku öncesi telefonlara karşı uzmanlardan sık sık uyarılar gelmeye başladı. Bu uyarılar ile birlikte yaşlanmaya neden olan durumlar da açıklandı.

Pek çok kişi tarafından artık telefonlar bir rutin haline gelmeye başladı. Sabah uyanınca, gece yatmadan, yemek yerken ya da otururken artık hayatımızın neredeyse her alanında telefonların yer aldığı görüldü. Durum bu şekilde olunca da artık kişilerde alışkanlık haline gelen telefon kullanımlarının uzmanlar tarafından ciddi bir konu olarak görüldüğü ve de bu durumda da artık sağlıklarına zarar verebileceği ifade edildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


EKRANLARDAN YAYILAN IŞIĞA DİKKAT!


Kişilerin sağlıklarını etkileyen faktörlerden en önemlisinin mavi ışık olduğunu ifade eden Göz Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Aylin Kılıç, bu ışığın göze zarar verdiğini, “Güneş ışığıyla mavi ışığın farkı, güneş bütün renklerdeki ışıkların toplanmış olarak beyaz halidir. Güneş ışığı mavi ışığı da içerir. Mavi ışık bunlar içindeki enerjisi en yüksek olan ışıktır. Gözümüzün korneasından ve lensinden geçerek direkt kolaylıkla ulaşabilir. Her ne kadar gün içinde ışığa ihtiyacımız varsa, geceleri mavi ışığa maruz kaldığımız zaman melatonin denilen hormonumuzun salgılanması durur. Melatonin hormonu uyku için çok gerekli hormondur. Güneş ışığıyla uyarımı azalan bir hormondur. Vücudumuzda antioksidan etkisi vardır. Ayrıca melatonin hormonunun kanseri önleyici özelliği de bulunur” şeklinde durumu açıkladı.


YAŞLANMANIN BİR NEDENİ HALİNE GELEBİLİR!


Telefon kullanımının kişiler üzerinden oldukça yan etkisinin bulunabileceğinin açıklanmasının ardından konu hakkında gelen bir diğer uyarı da yaşlanmaya karşı oldu. Herkesin uyku esnasında salgılaması gereken bazı hormonların salgılanmaması durumunda oldukça büyük yan etkilerin olacağı bunlardan birinin de yaşlılık olduğu ifade edildi.

Kılıç konu hakkında “Gece karanlık olmasına rağmen devamlı ekrana bakarak geçiriyorsak bu döngüyü direkt yapay nedenlerle bozmuş oluyoruz. Mavi ışık alarak görmemizi baskıladığımız zaman, hem vücudumuzdaki faydalı hormonun düzenli döngüsünü bozmuş oluruz hem de uykusuz bir gece geçirmiş oluruz.
Melatonin hormonu özellikle gece vardiyasında çalışanlarda düzensiz salgılanır çünkü karanlıkta aktif olur. Melatonin hormonunun düzensiz salgılanması uykusuz bir gece geçirmenin yanında bizim yaşlanmamızı da sağlar. Geceleri gözümüzü kapattığımızda melatonin hormonu devreye girerek vücudumuzda çok güzel bir döngüyü oluşturur.
Çünkü melatonini hormonu antioksidan özelliklere sahip olduğu için genç olmamızı da sağlıyor. Mesela gün içerisinde çok fazla uykusuzluk çekiyorsanız, çok fazla yorgunluk, baş ağrısı ve kestirme etkisi varsa gece sağlıksız bir uykunun sonucu olabilir." şeklinde yer verdiği ifadeler ile vatandaşları bir kez daha uyarmış oldu.

-Alıntı-
________________

"Öldürme yetkisine sahip olup da öldürmüyorsan güçlüsündür."
 
Alt 16 Ocak 2023, 08:13   #2
Standart

Çok zararlı da işte dinlemiyoruz, geceleri uğraşıyoruz hala telefonla.

 
Alt 16 Ocak 2023, 08:15   #3
Standart

Paylaşım için teşekkürler..

________________

Vazgeçilmez değilim, değilsin , değilsiniz...
 
Alt 17 Ocak 2023, 15:23   #4
Standart

Erken yaşlanıcam desene

________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Uyumadan önce bunu yapıyorsanız, dikkat.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:14.