IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2020, 12:03   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Halilarda koronavirus riski!

Koronavirus salgini tum dunyada etkisini surduruyor. Uzmanlar, kisisel bakim kadar ev temizliginin de onemine vurgu yapiyorlar. Ev temizligi denince akla gelen en onemli esyalardan halilarin temizligi de bu noktada onem kazaniyor. Temizlenmeyen halilar da koronaviruse ’kapi’ araliyor.
Cin’de ortaya cikan hizla tum dunyaya yayilan koronavirus sebebiyle vatandaslara zorunlu olmadikca disari cikmamalari oneriliyor. Bunun yaninda olasi koronavirusun bulasmamasi icin de vatandaslar tedbirler almaya devam ediyor. Bu tedbirler kapsaminda ise vatandaslar hali, koltuk gibi kolay kirlenebilen, bakteri tasiyabilen yerlerin temiz tutulmasina dikkat ediliyor. Ayni zamanda kucuk cocuklarin oyun alani da olan halilarin temizligi onem tasiyor.


'HALILAR DUZENLI, PERIYODIK ARALIKLARLA YIKATILMALIDIR'

Halilarin temizliginin onemi hakkinda aciklamalarda bulunan Turkiye Hali Yikamacilar Konfederasyon Genel Baskani Ugur Avni Basarir, "Ulkemiz ve dunyamiz kuresel bir salginla karsi karsiya. Bu kuresel salginla mucadelede onemli bir konu da kisisel temizliktir. Bunun yaninda ortam temizligi de cok onemlidir. Ortam temizligi denince akla gelen ve en cok vakit gecirdigimiz evlerimiz, dolayisiyla halilarimizin temizligi cok onemlidir. Evlerimizde, halilar bebeklerin oyun alanidir. Surekli temas halinde oldugumuz yerlerdir. Bakteri ve mikrobu en cok barindiran yerler halilardir. Evlerde temizligin baslangic noktasi halilardir. Bu sebeple vatandaslarimiz halilarini duzenli, periyodik araliklarla yikatmalidir." dedi.

Vatandaslarin hali yikatma konusunda bilincli olmasi gerektigini de ifade eden Basarir, "Hali yikatma konusunda bilincli vatandaslarimiz bu donemde hali yikamacilara olan talebi arttirdi. Hali yikatirken musterilerimiz fiyat araligina takilmamalilar, hali yikama secerken de bilinen firmalari, guvenilir firmalari tercih etmeliler. Halilari yikarken yikamacilarimiz Saglik Bakanligi’nin onaylamis oldugu dezenfektan ve temizlik urunlerini kullaniyor. Halilari belirli kurallara uygun sekilde evlerin kapisindan aliyoruz, musterilerle temas olmuyor. Halilari 3 gun icinde tekrar temizleyip, yikayip kapiya getiriyoruz. Temizlige evlerden baslatmaliyiz. Vatandaslari bu konuda bilinclendirmek adina da calismalarimizi surduruyoruz” ifadelerini kullandi.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:55.