IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2020, 11:15   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Favipiravir nedir? Koronavirus ilaci mi?

Koronavirus tehdidi dunyayi sarmis durumda ve dunyanin dort bir yaninda asi ve ilac calismalari yurutuluyor. Insanlar da koronavirus ilaci gelistirildi mi, koronavirus asisi bulundu mu umutla soruyorlar. Son olarak Cin’den favipiravir ile ilgili umut verici bir haber geldi, peki favipiravir nedir?
Koronavirus nedeniyle Turkiye’de her gecen gun onlemler artiriliyor. Dogal olarak endise icinde olan insanlar da umutla koronavirus ile ilgili umut verici haberleri arastiriyorlar. Ozellikle koronavirus ilaci var mi ve koronavirus asisi bulundu mu merak ediliyor. Son olarak Cin’den favipiravir adli bir ilacla ilgili umut verici bir haber geldi. Peki favipiravir nedir? Iste koronavirus karsi etkili oldugu belirtilen favipiravir ile ilgili detaylar...

FAVIPIRAVIR NEDIR?
T-705, Avigan veya favilavir olarak da bilinen Favipiravir, Japonya'nin Toyama Chemical tarafindan bircok RNA virusune karsi aktivite ile gelistirilen bir antiviral ilactir. Subat 2020'de Favipiravir Cin'de ortaya cikan COVID-19 hastaliginin deneysel tedavisi icin inceleniyor.

Favipiravir’in ayrica influenza viruslerine, Bai Nil virusune, sarihummaya ve el ayak virusune karsi aktif oldugu belirtiliyor.

Cin buyuk elciligi yaptigi Twitter’dan yaptigi paylasim ile ilacin koronaviruslu hastalarda iyilesmesurecini 11 gunden 4 gune indirdiginin kanitlandigini acikladi.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:01.