IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By KuzenKit
  • 1 Post By TheMountain
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By Elyanura


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2021, 12:06   #1
Standart Suc Geni

Toplumlari olustururken her milletin benimsemis oldugu temel ogretiler vardir. Bu ogretilerin kaynagi dini inanclar, ahlak anlayislari ve diger insani unsurlar olabilir. Bu unsurlar birbirinden farkli gibi gorunse de aslinda temelde ayni seye hizmet etmek icin vardir. Toplumu ideallerdeki duzene sokup, bireysel refahi saglamak. Ancak bu durum sanildigi kadar basit degildir. Cunku toplum icin tehdit olusturan varlik, yine o toplumun bireyidir. Aslinda isleri bu kadar karmasIk hale getiren neden bireylerin ayni sisteme farkli donutler vermesidir. Duzene aykiri davranan bireyler her zaman vardi. Bilim bu durumu genetikle aciklar.



Genetik, anne ve babamizdan aldigimiz, bizi biz yapan kombinasyonlardir. Toplumun yapisina zarar veren bireylerde bazen ozel veya hasarli kombinasyonlarla karsilasilabiliyor. Bu ozel insanlari toplum icerisindeki tutum ve davranislardan kismen ayirt edebiliriz. Topluma ayak uyduramayan, otoriteye karsi cikan, otokontrolu olmayan, duygularini uclarda veya hic yasamayan yapilari vardir. Bu durumlardaki insanlar genellikle sosyopatik (antisosyal) ve Suc GenipsIkopatik durum sergilerler. Genetik olarak kazanilacagi gibi cocukluk donemlerinde yasanilan travmalar, siddet ve istismarlar bu tur kisilik bozukluklarina neden olabiliyor. Ancak dogru zamanda verilen iyi egitim ile bu tur bozukluklar pasif hale gelebiliyor ve toplum icin sorun teskil etmeyen bireylere donusebiliyorlar.


Antisosyal kisilik bozuklugu olan insanlar hayatlarini onemli derecede etkileyebilecek ani kararlar alip dusuncesizce davranirlar. Normal insanlara kiyasla daha durtulere yonelik tutumlar sergiledikleri icin daha hizli urerler. Yine ani durtulerle basit suclar isleyip sonrasinda pisman olurlar.

PsIkopatlarda durum oldukca farklidir. Antisosyale nazaran nabiz hizlari, gorunumleri ve canlarini sIkan bir olaya verdikleri reaksiyonlar daha komplekstir. Yavas atan nabizlari, soguk, sert ve otoriter izlenimi veren gorunumleri vardir. Hassas olduklari konularda yapilan hatalari asla affetmezler ve ceza olarak verdikleri hasar ne kadar ciddi olursa olsun asla pisman olmazlar. Fakat her sey bu kadar kesin ve ciddi oldugu halde olay aninda dengeli ve sakin tutumlar sergilerler. Olaydan sonra ise surekli yasanan olay uzerine dusunup kurarlar. Zihinlerinde farkli senaryolar olusturup olaylarin on adim ilerisini planlarlar. Zeki ve temkinli olmalari fark edilmemelerini saglar. Planlarina gore duzenekler kurup hedeflerine odaklanirlar. Bu hedeflere ulasma sureleri bazen 3 ay bazen 2 yil hatta 6 yil surebilir. Her ne olursa olsun asla vazgecmezler.

Tum bu organizasyonlar ve harcanan zihinsel efor bazen yanlislikla onlarin ayagina bastiginiz icin bile olabiliyor. Bu durum tamamen ayagina basilmanin onun icin ne ifade ettigiyle ilgilidir. Bunun gibi daha bircok ornek bulunabilir. PsIkopatlar ile ilgili en onemli hususlardan biri de iyi egitim aldiklari takdirde cok iyi yerlere gelebilirler.Gunumuzde bu duruma ornek verilebilecek CEO’lar vardir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 14 Nisan 2021, 18:52   #2
Standart

Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 14 Nisan 2021, 19:52   #3
Standart

Teşekkürler paylaşım için

 
Alt 15 Nisan 2021, 04:17   #4
Standart

Ben tsk ederim.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 15 Nisan 2021, 21:36   #5
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mr.Brooks aklıma geldi Brooks, adam öldürmenin bir bağımlılık olduğuna ve kalıtım yoluyla geçtiğine inanıyordu ki bencede öyle..

 
Alt 19 Nisan 2021, 21:16   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Psikopatlar ile ilgili en onemli hususlardan biri de iyi egitim aldiklari takdirde cok iyi yerlere gelebilirler.Gunumuzde bu duruma ornek verilebilecek CEO’lar vardir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bana psikopat derken bunu mu kasdettin ;d

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 19 Nisan 2021, 21:23   #7
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Psikopatlar ile ilgili en onemli hususlardan biri de iyi egitim aldiklari takdirde cok iyi yerlere gelebilirler.Gunumuzde bu duruma ornek verilebilecek CEO’lar vardir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bana psikopat derken bunu mu kasdettin ;d
eğitim aldığın doğrudur benden dd
Yok bunu kast etmedim durum daha vahim ddBu devin yanındaki bi kuş gibi dd

 
Alt 25 Nisan 2021, 12:33   #8
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık paylaşım için teşekkür ederiz

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:19.