IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By ihaveanidea


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2020, 12:54   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hipnoz Ile Zayiflamak Mumkun Mudur?

Dunya Saglik Orgutunun 2016 yilinda yaptigi bir arastirma da 18 yasin uzerinde 1,9 milyardan fazla, asiri kilolu bulunmaktadir ve bunun 650 milyondan fazlasi obezdir. Fazla kilolu olmak, diyabet, yuksek tansiyon, kalp problemleri, uyku apnesi, artrit ve hatta kansere neden olabileceginden buyuk bir endise kaynagidir. Bundan dolayi farkli kilo verme programlari ve tedavileri, kilo verme konusunda bu kisilere yardimci olmak icin giderek daha populer hale gelmektedir. Arastirma raporlari, kilo verme programlarinin uzun vadeli basari oraninin sadece yaklasIk % 20 oldugunu gostermektedir. Bu calismalardan biri de hipnozdur.
Kilo vermek icin yapilan hipnozda, hastalar esas olarak aklin geri bildirim almaya ve onerileri kabul etmeye daha acik oldugu transa benzer bir duruma gecerler. Bu kavram, gercekleri belirlemek ve etkinligini bilimsel kanitlarla dogrulamak icin arastirmacilar arasinda ilgi yaratan kuresel bir durumdur. Bu yazida kilo vermede hipnozun etkili olup olmadigi hakkinda bilgiler bulunmaktadir.

Zayiflamada Hipnoz Nedir?
Hipnoz ile Zayiflamak Mumkun mudur?Kilo vermede hipnozunu anlamak icin hipnoterapi hakkinda bilgi sahibi olmak gerekir. Amerikan PsIkoloji Dernegine gore, hipnoz olarak da bilinen hipnoterapi, terapistlerin insanlari rahatlatmayi ve daha iyi odaklanmalarina yardimci olmayi amacladigi bir prosedurdur. Bircok insan bu teknigi supheli bulmaktadir, ancak arastirmacilar bu uygulamanin gercekligini kanitlamislardir. Hipnoz ile kisi rahat bir psIkoloji elde ettigi icin kilo vermeye olan odaklanmasi artmakta ve kilo berme ile ilgili yaptigi calismalar daha faydali hale gelmektedir.
Hipnoterapi, klinisyenler arasinda hastalarin aliskanliklarini degistirmelerine, anksiyete ve duygu durum bozukluklarini kontrol etmelerine, depresyonu onlemelerine, sigarayi birakmalarina ve agriyi hafifletmelerine yardimci olmak icin populerdir. Dahasi, hastalar kendilerine yardimci olmak icin kendi kendine hipnoz ogrenebilir ve yapabilirler. Hipno terapinin basarili bir sekilde uygulanmasindaki olumlu sonuclardan ilham alan tip doktorlari, hipnozun kilo kaybi icin faydalarini kullanmanin yollarini arastirmaktadirlar. Bu surecte, bir hastanin bilincalti zihni uyanir. Bu onemlidir cunku arastirmalar karar vermeyi etkilemede bilincalti bir zihin oldugunu gostermektedir. Bu nedenle, normal sartlarda zor veya ulasilamaz gorunen sey, bir kisi hipnotize edildiginde cozulmesi kolaylasir.
Hipnoz, hastalarin basarilarini engelleyen kilit alanlari belirlemelerine olanak tanir ve onlari kararlilikla hareket etmeye tesvik eder. Bu, hastalarin kendileri dis basinc olmadan degisime hazir olduklari zamandir. Daha iyi yemek secimleri yaparlar, zararli aliskanliklari birakirlar ve saglikli bir rutini takip ederler. Kilo kaybi hipnoterapi bu sekilde ele alinmayi amaclamaktadir.



Zayiflama da Hipnoz Etkili midir?
Hipnozla ilgili ortak algi, kisinin hipnoz olasini saglayan sallanan bir nesne ile iliskilendirilse de, hipnotizma bilime dayanir ve kilo kaybinda faydalidir. Diyet tavsiyesi, fiziksel egzersiz ve daha iyi yasam tarzi ile birlikte, hipnoz ile kilo kaybi mumkundur. Bu ifadeyi desteklemek icin, kilo kaybi hipno terapisinin etkinligi hakkinda bazi onemli arastirma sonuclarina goz atmak gerekir. Iste bu calismalardan bazilari:
• PsIkolog ve yazarlar David N Bolocofsky, Klinik PsIkoloji Dergisi’nde hipnoz yoluyla davranissal kilo yonetimi uzerine bir calisma raporu yayinlamislardir. Calismaya 17 ila 68 yaslari arasinda 109 hasta dahil edilmis, dokuz haftalik bir surede yapilmis ve katilimcilari iki gruba ayrilmislardir. Bir grup, kilo vermek icin onerilen egzersizlerle sadece diyet rehberligi alirken, ikinci gruba egzersiz ve diyet desteginin yani sira hipnoterapi almistir. Dokuz hafta sonra her iki grup da kilo kaybi acisindan anlamli iyilesme gostermistir. Ancak sirasiyla sekiz ay ve iki yil sonra yapilan birinci ve ikinci takipten sonra, hipnoterapi alan ikinci grup kilo vermeye devam etmistir.
• Cochrane ve Friesen tarafindan yapilan bir calismada, kilo kaybina iliskin hipnozun degerlendirilmesi icin 60 kadin aday yer almistir. Katilimcilar ile gorustuler ve deneklerin baska herhangi bir kilo verme tedavisine dahil olmadigini belirtmislerdir. Grubu hipnoz alanlar ve hipnoz almayanlar olarak iki gruba ayirmislardir. Her iki gruba da danismanlik ve davranisci tedaviler uygulanmistir. Calisma ilginc sonuclarla sonuclanmistir ve akademisyenler tedavi sona erdikten alti ay sonra tekrar takip edilmislerdir. Hipnotize edilen hastalar hipnoz olmayan grup alti ay icinde yarim kilo verirken onlar ortalama 17 kilo vermislerdir.Hipnoz ile Zayiflamak Mumkun mudur?
• Baska bir klinik calismada, Italyali akademisyenler iki tip hipnoz test etmisler ve biri kendi kendine (kendi kendine hipnoz) ve ikincisi duzenli veya alisilmis hipnoz almistir. Her bireye diyet yardimi da dahil olmak uzere egzersiz ve davranis onerileri verilmistir. Calismanin sonunda, alisilmis hipnozdan elde edilen sonucun daha fazla kilo kaybi ve azaltilmis kalori alimini gosterdigi kanitlanmistir. Kendi kendine hipnoz da katilimcilar arasinda yasam kalitesini ve memnuniyeti artirmaya yardimci olmustur.
• Obstruktif uyku apnesinden muzdarip hastalar arasinda obezitenin tedavisinde kontrollu bir hipnoz denemesi olumlu sonuclar elde edilmistir. J Stradling ve Oxford, Ingiltere’deki Churchill Hospital, Gogus Unitesi’ndeki meslektaslarina gore, stres azaltma ile hipnoterapi uygulanan grup, sadece diyet tavsiyesi alan hastalara gore kucuk ama dikkate deger bir kilo kaybi gostermistir.
• 60 kadin adayi iceren bir baska klinik calismada, arastirmacilar, hem (i) hipno-davranisci terapi hem de (ii) enerjik psIkoterapi, yani hipno-enerjik terapi ile hipno-enerjik tedavinin, vucut agirliginin, yeme bozukluklarinin, BMI ve genel vucut kavramini yukselttigini tespit etmislerdir.

Hipnoz Kilo Vermede Nasil Islev Gorur?
Hipnozun kilo vermede nasil etkili olduguna dair bilimsel aciklama, hipnotizma sirasinda beynin isleyis biciminde bulunabilir. Bilissel bilim alanindaki sinirbilimciler ve bilim adamlari, beynimizin hipnotizme nasil tepki verdigine dair ilginc gercekler ortaya koymuslardir. Stanford Universitesi Tip Fakultesi’ndeki arastirmacilar, rehberlik altinda hipnotize edilen 57 kisinin beyin taramasini yapmislardir. Islem sirasinda beyinde uc buyuk degisIklik fark etmislerdir. Bu farklar su sekildedir:
• Dorsal on singulatta azalmis aktivite tespit edilmistir. Calismanin kidemli yazari David Spiegel’e gore, bunun nedeni hipnotizma sirasinda zihnin baska seyler icin endiselenmeyi birakmasidir.
• Dorsolateral prefrontal korteks ile insula arasindaki baglantilar artmistir. Spiegel bunu beynin vucuda ne oldugunu bildigi ve kontrol ettigi beyin-beden baglantisi olarak aciklamaktadir.
• Dorsolateral prefrontal korteksin posterior singulat korteks ve medial prefrontal ile ayrilmasi gorulmustur. Basit bir ifadeyle, bir eylem ve onun yansimasi arasindaki iliskisizligi temsil eder. Bu, hastalarin onerileri gercekten dinlemelerini ve takip etmelerini mumkun kilar.

Hipnozun Kilo Vermede Kullanilmasinin Dezavantajlari
Hipnoz ile Zayiflamak Mumkun mudur?Simdiye kadar, kilo verme icin uygulanan hipnoz hakkinda herhangi bir rapor yoktur. Dezavantajlar hipnoz uygulamasi ile ilgili genel olabilecek uzerinedir. Bu dezavantajlar su sekilde siralanabilir:
• Hipnotik oneriler, nesnelerin algilanan rengini hemen degistirebilir.
• Hipnotik oneriler gorsel halusinasyonlar olusturabilir .
• Isitsel-gorsel halusinasyonlar, hipnotik onerilere dayanan oznelerin onerilen sesleri ve nesneleri duyabildigi ve gorebildigi yerlerde de ortaya cikabilir
• Katilimcilar gecici hipnoz sonrasi amnezi yasayabilirler
• Kilo verme hipnozunda, bir kez daha, dezavantajlara dair bir kanit yoktur. Unutulmamalidir ki, kilo vermek icin hipnoz uygulamada bir mucize beklenmemelidir. Bu bilimsel bir terapidir ve bir gecede kilo vermeyi beklenmemelidir. Istenen hedeflere ulasmak icin surec boyunca sabirli ve tutarli olunmasi gerekir.

Hipnozun Kilo Vermede Kullanilmasinin Diger Faydalari
Hipnoterapi sadece ekstra kilo vermeye yardimci olmakla kalmaz, ayni zamanda daha yuksek benlik saygisi, guven, memnuniyet, kabul ve oz kontrol saglamaktadir. Volery ve diger Fransiz bilim adamlari tarafindan yonetilen bir arastirma grubu, asiri vucut agirligi, anksiyete ve psIkolojik zorluklarla iliskili depresyonun tedavisinde hipnoz, psIkoterapi ve bilissel davranisci terapi uzerinde durmuslardir. Kilo vermeye yardimci olmanin yani sira, bu spesifik hipnoterapi formu baska sekillerde de yardimci olur. Bu faydalar su sekildedir:
• Kaygi ve stresi yonetmeye yardimci olur
• Diyabet tedavisine yardimci olabilir
• Diyet alimini Duzenler ve yeme bozukluklarini tedavi eder
• Oz benlik duygusunu guclendirir
• Uzun vadede Kilo vermeye yardimci olur
Kilo vermek icin hipnoz uygulanmasinin bircok faydasi vardir. Guveni arttirir, hastalari disiplinli hale getirir ve kilo kaybina yardimci olur. Unutulmamalidir ki, hipnoz, uygun bir diyete, egzersize ve gelismis bir yasam tarzina ek olarak kullanildiginda daha etkilidir.
 
Alt 13 Ekim 2020, 13:27   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hadi

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 13 Ekim 2020, 13:33   #3
Standart

telekinezi ile sabah sporu dersi verilir.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 13 Ekim 2020, 21:41   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kilo vermek icin hipnoz uygulanmasinin bircok faydasi vardir. Guveni arttirir, hastalari disiplinli hale getirir ve kilo kaybina yardimci olur. Unutulmamalidir ki, hipnoz, uygun bir diyete, egzersize ve gelismis bir yasam tarzina ek olarak kullanildiginda daha etkilidir.

Pek inandırıcı gelmedi ;khv

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:23.