IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2020, 15:58   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Meme Estetigi Ile Yasam Kalitesinde Iyilesme Saglaniyor

Meme estetiginde memeye yonelik gogus buyultme, gogus kucultme, yag enjeksiyonu, meme ucu estetigi ve gogus diklestirme prosedurleri ozellikle Turkiye’de en sIk yapilan operasyonlar olma ozelliginde. Bunun nedeninin kadinlarin guzellesme, cekici ve disi hissetme isteklerinin, kendilerini hem cinslerine ve karsi cinse begendirme arzusunun da oldugunu belirten Estetik plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmani Op. Dr. Leyla ARVAS, uygulanan mudahaleler sonucunda kadinlarin kendilerini eskiye oranla cok daha iyi ve dinamik hissettiklerini belirtiyor. ARVAS, meme estetigi ile goguslerdeki bozukluklarin duzeltilerek kadinlarin yasam kalitesinde artma oldugunu da sozlerine ekliyor.

Gogus Estetiklerinin 18 yasindan sonra yapilmasi oneriliyor



Tum gogus estetiklerinin kadinlarda meme gelisimi tamamlandiktan yani 18 yasindan sonra yapilmasi oneriliyor. Buyume evresi cocukluktan baslar ve 18 yasina kadar devam eder. Bu bakimdan meme estetiklerinin buyume evresi ve gelisimin tamamlandiktan sonra yapilmasi tavsiye olunuyor. Silikonla gogus buyutmenin yani sira diklestirme ve meme kucultme de gelisim evresi tamamlandiktan sonra, aksi bir durum soz konusu olmadikca, yapilabiliyor.

Meme Estetigi Ile Yasam Kalitesinde Iyilesme Saglaniyor
Meme Buyutme Estetigiyle Dolgun ve Hacimli Gogusler

Genel anestezi altinda yapilan gogus buyutme estetiginde silikon protezlerden faydalaniliyor. Kadinlarin istegine gore hemen her cesit buyuklukte, dokuda ve formda olabilen bu protezlerle hasta ve doktorun ortak karar almasiyla meme protezi uygulamasi gerceklestiriliyor.

Meme protezlerinde protezin ic yapisi serum fizyolojik ya da silikon jel ile dolu olabilir.Doku ozellikleri duz ya da puturlu olarak ikiye ayrilan silikon implantlarda sekil farkliliklari da kisinin vucut yapisina ve isteklerine gore degisebiliyor. Sekil olarak damla protezi daha naturel ve hacimli gogus yapisi isteyen kadinlara uygulanirken, gogus dekoltesinde dolgunluk isteyen kadinlar yuvarlak protezlerle daha cekici ve etkileyici olduklarini dusunmektedirler.

Protezin vucuda girisi temelde uc farkli yerden gerceklesiyor. Meme alti kat cizgisi, koltuk alti ya da meme basi renkli kisimdan yapilan yarim ay seklindeki kesiyle protez yerlestirilebiliyor. Protezin buyuklugu onemli oldugu gibi hastanin fiziksel durumu da uygulanacak yontemin belirlenmesinde rol oynuyor.



Meme protezinin gogus kasinin altina ya da ustune yerlestirilmesinde gorunuste ayni olmasina ragmen, ileri donem tetkikler uygulanacagi zaman meme protezinin yerlesim yerinden kaynakli tetkik sonucunu etkileyebilecek durumlar olusabiliyor. On muayene esnasinda detaylandirilan prosedurde derinlemesine anlatililiyor ve hastanin sorulari cevaplaniyor.

Meme Estetigi Ile Yasam Kalitesinde Iyilesme Saglaniyor
Meme Kucultme Estetigi Ile Yasam Kalitesinde Iyilesme Saglaniyor

Memelerinde vucut yapilariyla orantisiz olarak buyume gorulen hastalarda uygulanan gogus kucultme estetigi ile gogus formunda azalmaya gidiliyor. Meme buyuklugu cok olan kadinlarda sirt ve sutyenin omuzlara yaptigi baski sonucunda lokal agrilar gorulebiliyor. Omuriligin yamuk olmasina neden olan ve hastada durus bozukluklarina sebebiyet veren buyuk meme yapisi ayni zamanda mantar, pisIk, kizariklik gibi cilt sorunlarina da yol aciyor. Meme kucultme estetigi tum bu sIkintilari ortadan kaldirmaya yonelik, hastanin yasam kalitesinde iyilesme saglayan estetik prosedur ozelligindedir.

Meme buyutme estetiginde oldugu gibi, meme kucultme estetigi de genel anestezi altinda gerceklesiyor. Hastanin vucut yapisina gore buyuk olan meme dokusu ve meme derisi kesilerek hastanin posturune uygun hale getiriliyor ve fazlaliklar vucut disina cikartiliyor. Meme basi kucuk forma getirilen memeye uyum saglamasi amaciyla yeniden konumlandiriliyor. Meme dokusu ve derisi toplam bir kiloya kadar olan hastalarda meme ucundan meme altina dogru 5-6 cm lik vertikal cizgi olusur. Bir kilodan fazla meme dokusu ve derisi cikarilacaksa vertikal cizgiye ek olarak memenin kat cizgisine gelecek sekilde enine kesi de uygulanir ve fazlalik cikarilir. Bu kesi ters T seklinde olup operasyonundan bir yil sonra izlerde azalma gorulmektedir.

Meme Diklestirme Ile Genc Gorunum

Yercekimi, gebelik, emzirme, kilo alimi sonrasinda ani zayiflama ile meme hacminde ve goruntusunde degisIklikler gorulebiliyor. Bu degisIklikler genel olarak memenin sarkmasi seklinde oluyor. Gogus diklestirme, meme yapisinin toparlanip forma sokulmasiyla yapiliyor ve genc bir gorunum kazandiriyor. Cogu zaman meme buyutme ile ayni anda yapilmasi tercih edilen operasyonda protez kullanimiyla memelerde daha diri bir gorunum elde ediliyor.

Yag Enjeksiyonu ile Protezsiz Meme Buyutme

Yag Enjeksiyonu memelerinin hacmini buyutmek isteyen, ayni zamanda protez kullanilmasini istemeyen hastalar icin ideal bir yontemdir. Yag enjeksiyonunda hastanin bolgesel fazlaliklari alinip meme hacimlendirilmesi icin kullaniliyor. Boylelikle hastanin hem vucudundaki form bozuklugu gideriliyor hem de memeleri hacim kazandiriliyor. Uygulama sirasinda kok hucre kullanildigi icin memelerde cok daha dogal, diri ve canli bir gorunum kazandiriliyor.

Meme Estetikleri Sonrasi

Meme Estetigi Ile Yasam Kalitesinde Iyilesme Saglaniyor
Gogus buyutme sonrasi islem yapilan bolgede agri ve kismen de aci hissedilmesini artik normal olarak degerlendiriyoruz. Yapilan islemden sonra recetelendirilen agri kesiciler ile agrilariniz hafifletiliyor. Minimal invaziv gerceklesen bolgelerde odem ve kizariklik gorulebiliyor. Size hekim tarafindan tavsiye edilen ozel sporcu sutyeninin minimum 6 hafta takilmasi gerekiyor. Iki ay sonra hafif egzersizlere uc ay sonra ise normal spor hareketlerine baslanabiliyor.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:29.