IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


13Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2022, 10:37   #1
Standart Neden?

Uzun zamandır sessiz sakin insanlardan uzakta sadece izleyerek geçen bir yıl geride kaldı değişen insanlık mı? ben mi? bilemediğim anları yaşıyoruz sanırım yaş 35 olmadan yolun yarısından sıkıldım da diye bilirim. Yazmaya vakit ayıramıyorum kendi koşturmacam bitmiyor ama aklıma gelmişken bir şeyler karalamak istedim. Bu yazının çok net bir sonucu olmadığı gibi sadece sizler vasıtasıyla sorular sormak istiyorum kendime.

Sorunum şu Neden?

Zaman zaman hepimizin aklında ki soru bu sanırım NEDEN YAŞIYORUM ile başlayan hayat bana NEDEN böyle davranıyor ile devam eden bir süreç. Evet belki neden yaşadığımızın anlamını aramak ve şanslı olanların bulası dışında benim aklıma takılan soru benimle ilgili değil asıl merak ettiğim konu insanlar ve O yüzden NEDEN İNSANLAR BÖYLE ile başlamak istiyorum.

Evet düşündüğün gibi insanların dertlerini Palyaço gözünden yazmak istiyorum. Hayatın karmaşa içinde olması zor değilmiş gibi bazen de insanları anlamakta sorun yaşayabiliyoruz. Bugünlerde onları da çözmek için savaş halindeyim sanırım kişi kişinin aynasıdır lafından bakacak olursak ben bu kadar kötü ve bencil olmadığımı düşünmek istiyorum. Keza bunu sanal alemde de reel alemde de yaşıyoruz. iş yoğunluğundan dolayı yayın alamazsan sana canım diyenler sanal alemde hal hatır sormayı bırakıyor. Arayamadığın bir arkadaşın neredesin sen demiyor. Aradığın kadarsın. Belki de

Hafta sonu yaşadığım şehirde bulunan deniz kenarına indim hafta sonu hafif bir meltem karşıladı önce bu kış gününde nasıl yani diye düşünürken ocak ayının soğuk rüzgarları devam etti eşlik etmeye üşüyerek de olsa denizin üzerinde mavi dansın eşliğinde yürümek istedim. etrafta sevgililer oturuyor ve çocuklar koşturuyor fakat hepsi 1080 piksel arkasına saklanmışlar evet ihtiyar bir adam gibi konuşmak istemiyorum ama insanlar selfi yada çocuklarının arkalarında o an rüzgarı hissetmiyor sadece en güzel pozu aramakta. VE aklımda yine beliren koca bir NEDEN ? Ertesin gün tiyatro dersine girdiğimde öğrencilerimden birinin fotoğraf çekmesi ve ailesiyle gelen başka bir öğrencimin velisinin sürekli onun fotoğrafını çekmesi bir fotoğraf için başka bir arkadaşımın ferhat gibi dağları delmesi de cabası aldımı benim aklımda kocaman bir NEDEN daha.

İşin özü bu soru kafamdan hiç gitmiyor sizde bir NEDEN yazarsanız altına sevinirim. Hatta ileriki süreçde biz bunlara cevap bulalım bile istiyorum.

bu yazı okuduktan sonra NEDEN yazmış diyorsan şayet inan benimde aklımda kocaman bir NEDEN var :)
 
Alt 17 Ocak 2022, 10:56   #2
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sevgili dostum kalemine yüreğine sağlık.

Herkesin sebep-sonuç ilişkisi nedenleri ve nasılları yaşadığı hayata göre değişkendir elbette.Bazılarımız nedenlerimizi boş verip bu kadar-böyle yaşıyoruz demekki diyoruz bazılarımızda sürekli bir neden arayıp hayatımızı zorlaştırıyorda olabiliriz.Evet sana katılıyorum ,insanların işini gördüğün kadar varsın bu hayatta malesef.İş görüyorsan varsın mantalitesi.Zaten o insanlar olsada olur olmasada inan üzülmeye değmez.. Fotoğraf vs konusuna gelince;birçok insan, bir farkındalık yaratmanın,popüler olmanın ve eldeki teknolojik imkanların dibine kadar kullanmanın peşine düşmüş gibi görünüyor.Oysaki bu hayatta yaşanacak,tadını çıkartacak birsürü doğal şey var ..Bahsettiğin meltem gibi deniz gibi dağ orman ağaç kuş gibi..Bunları görmez oldu artık insanlar:)Eskiden bizim çocuklugumuzda sadece doğum günü,düğün ve okul hatırası fotograflarımız olurdu.Şimdi öyle değil çünkü devir değişti malesef.)

 
Alt 17 Ocak 2022, 12:28   #3
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine, yüreğine sağlık.

 
Alt 17 Ocak 2022, 13:00   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

NEDEN İNSANLAR BÖYLE ile başlamak istiyorum.

Çünkü herkesi kendimiz gibi sanıyoruz, ama neden dememek için her zaman az ve öz insan olmalı çevremizde diye düşünüyorum.
Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~ E & B ~
 
Alt 17 Ocak 2022, 13:18   #5
Standart

kaleminize saglik yine harika bir is cikmis emwginize saglik tekrar

________________

No MoRe DramA
 
Alt 17 Ocak 2022, 18:17   #6
Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
NEDEN İNSANLAR BÖYLE ile başlamak istiyorum.

Çünkü herkesi kendimiz gibi sanıyoruz, ama neden dememek için her zaman az ve öz insan olmalı çevremizde diye düşünüyorum.
Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
al işte yine kocaman bir neden ?

 
Alt 18 Ocak 2022, 19:16   #7
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Neden yaşıyorum sorusunu pek sormam da neden insanlar böyle diye sorduğum çoktur. Biraz safım ben o kadar kazık yerim yine gülerim, yine inanırım, yine affederim. Sonra da üzülünce insanlar niye böyle derim. Bir yerde şunu fark ettim. Ben insanlar ne yaparsa yapsın böyle olmak istiyorum. Ben hala inanmak istiyorum. Ben hala güvenmek istiyorum. O yüzden ne onlari sorguluyorum kötü olduklari için ne de kendimi suçluyor ya da kızıyorum. Olması gerekmiş olmuş. Hepsi ders,hepsi beni ben yapan şeyler.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 18 Ocak 2022, 19:24   #8
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine yüreğine sağlık
Güzel paylaşım.

 
Alt 18 Ocak 2022, 19:50   #9
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

 
Alt 19 Ocak 2022, 07:55   #10
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Can Emeğine Kalemine Sağlık,Bu Konu Üzerinde Durmustuk..Harika Olmuş Yine.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:22.