IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Otomobil Haberleri Otomobil Dünyası

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2023, 20:37   #1
Standart Türkiye’nin en çok satılan elektrikli otomobil markası ve modeli belli oldu

Türkiye’nin en çok satılan elektrikli otomobil markası ve modeli belli oldu

Elektrikli otomobil sektörü dünya genelinde oldukça büyük bir hızla yayıldı ve şu an artık pazarın önemli bir kısmı elektrikli araçların hakimiyetine geçti. Tabi bu söylediğimiz veriler, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri için geçerli. Ülkemize baktığımız zamansa, henüz bu konuda emekleme aşamasında olduğumuzu söyleyebiliriz. Ancak 2022 yılında yaşanan büyük atılım, 2023 yılının elektrikli otomobiller için altın yılı olmasını sağlayabilir.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği tarafından paylaşılan ve 2022 yılına ait ülkemizde satılan elektrikli araçların verilerine yer veren listeye göre, geçtiğimiz yıl elektrikli araç satışları bir önceki yıla göre %168’lik büyüme oranı yakalayarak yeni bir rekor kırdı.

Türkiye’nin en çok satılan elektrikli otomobil markası ve modeli belli oldu
En çok satılan markalar klasmanında ilk sırayı ise Alman otomotiv devi BMW aldı. Toplam 2.193 adet elektrikli otomobil satan BMW’yi takip eden isimler ise 1.559 adetle Mercedes Benz ve 1.150 adetle Renault oldu.

Bunun yanında model bazlı listede de ilk sırayı 1.502 adetle bir BMW modelinin, iX’in aldığını görüyoruz. Ülkemizdeki satış fiyatı 3.750.000-TL’nin üzerinde olan bu aracı takip eden isimse, 876.000-TL’lik fiyatıyla Reanult Zoe oldu. Dernek tarafından açıklanan verilere göre küçük hacimli elektrikli aracın toplam satışı ise 1.155 adet olarak gerçekleşti.


Alıntı:
ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:24.