IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2022, 15:28   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Smooth Jazz nedir ?

Pürüzsüz caz , 1980'lerde ve 1990'ların başında baskın hale gelen , ticari yönelimli bir çapraz caz türüdür.
Pürüzsüz caz, 1980'lerde öne çıkan ve ortaya çıktığı daha cesur caz füzyonunun yerini alan, ticari odaklı, çapraz bir cazdır . Caz füzyonunun doğaçlama "risk almasından" kaçınır, melodik formu vurgular ve müziğin çoğu başlangıçta "cazın kolay dinlenen pop müzik ve hafif R&B ile birleşimi " idi.
1970'lerin ortalarında Amerika Birleşik Devletleri'nde "pürüzsüz radyo" olarak biliniyordu ve 1980'lere kadar "pürüzsüz caz" olarak adlandırılmadı.
0'lerin ortalarından sonlarına kadar, bir başka smooth caz öncüsü olan gitarist George Benson tarafından 1976'da seslendirilen “ Breezin' ” şarkıları , flugelhorn oyuncusu Chuck Mangione'nin 1978'de “ Feels So Good ” enstrümantal kompozisyonu , " What You Won't Do for for Bobby Caldwell'in Love " ilk albümüyle birlikte aynı yıl piyasaya çıktı, caz füzyon grubu Spyro Gyra'nın enstrümantal " Morning Dance ", 1979'da [3] ve 1981'de Grover Washington Jr. ve Bill Withers işbirliğiyle yayınlandı. en popüler pürüzsüz caz single'ıSadece İkimiz yayınlandı.

Anita Baker , Sade , Al Jarreau , Grover Washington Jr. ve Kenny G'nin birden fazla hit şarkı yayınlamasıyla , pürüzsüz caz 1980'lerde popülerlik kazandı .

alıntıdır.
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:08.