IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2022, 15:26   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Fusion Jazz nedir ?

Caz füzyonu ( füzyon ve progresif caz olarak da bilinir ), müzisyenlerin caz armonisi ve doğaçlamayı rock müzik , funk , ritim ve blues ile birleştirmesiyle 1960'ların sonlarında gelişen bir müzik türüdür . Rock and roll'da popüler olan elektro gitarlar, amplifikatörler ve klavyeler , özellikle rock'n roll dinleyerek büyüyen caz müzisyenleri tarafından kullanılmaya başlandı.

Caz füzyon düzenlemeleri karmaşıklık bakımından farklılık gösterir. Bazıları, basit, tekrarlanan bir melodi ile tek bir tuşa veya tek bir akora sabitlenmiş oluk tabanlı vampirler kullanır. Diğerleri ayrıntılı akor dizileri, geleneksel olmayan zaman işaretleri veya karşı melodili melodiler kullanır. Bu düzenlemeler, ister basit ister karmaşık olsun, tipik olarak, diğer caz türlerinde olduğu gibi, uzunlukları değişebilen doğaçlama bölümleri içerir.

Cazda olduğu gibi, caz füzyonunda trompet ve saksafon gibi pirinç ve nefesli çalgılar kullanılabilir, ancak diğer enstrümanlar genellikle bunların yerine geçer. Bir caz füzyon grubunun piyano ve kontrbas kullanma olasılığı daha düşüktür ve elektro gitar, sentezleyici ve bas gitar kullanma olasılığı daha yüksektir .

"Jazz rock" terimi bazen "caz füzyonu" ile eşanlamlı olarak ve 1960'ların sonu ve 1970'lerin rock grupları tarafından müziklerine caz unsurları ekleyen müzikle eşanlamlı olarak kullanılır. 1970'lerde on yıllık bir popülariteden sonra, füzyon, yumuşak caz adı verilen radyo dostu bir tarzın gelişimine paralel olarak doğaçlama ve deneysel yaklaşımlarını 1980'ler boyunca genişletti . Deneyler 1990'larda ve 2000'lerde devam etti. Füzyon albümleri, aynı grup veya sanatçı tarafından yapılmış olsalar bile, çeşitli müzik tarzları içerebilir. Füzyon, kodlanmış bir müzik tarzı olmaktan ziyade bir müzik geleneği veya yaklaşımı olarak görülebilir.

alıntıdır.
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:07.