IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Motorsiklet ve ATV Motorsiklet ve ATV Dünyası

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2023, 22:33   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yenilenen XMAX 250 Satışa Sunuluyor

Yamaha'nın Maxi Scooter segmentinde iddialı olduğu MAX ailesinin en yenileri XMAX 250 ve XMAX 250 Tech MAX, ağustos ayından itibaren Yamaha Motor Türkiye yetkili bayilerinde yerini alıyor.

Tarihine bakacak olursak, 2001 yılında üretilen TMAX ile başlayan ‘Sport Scooter' segmenti 2006 yılında XMAX ailesinin tanıtılmasıyla genişledi. XMAX modelleri motorculara günlük sürüş için eğlenceli, şık ve ekonomik, hafta sonları için ise dinamik, sportif ve eğlenceli bir sürüş imkânı sunduğu için tercih edildi. Bu durum rakamlara da yansıdı; Yamaha yirmi yılda tüm dünyada 750.000'den fazla TMAX ve XMAX scooter satışı gerçekleştirdi. Yamaha Motor, Türkiye motosiklet pazarında da 30.000 adetten fazla XMAX 250 modeli satışı ile sınıfının liderliğini elinde bulunduruyor.

Pazarın yeni XMAX 250 ile hareketleneceğini belirten Yamaha Motor Türkiye Genel Müdürü Hakan Kaya, 'Türkiye 250 cc scooter pazarında yılın ilk 6 ayında yaklaşık 11 bin adet satış gerçekleşti, burada payımız yüzde 25. Bu yıl sonunda payımızı yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz. Bu segmentte öncülüğümüzü devam ettiriyoruz. Özellikle şehirli insanın tüm ihtiyaçlarına çözüm olan XMAX ailesi teknolojisini sürekli geliştirerek mobilitenin en çok tercih edilenleri arasında başı çekmeye devam edecek. Motosiklet değişen ekonomik koşullar ve çevresel faktörler nedeni ile artık sadece hobi olmaktan çıktı ve bir ihtiyaç haline geldi. Motosiklet pazarı son 3 yılda çok hızlı bir büyüme trendine girdi. Bu ilgi özellikle iş yaşamının daha mobil hale gelmesi, büyük şehirlerden küçük şehirlere göçün artması ile daha hobi odaklı yaşamın öne çıkması ve motosikletin merkezileşmesi, akaryakıt fiyatlarındaki artış, şehir trafiğindeki yoğunluk gibi nedenlerle en üst seviyeye ulaştı. Tabi bu arada arz talep dengesinde de ciddi kırılmalar söz konusu. Biz Yamaha Motor Türkiye olarak stok tutmadan tüm gelen motosikletleri satışa sunuyoruz. Ancak global anlamda üretimde hammadde kaynaklı yaşanan sıkıntılar talebe yetişilmesine engel oluyor. Hammadde ve tedarik zincirindeki sorunlar birçok sektörde yaşanıyor. Talepte çok ciddi artış var. Son dönemde motosiklet bir yatırım aracı oldu. Bu da gerçek kullanıcıların ürüne ulaşmasını engelliyor. Tedarikte talebe yetişilmese de aslında ciddi bir üretim var. 2022'nin satışlarına göre yüzde 30 artış söz konusu. Fırsatları değerlendiriyoruz, özellikler Rusya Ukrayna savaşı sonrası Kuzey Avrupa'daki talep daralması nedeniyle bazı modelleri Türkiye'yi getirdik. Yine de talebe yetişemiyoruz. Bu sorunların 2024 yılında toparlanacağını düşünüyoruz' dedi.

XMAX 250'nin ön karenajı, daha modern bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Ön camın iki yanında daha yükseğe monte edilmiş sinyaller trafikte görünürlüğü bir hayli arttırıyor. X şeklinde far da fütüristik duruşu destekliyor. Yeni XMAX 250 Tech MAX'ın selesi, yere daha kolay erişim için yeniden şekillendirilerek daha konforlu bir sürüş deneyimi sunmak üzere tasarlanmış. Geniş sele altı bagaja yine 2 kapalı kaskı yerleştirebiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:36.