IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Motorsiklet ve ATV Motorsiklet ve ATV Dünyası

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2023, 22:31   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart BMW Yeni F 900 GS Ailesini Sundu

Herkes yeni R 1300 GS'i beklerken BMW Motorrad bir sürpriz yapıp yenilenen F 900 GS modellerini ortaya çıkardı. Rekabetin her geçen gün arttığı orta segment adventure motosiklet sınıfında BMW'de öne çıkmayı kafaya koymuş gibi duruyor.

İsim değişikliğinden de anlaşılabileceği üzere motor hacmi 853cc'den 895cc'ye yükselmiş. Doğal olarak, motor gücü 94 hp'den, 8.500 devirde 105 hp'ye çıkmış. Burada, eskiden F 750 GS olarak sunulan makinenin artık F 800 GS olarak sunulduğunu görüyoruz. Önceden de olduğu gibi bu model de aynı 895cc'lik motoru kullanıyor ancak gücü 87 hp olarak ayarlanmış. Sıralı iki silindirli motordaki 270 derecelik ateşleme sıralaması ile V-twin hissiyatı ve sesi devam ediyor. Motorda titreşimlerin azaltılması için çift balans şaftı mevcut.

Yeni F 900 GS, F 900 GS Adventure ve F 800 GS modelleri arasında tasarım konusunda en büyük değişim F 900 GS üzerinde gerçekleştirilmiş. Ön far G 310 GS'de kullanılan LED ünitenin aynısı gibi duruyor. Bu sayede daha ince ve sportif bir tasarım elde edilmiş. Yeni alüminyum arka maşa ve 14.5 litrelik plastik yakıt deposu sayesinde önceki modele göre 4.5 kg hafifleyerek 219 kg dolu ağırlığa ulaşmış. Adventure modeli ise 23 litrelik yakıt deposu ile geliyor. Jant ebatları hala önde 21 arkada ise 17 inç.

Teknolojik donanımlar arasında standart ve opsiyonel sürüş modları, viraja duyarlı ABS ve çekiş kontrolü, opsiyonel elektronik süspansiyon, 6.5 inçlik TFT ekran, elcik ısıtma, anahtarsız çalıştırma ve opsiyonel navigasyon var. Opsiyonel elektronik süspansiyon bulunmayan F 900 GS modelleri yeni ayarlanabilir ters Showa ön çatallar ile geliyor. Aksesuar kataloğu BMW'den beklendiği üzere oldukça zengin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:09.