IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Mayıs 2021, 08:51   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Shiba Unı (SHIB) Nedir, Nasıl Alınır?

Shıba Uni (SHIB) isimli token, Elon Musk’ın tweetleri sonrası tıpkı Dogecoin gibi hızlı bir değer artışı yaşadı. Peki Shiba Uni ne demek, SHIB token nedir, hangi amaçla üretiliyor, ne için kullanılıyor ve nasıl alınır?
Elon Musk’ın Twitter spekülasyonlarıyla çok ciddi değer artışı yaşan Dogecoin, yerini Shiba Uni (SHIB) adındaki yeni bir projeye bırakabilir. Tıpkı DOGE gibi bir “meme” yani şaka amacı ile üretilen token olan SHIB, özellikle 8 Mayıs’ta, yine Elon Musk’yın paylaşımları sonrası yaşadığı değer artışı ile ciddi şekilde gündem yarattı.
Tıpkı DOGE gibi sembolü Japon köpek cinsi “Shiba Uni” olan ve bunu isim olarak benimseyen SHIB, resmi internet sitesinde yer alan proje açıklamasına göre “deneysel” nitelik taşıyor. Bu nedenle henüz tüm borsalarda listelenmiş değil ve yatırımcılarının bu durumu dikkate alarak değerlendirme yapmaları gerekiyor.
Shiba Uni (SHIB) token nedir?

Shiba Unı (SHIB) Nedir, Nasıl Alınır?
  • Borsalardaki kısaltması: SHIB
  • Blockchain teknolojisi: Ethereum (ERC-20)
Piyasadaki çoğu token gibi Ethereum tabanlı ERC-20 token olan SHIB, “merkezi olmayan bir topluluk oluşturma deneyi” olarak tanımlanıyor. Kendi ekosistemine ait olan ShibaSwap borsasında listelenen SHIB; şu an için Poloniex başta olmak üzere Uniswap, Gate.io gibi platformlardan alım-satım işlemlerine açık durumda.
Resmi internet sitesinde “Dogecoin katili” olarak lanse edilen Shiba Uni (SHIB)’in toplam arzı 1 kentilyon adetle sınırlı ve şu an yaklaşık 395 milyon adet SHIB dolaşımda. Topluluğun açıklamasına göre “SHIB’in Dogecoin’i kısa sürede geride bırakma şansı” yüksek. Ancak bu tabii ki de tek taraflı bir açıklama ve piyasa şartlarında her şey değişebiliyor.
SHIB, neden ‘Dogecoin katili’ olarak anılıyor?

Shiba Unı (SHIB) Nedir, Nasıl Alınır?
Öncelikle bu tanımlamanın yatırımcılar tarafından değil SHIB topluluğu tarafından lanse edildiğini belirtmekte yarar var. Toplulu, henüz gerçekleşmemiş bir hedef üzerine, dikkat çekmek amacıyla bu benzetmeyi yapıyor. Kendilerine göre SHIB’in DOGE’den en önemli farkı bir ekosistemi bulunması. Bu ekosistemin içerisinde ShibaSwap adında SHIB’in öncülük ettiği bir kripto para borsası da var.
SHIB ekosisteminin bir diğer üyesi de BONE. Topluluk tarafından yeni bir Dogecoin katili olarak adlandırılan BONE, henüz yayında değil. Ancak DeFi (Merkeziyetsiz Finansal Yapı) olarak planlandığı açıkça belirtiliyor.
SHIB ile Elon Musk'ın arasındaki bağlantı nedir?

Shiba Unı (SHIB) Nedir, Nasıl Alınır?
Elon Musk ile SHIB topluluğunun doğrudan bir bağlantısı var mı henüz bilinmiyor. Tek bilinen Elon Musk'ın şimdiye kadar "Shiba Uni alıyorum" ve "Shiba Uni'nin yükselişini bekliyorum" anlamına gelen 2 tweet paylaşmış olduğu. Bu nedenle topluluğun "Dogecoin katili" söylemi, Elon Musk'ın paylaşımları ardından gelen yükseliş nedeni ile yatırımcıların gözünde de karşılık buldu.
Shiba Uni (SHIB) nasıl alınır?

Poloniex borsasına ulaşarak bir hesap açabilir ve Poloniex’te listenenen SHIB tokeni satın alabilirsiniz. Güvenliğiniz için iyi bir şifre seçmeyi, iki faktörlü doğrulama sistemini aktif etmeyi ve kimliğiniz ile Poloniex hesabınızı doğrulamayı unutmayın. SHIB token, henüz Binance, Binance TR gibi kripto para borsalarında işleme açık bir kripto para birimi değildir.
Alıntıdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:46.