IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


18Beğeni(ler)
  • 3 Post By Stolichnaya
  • 4 Post By ExCaLuBuR
  • 3 Post By ihaveanidea
  • 1 Post By Lareina
  • 2 Post By Başak
  • 4 Post By ZaLim
  • 1 Post By Güz


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2021, 19:27   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Erken seçim var mı ?

Erken seçim var mı? Hemen başta erken seçim yok desem bu yazıyı okumazsınız ama görünürde erken seçim yok.

Ama muhalefetin erken seçim baskısı iyice artmaya başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haziran ayında erken seçime gidileceğini iddia ediyordu ama haziran geldi seçim yok. Akşener yanıldığını söyledi. “Yeni bir öngörüm yok” dedi. Yeni bir tarih önermedi ama erken seçim ısrarını sürdürdü.

KILIÇDAROĞLU, ‘SONBAHARDA SEÇİM’ DİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sonbaharda seçimlere gidileceği görüşünde. Sonbahara şunun şurasında üç ay kaldı ama Kılıçdaroğlu, “Erken seçimi yapmak zorundalar” diyor. Sonbaharda seçim yapılabilmesi için Meclis’in bugün toplanıp erken seçim kararı alması gerekiyor. Öyle bir hava yok.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu’nun ağzını açıp da erken seçim çağrısı yapmadığı bir konuşması yok. Dünkü grup toplantısında yine erken seçim çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bir an önce seçime gitmeliyiz. Kimden kaçıyorsunuz? Milletten kaçılır mı? Sandığı koyacaksın, vatandaş seni istiyorsa yine koltuğa gelirsin” diye seslendi.


Abdulkadir Selvi [ Hürriyet Gazetesi ]
 
Alt 02 Haziran 2021, 19:32   #2
Standart

Hayır anlamıyorum , Seçim olduğunda Cumhurbaşkanı adayı olcak mı hayır ?

O zaman amaç nedir ?

Gir yarışa kazan yönet diye önünde fırsat vardı , koltuğuna olan aşkından sebep Başka aday gösterdi..

Gösterdiği adayla bile ters düştü adama parti kurdurdu..

Yönetenleri beğenmeyenleri anlarım sebepleri vardır , ama bu adam için bir tane olumlu cümle kuranla vallahi ben aynı dünyada yaşamıyorum sanırım ...

________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 02 Haziran 2021, 19:37   #3
Standart

Yahu ben ampul karşıtı birisiyim ama bu adamdan erken seçim dilendikçe onun karar mekanizması olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz ve sahip olduğu otoriteye bakarak kıs kıs gülüyor bize tepeden.

Zamanı gelince kendi yaparsa yapar zaten erken seçimi. Başka çaresi kalmaz.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 02 Haziran 2021, 19:56   #4
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Olmayacağına bile bile meydanlarda kendi partilerini ve seçmelerini
rezil ediyorlar,bu istek eğer gerçekleştirecek olsa şuan da zaten
RTE gülerek cevap vermezdi.
Hey gidi hey.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 02 Haziran 2021, 20:18   #5
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Biraz Haberlere Baktimda,Milletin zorda olmasını pandemi olarak gösterip (valla bende günah yok)demeye getiriyor.millet bunu yermi?20 senedir milletten alıp önce kendine sonra yandaşlara sonrada 5li müteahit çetesine veriyor.onlardan helallik alsın.milletten helallik istiyorsa erken seçim olsun , bu millet hakkını helal edermi etmezmi o zaman görür....

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 02 Haziran 2021, 20:38   #6
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

doğru bir yazı yazmış Abdulkadir SELVİ.
Akp, Mhp ile kol kola olduğu sürece erken bir seçimin olacağını sanmıyorum. Benim anlamadığım nokta Bahçeli'nin bir anda neden ERDOĞAN dostu olduğudur..
Ayrıca Erdoğan dün gece yeni anayasa hakkında biraz bilgide verdi, parlementer sistemi tamamıyla tarihe gömeceklerini söyledi. Bu noktaya kimse değinmedi.. Bunu not alın.. Önce anayasa değişir sonra seçim olur.. Bence Erdoğan'ın yerine geçecek adam bellide şimdilik gündemde yer almıyor.
Ayrıca KANALİSTANBUL'un temelinin atılacağını bir daha söyledi.. Benim şahsi fikrim KANALİSTANBUL Türkiye için bir dönüm noktası olacaktır ve tamamlandığında İSTANBUL 3 belki 4 farklı şehrin bir biriyle bütünlenmiş bir haline dönüşecektir. Her ne kadar yanlış politikalar, yanlış zaman ve yanlış ellerde yapılsa da bir dönüm olduğu gerçeğini değiştirmez bu.

Chp'ye gelince verilecek en iyi cevabı zaten Muharrem BEY vermiş;

Bence bu aşağıda ki konuşma tarihi bir konuşma olarak yer almalıdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 02 Haziran 2021, 21:57   #7
» en güzel hikaye`m «
Güz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

gücünü sandıktan alan erdoğan ın şu an tek düşündüğü şey, yeniden güçlenmek. tabanına ve kendini destekleyenlere hizmet ve imkan dağıtamadığı aşikarken, yen bir güven tazelemeye ihtiyacı olduğu da muhakkak. her geçen gün ekonominin de toparlanamaması ile ona olan güven azalıyor. son dönemdeki peker olayından sonra da nasıl bir başarı hikayesi ortaya çıkaracak ve yeniden bir güven tazeleyecek orası da muamma.

seçim seçeneği bu durumda evet masasındadır ama bu muhalefetin istemesi ile olacak bisey değil. iktidarın erken seçim ihtimalinin dile getirilmesi onların zayıflığını göstereceği gibi, muhalefetin de sürekli seçim seçim demesi de sadece iddiasını gösterir. bir güç gösterisi yapıyorlar ama bu durumun da seçmene güven vermediği aşikar. bunun ötesinde de neden istediğini ve neler yapacağını, nasıl kampanya oluşturacağını da anlatması gerekiyor. seçim seçim demenin bu bakimdan bir anlamı yok.

erdoğan, biz kabile devleti değiliz 2023 ten önce seçim yapılamaz demis olsa da. biz bir hukuk devleti de değiliz. anayasal hukuk devleti hiç değil. anayasa mahkemesinin bile fonksiyonlarının eritildiği bir dönemdeyiz keza. elinden gelse bir baskın seçim istediğinden de eminim. 2019 yılında erol hocam 2021 kasım ayında seçim olacağını söylediğinde bekleyip göreceğiz demistim. bilmiyorum göreceğiz bakalım.

erken seçim ülkenin hep bir şekilde gündeminde olacak, bu hep tartışılacak. seçime gitmeye ihtiyacımız evet var. ama bunun yanında seçmenin tercihi de çok hızlı değişiyor. yönetememe hali her geçen daha bariz bir şekilde ortaya çıkıyor. bu bir zaruret aslında. ama iktidar kazanamayacağı seçime asla girmez. kendisinin kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüğü bir anı kollayacaktır. onun istemediği bir tarihte seçim olması mümkün değil.

erdoğanın da üçüncü kez aday olması için erken seçime gitmesi gerekiyor, bu kararın da meclis tarafından alınması gerekiyor. yaparlar mı yaparlar ama muhalefetten de destek alması gerekiyor. bu da herhalde mümkün değil ama ülkemde artık her sey mümkün. mecliste her sey istediği gibi gitmese de başkanlığını kullanarak her seyi yapabilecek konumda keza.





________________


Erken seçim var mı ?anlayışı olan beni anlayışlı,
aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.
Erken seçim var mı ?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:16.