IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Malefiz


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2022, 21:29   #1
Standart Her Kalp Çarpıntısı Tehlikeli midir?

Her Kalp Çarpıntısı Tehlikeli midir?


Her Kalp Çarpıntısı Tehlikeli midir?

Kalp çarpıntısı nedir? Nelerin belirtisidir?
Kalp çarpıntısının pek çok nedeni vardır. Çoğu kez sağlıklı insanlarda ortada hastalık olmadan fiziksel yada psikolojik stres nedenleri ile kalp atış sayılarında artış gözlemlenebilmektedir. İnsanlar bunu direk çarpıntı olarak hissederler. Örneğin; heyecanlandığında, üzüldüğünde, stres olduğunda salgılamış olduğumuz adrenalin normal olarak kalp ritmini arttırır veya uykusuz kaldığımızda, uzun süreli efor sarf edildiğinde kalp atış sayısında yine artış gözlemlenecektir. Bunlar yaptığımız faaliyetlere göre gayet normal artışlardır. Örneğin; hamilelik gibi doğal bir süreçte kalp atış sayısı %20’lik gibi bir oranda artabilmektedir. Kalp çarpıntısı hissedilmesine neden olabilir. Fakat bazen de hastalık harici kalp veya kalp dışı sebeplerle kalp atış sayısında artış görülebilir. Kalp atışlarında ki düzensizlikler ritim bozukluğu aritmi dediğimiz bozukluklar tedavi edilmesi gereken durumlardır. Eğer altta kalp hastalığı nedenleri yatıyorsa veya anemi, kansızlık, vitamin eksikliği gibi hastalıklar ile ilgili kalp atışları düzensizlikleri varsa tedavi edilmelidir. Bazı durumlarda ise kullanmış olduğumuz ilaçlar kalp hızını arttırabilirler. Nadir olarak görülsede kafeini bol miktarda kullanmak ritim bozukluklarına neden olabilirler.

Her kalp çarpıntısı tehlikeli midir?
Çoğu insanlarda korku yaratsa da her kalp çarpıntısı tehlikeli değildir. Bazı dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlar şöyle sıralanabilir: Nabız sayısında artış görüldüğünde bilinç kaybı oluşuyorsa, kalpte pıhtı oluşumu görülmüşse dikkat edilmelidir. Çarpıntılar arasında özellikle bu gibi durumlar tehlikeli ve tedavi gerektiren durumlar olarak görülmektedir. Çarpıntı ile doktora kontrole gelindiğinde EKG, holter, efor testleri ve ekokardiyografilerle testler yapılarak aritminin derecesine bakılarak doktor tarafından tedaviler uygulanacaktır.

Normal insanlarda çarpıntı neden olur?
Gergin ve stresli durumlarda bazı zamanlarda panik atak dönemleri görülebilir. Böyle zamanlarda çarpıntı ve çarpıntıya bağlı korkular oluşabilir. Beraberinde nefes darlığı gibi durumlar ortaya çıkabilir. Panik atak süreleri bazı insanlarda kısa sürebildiği gibi bazı insanlarda da uzun sürebilir. Korku oluştuğu için insanlar direk hastanelere başvururlar. Fakat bu gibi şikayetlerde sorun büyük bir çoğunlukta kalp hastalığı nedeni ile olmaz. Sebep stres ve panik atak olarak görülür. Tek seferde yaşanan streslerin haricinde uzun yıllar yaşanan stres ve üzüntüler çoğunlukla sebep olmaktadır. Bunlara nazaran uyarıcı maddelerin kullanılması da çarpıntıya sebep olabilirler.


Alıntı
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Her Kalp Çarpıntısı Tehlikeli midir?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:47.