IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kadın Cinayetleri İstatistikleri Kadın Cinayetleri Istatistiklerinin Yer Aldığı Alan

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZaLim
  • 2 Post By ZaLim
  • 1 Post By Prencies


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2021, 23:25   #1
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Thumbs down 2021 Ekim Ayı Kadın Cinayetleri İstatistiği

2021 Ekim Ayında Erkekler Tarafından 18 Kadın Öldürüldü, 19 Kadın Şüpheli Şekilde Ölü Bulundu.


Ekim Ayında 18 Kadın Cinayeti, 19 Şüpheli Kadın Ölümü


Türkiye’de kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi 11 yıldır devam ediyor. Platform olarak, ihtiyacı tespit ettiğimiz 2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıklıyoruz. İçişleri Bakanlığı ise kaç kadının, neden, nasıl, kim tarafından öldürüldüğünü açıklamak yerine, kadın cinayeti verilerinin yanlış hazırlandığını söyleyerek gerçekleri çarpıtıyor. Kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümleri gerçekliğini açıklamakla birlikte, kadın cinayetlerini durdurmak için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi de devletin görevidir. Bu görevin yerine getirilmesi için de ilgili tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.


12 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi

Bu ay 18 kadın cinayeti işlenmiş, 19 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 18 kadından 12’sinin hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 6’sı da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile öldürüldü. 12 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

İllere göre Ekim ayının kadın cinayetleri verileri ise şöyle:

2021 Ekim Ayı Kadın Cinayetleri İstatistiği

Her biri birer yaşam olan kadın kardeşlerimizin isimlerini sizinle paylaşmak isteriz:

2021 Ekim Ayı Kadın Cinayetleri İstatistiği

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Ekim ayında öldürülen 18 kadının 11’i evli olduğu erkek, 3’ü birlikte olduğu erkek, 1’i oğlu, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 1’i akrabası tarafından öldürülmüştür. Öldürülen kadınların 1’inin faille olan yakınlığı tespit edilememiştir.


Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 13’ü evinde, 2’si arabada, 1’i sokak ortasında, 1’i işyerinde, 1’i avukatlık bürosunda öldürülmüştür. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 72’si evlerinde öldürüldü.


Kadınlar en çok ateşli silahlar ile öldürüldü

Bu ay öldürülen kadınların 10’u ateşli silahlarla, 4’ü kesici aletlerle, 2’si darp edilerek, 1’i boğularak 1’i kafasına taşla darbe alarak öldürüldü.


Kadınların çalışma durumu hala tespit edilemiyor

Ulaşılabilen veriye göre öldürülen kadınların 2’si bir işyerinde çalışıyor 1’i herhangi bir iş yerinde çalışmıyor. 15 kadının çalışma durumu bilinememektedir.

Ekim ayında öldürülen 18 kadının yaşam mücadelesi hikayeleri

Tekirdağ’da yaşayan 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Ayşe Aksu, şiddet nedeniyle boşandığı Remzi Aksu tarafından kızının gözü önünde barışma teklifini reddetme bahanesiyle, ateşli silahla vurularak öldürüldü. Failin daha sonra boşanma davasında aleyhine tanıklık eden kişiyi de yaraladığı öğrenildi.


İzmir’de 96 yaşındaki Fatma Saman, oğlu Mehmet Saman tarafından başına taşla vurularak öldürüldü.


Antalya’da yaşayan 43 yaşındaki market çalışanı Gönül Yılmaz işyerinde, evli olduğu Yahya Yılmaz tarafından av tüfeği ile vurularak öldürüldü. Fail daha sonra aynı silahla intihar etti. Failin daha önce Tosmur Belediye başkanına silahlı saldırı düzenlediği için hüküm giydiği öğrenildi.


Osmaniye’de yaşayan 23 yaşındaki Meltem Goncagül, boşanma aşamasında olduğu İbrahim Goncagül tarafından boşanmak için gittikleri avukatlık ofisinde darp edilerek öldürüldü.


Konya’da yaşayan 70 yaşındaki Sevil Şimşek, evli olduğu Turgut Şimşek tarafından ateşli silahla öldürüldü.


İzmir’de yaşayan 24 yaşındaki Sena Altan, birlikte olma teklifini reddettiği İlkay Ayeş tarafından failin yanında getirdiği bıçakla, evinde öldürüldü. Failin aynı bıçakla intihar ettiği öğrenildi.


İstanbul’da 37 yaşındaki Semra Yılmaz, evli olduğu Aslan Yılmaz tarafından kıskançlık bahanesiyle ateşli silahla vurularak öldürüldü.


Tekirdağ’da yaşayan 31 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayat Adsız, kayınpederi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Failin, cinayetten önce eşini ve torunlarını parka gönderdiği, daha sonra ise testere ile cesedi parçalara ayırıp saklayacağı sırada eşinin eve gelmesi üzerine yakalandığı öğrenildi.


Mersin’de 39 yaşındaki 4 çocuk annesi Hadika Çağlar, evli olduğu Fettah Çağlar tarafından uykusunda bıçaklanarak öldürüldü. Failin daha sonra 3. kattan atlayarak intihar ettiği öğrenildi.


Kilis’te 27 yaşındaki bir çocuk annesi Fatime Gül Özyer, evli olduğu Mahmut Özyer tarafından darp edilerek öldürüldü. Fatime’nin daha önce de şiddet gördüğü fakat failin tehditleri nedeniyle şikayet edemediği öğrenildi.


8 Aralık 2018 tarihinde arazide yanmış halde bulunan 33 yaşındaki Özler Yörük’ün, birlikte olduğu Olcay Altundağ ve kimliği açıklanmayan yakınları tarafından işkence edilip boğularak öldürüldüğü daha sonra ise ormanda yakıldığı ortaya çıktı.


Giresun’da yaşayan 43 yaşındaki 1 çocuk annesi Şennur Çetin, evli olduğu Murat Çetin tarafından ateşli silahla öldürüldü. Failin daha sonra aynı silahla intihar ettiği öğrenildi.


Denizli’de yaşayan 25 yaşındaki Gıda Mühendisi Şebnem Şirin, birlikte olduğu Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Failin cinsel istismar, gasp, Trafik güvenliğini tehlikeye sokma gibi 6 suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi.


Ankara'da yaşayan 58 yaşındaki 2 çocuk annesi Ülker İnal, evli olduğu Erol İnal tarafından ateşli silahla öldürdü. Failin daha sonra oğluna, 'Biz gidiyoruz hakkınızı helal edin' diyerek intihar ettiği öğrenildi.


Kocaeli'de yaşayan 44 yaşındaki Seyhan Gözel, birlikte olduğu Ali Akbaba tarafından takside ateşli silahla öldürüldü. Failin daha sonra aynı taksiyle emniyet müdürlüğüne gittiği ve teslim olduğu öğrenildi.


Şanlıurfa’da yaşayan 33 yaşındaki Hasret Tutal, birlikte olduğu Şervan Bekir Gülel tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Failin, Hasret’i kazara vurduğunu iddia ettiği öğrenildi. Hasret Tutal’ın ailesi, Hasret’in failden ayrılmak istediği için sürekli şiddet gördüğünü, varlıklı bir aileye mensup olan Gülel’in ise olayı ‘kaza’ diyerek kapatmaya çalıştığını ifade etti.


Konya’da yaşayan 30 yaşındaki Nuriye Ünver, evli olduğu Ahmet Rufai Ünver tarafından ateşli silahla öldürüldü. Tartışma sonrası babasının evine giden Nuriye’nin peşinden giden failin, aynı zamanda Nuriye’nin babasını, annesini ve babaannesini de vurduğu öğrenildi.


İstanbul’da yaşayan 2 çocuk annesi Servet Topçu, evli olduğu Sinan Topçu tarafından ateşli silahla öldürüldü. Failin daha sonra aynı silahla intihar ettiği öğrenildi.

Kaynak: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 04 Kasım 2021, 23:29   #2
Emektar
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok önemli bir konu.Sık sık güncellenerek takip edilmeli.
Kadına,çocuğa şiddet,istismar,cinayet son bulmalı.
Ve şunu savunuyorum,bu suçlara idam gelmeli!

 
Alt 04 Kasım 2021, 23:29   #3
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:

İzmir’de 96 yaşındaki Fatma Saman, oğlu Mehmet Saman tarafından başına taşla vurularak öldürüldü.
erkekliğinize... hatta şerefinize... ve hatta şefkatinize de...... t.küreyim.

 
Alt 04 Kasım 2021, 23:52   #4
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Jön TüRk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok önemli bir konu.Sık sık güncellenerek takip edilmeli.
Kadına,çocuğa şiddet,istismar,cinayet son bulmalı.
Ve şunu savunuyorum,bu suçlara idam gelmeli!
bu kategoriyi faaliyete geçirdiğimizden beri her ay güncel istatistikleri yayınlamaya özen gösteriyorum;

Eylül ayı istatistikleri : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ağustos ayı istatistikleri: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Temmuz ayı istatistikleri : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Haziran ayı istatistikleri : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ayrıca her ne kadar ülkemizde adalet sistemi sorunlu olsa da idam'ın gelmesini bende istiyorum.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 05 Kasım 2021, 00:09   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ekim Ayında 18 Kadın Cinayeti, 19 Şüpheli Kadın Ölümü

bilinmeyen ne kadar var Allah bilir.

„adalet sistemi“ degismedigi sürece bu rakamlar da azalmayacak degismeyecek
kadina, cocuga, hayvana, savunmasiz olsn herkese kalkan o elleriniz kirilsin. ölmeyin sürünün.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 05 Kasım 2021, 00:30   #6
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İdam istiyorum idam!

________________

 
Alt 05 Kasım 2021, 01:05   #7
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her ay istatistiklere bakarken gözlerim doluyor..

Müge Anli programinda şu tarz bi şey dedi çok hoşuma gitti "bu hayatta en saygı duyduğum çiftler ayrılabilen, boşanabilen çiftler çünkü medeniyet gösterebiliyolar." Toplumca ayrılabilmeyi hoş görmediğimiz sürece bunlari yaşayacağiz. Keşke ayrılsaniz ya, keşkee yolunuza baksaniz, o insandan nefret etseniz ömrünüzce ama yaşasalar..

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 05 Kasım 2021, 07:54   #8
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ne yazık ki gün geçtikçe daha çok artıyor kadına şiddet. Bizler ne kadar öfke kussakda boş. Bir insanı dünyaya getiren güzel bir varlık hiç bir zaman ölümü, şiddeti haketmez. Ama ülkemizde ne yazık ki bu sistem çökmüş vaziyette. Hal böyle olunca, diyecek söz bırakılmıyor bizlere.

________________

~ E & B ~
 
Alt 05 Kasım 2021, 15:19   #9
Emektar
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu kategoriyi faaliyete geçirdiğimizden beri her ay güncel istatistikleri yayınlamaya özen gösteriyorum;

Eylül ayı istatistikleri : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ağustos ayı istatistikleri: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Temmuz ayı istatistikleri : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Haziran ayı istatistikleri : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ayrıca her ne kadar ülkemizde adalet sistemi sorunlu olsa da idam'ın gelmesini bende istiyorum.
Duyarlılığın için teşekkür ederim.

 
Alt 05 Kasım 2021, 15:22   #10
Standart

hic olmasin allahin verdigi cana kiymayalim

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10.