IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Kadın Cinayetleri İstatistikleri Kadın Cinayetleri Istatistiklerinin Yer Aldığı Alan

5Beğeni(ler)
  • 3 Post By ZaLim
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Beatrice


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2021, 16:46   #1
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow 2021 Eylül Ayı Kadın Cinayetleri İstatistiği

2021 Eylül Ayında Erkekler Tarafından 26 Kadın Öldürüldü, 19 Kadın Şüpheli Şekilde Ölü Bulundu.


Eylül Ayında 26 Kadın Cinayeti, 19 Şüpheli Kadın Ölümü

Türkiye’de kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi 11 yıldır devam ediyor. Platform olarak, ihtiyacı tespit ettiğimiz 2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıklıyoruz. İçişleri Bakanlığı ise kaç kadının, neden, nasıl, kim tarafından öldürüldüğünü açıklamak yerine, kadın cinayeti verilerinin yanlış hazırlandığını söyleyerek gerçekleri çarpıtıyor. Kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümleri gerçekliğini açıklamakla birlikte, kadın cinayetlerini durdurmak için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi de devletin görevidir. Bu görevin yerine getirilmesi için de ilgili tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.



16 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi

Bu ay 26 kadın cinayeti işlenmiş, 19 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 26 kadından 16’sının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 10’u da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile öldürüldü. 16 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.



İllere göre Eylül ayının kadın cinayetleri verileri ise şöyle:

2021 Eylül Ayı Kadın Cinayetleri İstatistiği

Her biri birer yaşam olan kadın kardeşlerimizin isimlerini sizinle paylaşmak isteriz:

2021 Eylül Ayı Kadın Cinayetleri İstatistiği

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Eylül ayında öldürülen 26 kadının 14’ü evli olduğu erkek, 6’sı birlikte olduğu erkek, 2’si babası, 2’si oğlu, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i akrabası tarafından öldürülmüştür.



Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 18’i evinde, 2’si arazide, 1’i sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i otelde öldürülmüştür. 3 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 69’ evlerinde öldürüldü.



Kadınlar en çok ateşli silahlar ile öldürüldü

9’u ateşli silahlarla, 8’i kesici aletlerle, 4’ü boğularak, 2’si yüksekten atılarak, 2’si darp edilerek, 1’i yakılarak öldürüldü.



Kadınların çalışma durumu hala tespit edilemiyor

Kadınların çalışma durumlarını tespit etmek ise çok zor. Önemli olan bu verinin de basın mensupları tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz ay TÜİK’in açıkladığı verilere göre, ‘ev işleriyle meşgul’ kadınların sayısı bir önceki yıla göre 38 bin azaldı. Böylece TÜİK’e göre işgücü dahi sayılmayan kadınların sayısı Mayıs 2021'de 10 milyon 178 bin oldu. TÜİK’in verileri bu şekilde açıklaması, kadın işsizliğinin gerçek boyutunun üzerini örtmeye çalışmaktır. Çalışma hayatına alınmayan ya da istihdamdan uzaklaştırılan kadınlar toplumda oluşan toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık, şiddet ve kadın cinayetleri tehlikelerine karşı daha korunmasız hale gelmektedir. Ulaşılabilen veriye göre kadınların 2’si bir işyerinde çalışıyor, 2’si herhangi bir işyerinde çalışmıyor ve 22 kadının çalışma durumu bilinememektedir.

Kaynak: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 16 Ekim 2021, 19:32   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her ay maalesef ki artarak devam ediyor kadın cinayetleri. Kimisi eski eşi tarafından kimisi sevdiği tarafından. Ama olan giden cana oluyor, katılaşmış bir ceza hükmü verilmediği takdirde bu ölümler bitmez.

________________

~ E & B ~
 
Alt 16 Ekim 2021, 20:07   #3
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bitmiyor bitmeyecek

 
Alt 17 Ekim 2021, 01:20   #4
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Malesef ki bitmiyor ve acı olan tarafi bazılarının isimlerini bile okumadık şu listede ya da bir haberde 10 saniye sürdü isimleri ölüm haberleri, belki verilmedi bile haber olarak. Oysa o evlere ateş düştü kiminin kızı, kiminin annesi öldü bizlerse öylece seyrettik..

Ne yazık.!

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:38.