IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Şikayet ve Uzlaşma Katılımcılar, aleyhlerine olan Şikayet konularını ve davranışları kanıt sunmaları şartı ile bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

169Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2022, 05:05   #1
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.

Merhaba Sayın IRCRehberi Kullanıcıları;

QBilisim.Com Set(Sinan) isimli şahıs/firma illegal faaliyet ve emek hırsızlığı yaparaktan Şekershell Internet Hizmetleri firmamıza ait olan herkes tarafından bilinmiş/tanınmış telif hakları olan tescilli ZSohbet Applet v2 sohbet yazılımın arayüzünü aynı şekilde taklit ederek kopyalamış /çoğaltmış ve yaymaktadır.

Farklı bir firmaya ait olan tanınmış/bilinmiş bir ürün/hizmetini birebir taklit ederek, kopyalarak/çoğaltmış olduğu bir ürünü müşterilerine bir hizmetmiş gibi sunmaya çalışması, nasıl bir ticaret ahlaksızlığı olduğunu da ortaya koymaktadır.
Kendilerine ait bir şey üretmek,yapmak yerine kendi rekabet halinde bulundukları firmanın mühendisinden, tasarımcısına, tasarımcısından, testeri, müşteri temsilcine, geri bildirimleriyle kullanıcılarına kadar emeği bulunan, zaman, tecrübe, maliyetler ve yıllardır piyasaya tanıtmış, reklamını yaptığı, herkes tarafından sevilerek/beğenilerek kullanılmasının başarısına ulaşmış olduğu ürün/hizmetine(ZSohbet Applet) göz dikerek,aynı şekilde taklit etmeye çalışmaları da bir firmanın/kişinin ne denli hizmet anlayışı ve ticaret ahlaksızlığını, kişiliğini ortaya koymaktadır.

ZSohbet Applet v2 Orijinal Demo URL : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
QBilisim.Com Set(Sinan) Emek Hırsızlığı yaparak kullandığı tespit eden URL : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ZSohbet Applet v2 Orijinal Ekran görüntüleri ;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ZSohbet Applet v2 Kopyalanmış Ekran görüntüleri ;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bir kullanıcı olaraktan ekran görüntüleri karşılaştırılması yaptığınızda, bir firmaya ait ürün/hizmetin emek hırsızlığı yaparak, birebir taklit edilerek kopyalanmış olduğunu açıkca görülebilecek/anlaşılabilecek şekildedir.

Kişi kısa bir süre öncesinde de firmamıza ait farklı bir ürün/hizmetinde (qwebIRC v2) arayüz/görünümünü aynı şekilde müşterilerine hizmet amaçlı kullanmış ve kurmuştur. qwebIRC orijinal yapısı açık kaynak kodlu olarak herkes tarafından kullanılabilir bir yapıdır ancak burada firmamızın kendisine ait geliştirmiş olduğu bir sürümü birebir aynı kullanması ticaret etiğine uygun bir davranış değildir.
Bu konuda uyarmamıza rağmen bu konuda(o senin değil, ben istediğimi yaparım) gibi davranışlarıyla geri adım atmamıştır.
Son yapmış olduğu ZSohbet Applet yazılımına ait emek hırsızlığıyla da kendisinin tamamen art niyetli olduğu ve emeğe saygısı olmadığını göstermektedir.
Set(Sinan) olarak bilinen kişi bu yapmış olduğu davranışlarıyla bulunmuş olduğu sektörde amacının hizmet vermek/hizmet sağlamak olmadığı çok açık bir şekilde ortaya koymuş bulunmaktadır.
Bu konuda kişi yapmış olduğu bu son derece ahlaksızlığı ile alakalı zaman damgalı olarak gerekli kayıtlar alınarak Şekershell Hukuk danışmanlarına resmi/yasal olarak işlemlerin başlatılmasına hazırlamaları içinde iletilmiştir.
Kopyalanmış, Taklit Edilmiş Olarak Kullanan Sitelerin Dikkatine ;

ZSohbet Applet tescilli bilgisayar yazılımıdır, Dolayısıyla kamuya sunulmuş ve tescil koruması da bulunan bilgisayar programı / yazılımı niteliğindeki bir eserin, eser sahibinden izinsiz olarak ticari etki yaratır nitelikteki izinsiz ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen kullanımları, müvekkilin söz konusu eser sahipliğinden doğan haklarının ihlal edilmesi anlamına gelmektedir. Yine 5846 s. Kanunun 67, 68, 69 ve 70. maddeleri eser sahipliğinden doğan hakların ihlali halinde, eser sahibinin başvurabileceği hukuki tedbirleri düzenlemiş olup bu kapsamda izinsiz gerçekleştirilen kullanımlara konu bilgisayar programının yer aldığı web sayfanızın erişime engellenmesi/kapatılması başta olmak üzere ilgili kişi ve kullanan site sahiplerinin aleyhine maddi ve manevi tazminat talepli hukuk davaları açılması yoluna başvurulması mümkündür.

Ayrıca 5846 s. FSEK 71. Maddede ise “Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.” düzenlemesine yer verilerek eser sahipliğinden doğan hakların ihlali halinde 1-5 yıl arası hapis cezası ve mahkumiyet kararının verilebileceği çok net olarak hüküm altına alınmıştır.

Ayrıca yine Türk Ticaret Kanunu’nda Haksız Rekabete ilişkin düzenlemelerin yer aldığı 62. Madde uyarınca müvekkil programının ara yüz tasarımını da ihlal eden kullanımlarınız nedeniyle iki yıla kadar hapis cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalabileceğinizi belirtmek isteriz.
Ayrıca ilgili yazılımı izinsiz yere kullanmak/çoğaltmak yaymak yasal olarak bir suçtur. bu nedenle ilgili kişi bu şekilde kullanımlarına 24-72 saat içerisinde sonlandırmaz ve devam etmesi halinde kendisine maddi/manevi tazminat davası ve hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır ve harici olarak kullanımı tespit edilen siteler ilgili yazılımı kullanmaya devam etmesi halinde ilgili sitelerde dava dosyasına eklenecektir.
Bu konu, QBilisim.Com Set(Sinan) olarak bilinen kişinin rekabet halinde bulunduğu bir firmanın tanınmış/bilinmiş bir sohbet yazılımını birebir taklit ettiğini ve kopyaladığını, illegal faaliyet ve yaptığı emek hırsızlığını IRCRehberi kullanıcılarına bilgilendirmek amaçlı açılmıştır.
 
Alt 12 Aralık 2022, 13:02   #2
Set
Özel Üye
Set - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhabalar Sevgili IRCRehberi ailesi, bir itam var calıntı ben kısaca olayı acıklıcam.

Ana konu: çalındı, yok hırsızlık cidden masallah, fazla uzatmadan direk olay şu, qwebirc olaylarında coktandır bende olan applet vardı sunucu ismi vermiyim zamanında bilgisayarımda kalmıstı, bende gerekti kullandım, acılıstada QBilisim 'e ait sunucu oldugu için ismi yazıldı, sonrasnda applet için bana yazdılar durumu belirtim ve tekrar kullanmadım, bana ait mobillerde bir sorun tespit edildi bu tarihden 45 gün önce, sorun kücüktü ama yapim için bir arkadasa ricada bulunmustum, o sırada mecburen bende bulunan saglam apletikullandım ve bu kurulum 4 5 sunucu idi sanırım (ÜCRETSİZ Şekilde kuruldu), bunlar nasılsa tespit saglayip bana tekrar yazdılar buda ayrı bir konu tabi, bende acil bir durum oldugundan gerektigini belirtim ve kullandıgımı appletimin 2 hafta içinde bitiminde deaktif edicegimi belirtim, yok bizden habersiz nasıl yaparsınız, nası edersiniz, her seferinde gerektigini durum öyle gerektigini, arkadasım oldugundan yanıtladım, "Sinegi, Deve yapmak" denirya, "bıktırma" politikası yapmaya calısıyor sanırım, bende artık sinirlenmeye basladım uzattıkca uzattı, bende kullancam kimsede buna ne karısabilir ne hak talep edebilir, qwebirc onların olmadıgını belirtim, buna karsı arkadaşta (ömürlük satılan lisans alındı qbilisim.com adına ben almıştım) zsohbetlerimi iptal etmekle tehdit edildim, ve benim ipler koptu sonra dahada olay büyüdü paramı geri ödemiceklerini belirtiler. bende bunu yaparsanız bende aynı benzer yapıda tasarım cıkartcagımı belirtim. cünkü 10 dk'lık bir kesinti bile yaşatmak istemiyorum müsterilerime moduriyet olmamalı, olaylar büyüdü vs hemen kapatırım mevzusu 1 ay sonraya aktarıldı, 1 ay sonra kapatılcak dendi, lafını yemediler paramı vermeyip zsohbet appletleri kapattılar beni umursamadan ne olcak hali diye, bende siz böyle yaparsanız zweb diye bir yapıyla müsterilerimin madur olmasını engelledim. Mevzu bu.

O Zaman suan bir soru, qwebirc'den ZSohbet'i kapatmayi olarak koz kullanmak ne demek ? bumudur karakter, bumudur ticaret, bu KARAKTERSİZLİKTİR. "ZSohbet" in yapısının ne merakı oldum ,nede baska birşey. Ama codlar çalındı vs diyorlar, Bir Kurul cıkartın kodları acık kaynak sekilde sunalım. Çalıntımı Sıfırdanmı yazılmıs kendileri tespit edilirler. (YANAŞMICAKLARDIR AMA GENEDE BELİRTEYİM BUNUDA)

Gereksiz konu dısı yorumların oluşmaması ve detaylı sekilde codların incelenmesini talep ediyorum

Örnek codlamalar:

QBilisim ZWeb Codlaması:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


SekerShell ZSohbet Codlamasın:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 
Alt 12 Aralık 2022, 13:05   #3
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Konuyla alakasiz direk bireyleri yada sirketleri hedef alan yorumlara yer verilmeyecektir.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 12 Aralık 2022, 13:43   #4
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ortada bir çalma durumu yok. Sadece esinlenilmiş görünüyor. Bu görseller ile yasal hiç bir sonuç elde edemezsiniz. Üstüne üstlük ithamda bulunduğunuz firmanın eline böylelikle koz vermiş oldunuz.

________________

QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Alt 12 Aralık 2022, 14:38   #5
Sound Engineering | Radio Presenter
UmutAldi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Anladığım kadarıyla bir çalma durumu söz konusu değil bence ticari faaliyet gösteren iki firmanın bu tür polemiklere girmemesi lazım. Herkes ekmeğini yer diye düşünüyorum.

________________

https://i.hizliresim.com/ti30cio.gif
Seslendirdiğim şiirlere, profilimden açtığım konulara tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 
Alt 12 Aralık 2022, 16:22   #6
Kullu Nefsin Zaikatul Mevt.~
KTeknoloji - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhaba IR Kullanıcıları,

Konuyu başından bu yana takip etmekteyin piyasada Zsohbet olarak bilinen aplet SekerShell aittir evet burda kimsenin ZSohbet bize aittir diye soyledigi yok zaten aksini ispat eden'de yok ama böyle birşey var hiç bir firma hiç bir şahıs gorsel bize aittir insanlar bu göresele alışmış mantıgını kullanıpda çalıntı/hırsızlık diye suçlayamaz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımız apleti yaparken yanında durdugumu ve sadece görsel tema olarak ZSohbet'e benzemesi gerektigini benim şahsi fikrimdir bu sebebten dolayı görsel hırsızlıgımı yapmış olduk ? soruyorum IR kullanıcılarını @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] in de belirttigi gibi madem konu detaylandırılmak isteniyor o zaman forum yönetiminin belirledigi kişi veya kişiler apletin kod yapısını incelesinler benzer herhangi bir kod varsa SekerShell firması haklıdır görsel hak kimse TALEP EDEMEZ

SekerShell Firmasnini Dedigi Gibi 5846 s. Kanunun 67, 68, 69 ve 70 maddeleri aşikardir

1. Eser sahibi, eserin değiştirilmiş şekilde çoğaltılmasının, yayım ve temsilinin, radyo ile yayımının menedilmesini ve tecavüz edenin, tedavülde bulunan çoğaltılmış nüshalardaki değişiklikleri düzeltmesini veya bunların eski haline getirilmesini talep edebilir. Değişiklik, eserin, gazete, dergi veya radyo ile yayımı sırasında yapılmışsa eser sahibi, masrafı tecavüz edene ait olmak üzere, eseri değiştirilmiş şekilde yayımlamış olan bütün gazete, dergi ve radyo idarelerinden değişikliğin ilân yolu ile düzeltilmesini talep edebilir;

2. Güzel sanat eserlerinde eser sahibi asıldaki değişikliğin kendisi tarafından yapılmadığını veya eserdeki adının kaldırılmasını yahut değiştirilmesini talep edebilir. Eski halin iadesi mümkün ise değişikliğin izalesi ammenin veya malikin menfaatlerini esaslı surette haleldar etmiyorsa eser sahibi eseri eski hale getirebilir.

Yukardaki 67. maddenin 2. fıkrası geçerlidir ZSohbet ismi hic bir yerde geçmemektedir görsel benzerlik zaten mevcuttur bunu kullanıcılar dahi fark etmektedir ekran görüntüsüne bakmadan iki link karşılaştırıpta görebilirsiniz 67. maddenin 2. fikrasina uygundur

Gelelim Kullanım Sözleşmesine bilindigi gibi ZSohbet ömür boyu satılmaktadır ve yıllık barındırma ücreti verilmektedir ömür boyu ücretini verip alınan bir ürün nasıl karşılıksız sözleşme fes edilebilir bunun hukuki sorumlulukları yokmu ? tabiki var bir ürün alıyorsunuz aradan aylar geciyor ürün sahibi benle sorun yaşadın ürünümü geri ver veya ürünü kullanılmaz hale getiriyor burda kim suclu SekerShell firmasi ömürlük ürün satipta karsılıksız sözleşme fes etme hakkına sahip oldugunuzumu zannediyorsunuz piyasada TEKEL'misiniz ? o zaman hukuki sonuclarinada katlanirsiniz..

Madde 68: Bedel talebinde bulunan kişi, tecavüz edene karşı onunla bir sözleşme yapmış olması halinde haiz olabileceği bütün hak ve yetkileri ileri sürebilir.

Ki zaten 68 maddeyi ileri sürüyoruz suan magdur SekerShell Firmasimi yoksa SekerShell'in keyfi muamele yapip Sözleşmeyi Fes Ettigi Kişilermi ? soruyorum size Apletin Kullanım Hakları Bana aittir @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Sinan) Ben Kodlattim..

KTeknoloji Türkiye’nin Lider Servis Sağlayıcısı
Ahmet Turan Memiş

________________

KTeknoloji Türkiye'nin Lider Servis Sağlayıcısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



 
Alt 12 Aralık 2022, 17:31   #7
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhaba Sayın IRCRehberi Kullanıcıları ;


Sekershell Internet hizmetleri olarak qwebIRC v2 sürümü(orijinal halinden düzenlenmiş görüntü) Şekershell firması tarafından kurulduğunu ve Şekershell müşterilerinin kullandığı bir görünüm olduğu bilinmektedir.

Set(Sinan) isimli kişi hizmet sağladığı müşterilerine bizim kullanmış olduğumuz görüntüdeki sürümü kurmaya başladığını fark ettiğimiz andan itibaren kendisi ortağım Alper bey tarafından bilgilendirilmiştir..

Bilgilendirmesi ise ; qwebIRC'de bize ait bir görünüm kullanıyorsun bu şekilde kullanman uygun ve hoş olmaz, bunu kullanamazsın demek yerine kendisine qwebIRC için farklı bir görünüm kullanılması önerilmiştir, bu konuda kendisine kesinlikle hemen kaldıracaksın vb gibi bir baskı uygulanmamıştır, Bugün aynı sektörde rekabet halinde bulunduğumuz firmaların hiç bir qwebIRC yapısı onların bizimkisiyle aynısı değildir, bizlerin görüntüsü ise onlarla aynı değildir.

Kendisi ise bu bilgilendirmenin üzerine, kendi sözüyle konuda belirttiği gibi ; (bende kullancam kimsede buna ne karısabilir ne hak talep edebilir) qwebirc sana ait değil gibi söylemlerde bulunmuştur. elbette doğrudur qwebIRC yazılımı bizim firmamızın yapmış olduğu bir yazılım değildir ancak ilk mesajda belirttiğim gibi, bugün popüler sunucularında veya rekabet halinde bulunduğumuz diğer hosting firmalarında kendilerine ait bir görünümü olduğu gibi, bizimde kendimizin yıllardır kullanmış olduğu bir görünüm mevcuttur, bu durumda ise aynı görünümü kullanması bir nevi görünüm çalmak/kopyalamak ile aynı durumdur.

Ayrıca, kullanmış olduğunuz her hangi bir sürümünüzde sorun olsa bile, birlikte bazı ortak işler yaptığınız ve ticaret yaptığınız firmanın görünümünü izinsiz olarak çalıştırmak ve kurmak, nasıl bir ticaret ahlakıdır? bu durum kabahatinizi örten bir durum asla değildir. ve kullandığınızı biz tespit ettikten sonrasında söylüyorsanız art niyetli olduğunuz açık bir şekilde bellidir. Acil bir ihtiyacınız varsa bunu başlangıçta iletmeniz uygun olanıdır. (Bu dosya bilgisayarınızda saklıyorsanız bile bize ait kurulan bir sunucudan alınan bir görüntüdür, bunu herkes bilir. Şekershell qwebIRC v2 demosunda yıllardır aynı görünümü kullanıyor.)

Bu durumda birlikte ticaret yapılan bir işte, bugün bir örnek vermek gerekirse, Apple ile Samsung veya benzeri farklı marka karşılaştırmaları yaptığımızda her biriside birbiriyle belirli ticaretleri elbette mevcuttur, yani bugün bazı konularda ortak ticaret yaparken, ticaret ortağınız kendisine ait bir görünüm de seni bilgilendirmesine rağmen, ben istediğimi yaparım gibi bir konuşma yaparsanız bu konuda diğer firmada elbet ticari haklılık durumunu savunacaktır ve buna göre hareket edecektir.

Aynı şekilde bulunmuş sektör itibariyle diğer firmalar ile bazı konularda ortak kullanmış olduğumuz projeler olabilmektedir bu durumda bilgilendirmemize kayıtsız kalarak ve hoş görülmeyen sadece kendini düşünür şekilde cevaplar vermeniz durumunda Şekershell Int Hizmetleri elbette burada haklı olarak, ticaret haklılık durumunu savunacaktır.

7 Kasım 2022 tarihinde kişiye bu şekilde bilgilendirme/uyarı sağlanmasına rağmen uygun olmayan davranışlar(istediğimi yaparım vb. gibi söylemler) ve tek taraflı ticaret düşünerek iş yapmasından kaynaklı olarak bu süreden sonrasında birlikte artık ticaret yapılmasının uygun olmadığı görülmemiş ve kendisine bilgi verilmiştir.

Kendisine bize ait kullanmış olduğu ZSohbet Applet yazılımı için 7 Kasım 2022 tarihinde, 10 Aralık 2022 tarihine kadar süre verilmiştir, kendisinin bahsetmeye çalışmış olduğu gibi hemen bir hizmet kapatma veya durdurma söz konusu değildir.

Ayrıca kendisi de aynı şekilde bizlere, 10 Aralık 2022 tarihine kadar kendisine ait olan kullanılan Cycle(konuşan bot sistemi)ni durdurmamızı kullanmamızı istemiştir.

Burada her iki firma, iki taraflı olarak kendi arasındaki anlaşmayı fesh etmiş olmaktadır.

Bugün görüyoruz ki; 12 Aralık tarihinde birlikte ticaret yaptığı firmaya ait tescilli yazılımı aynı şekilde kopyalamak/çalmak ve izinsiz bir şekilde kullanımını yaparak, müşterilerine kurulumunu gerçekleştiriyor. bu durum sizin yakınızın müşteri mağduriyeti yaşayacağı değil, sizin tamamen art niyetli olduğunuzun bir göstergesidir.


İlgili tarih'de halen yaklaşımcı bir tavrı olmaması ve hala ben bilirim, ben yaparım, istediğinizi yapın, istediğimi yaparım gibi söylemlerine devam ettiği için anlaşılan süre içerisinde kendisine ücretsiz olarak sağlanan ZSohbet applet hizmeti durdurulmuş ve kendisinin de bizlere verdiği tarih üzerinde kendisine ait bot sistemleri kullanmayı bırakılmıştır.

Kendisinin belirtmiş olduğu gibi ücretli olarak satın alınan her hangi bir ZSohbet Applet hizmeti bulunmamaktadır, bu konuda kendisine sağlanan ZSohbet Applet hizmetleri tamamen ücretsiz olarak sağlanmıştır. bu konuda aksini iddia ediliyorsa buyrun, ZSohbet Applet adına ödenen dekontları göndermesini rica ediyoruz.

Ayrıca bir yanlışa söz konusu olmasını istemeyiz, ZSohbet Applet hizmeti ömür boyu kullanımlı değildir, başlangıç için tek seferlik ücreti bulunarak yıllık yenileme ücreti bulunmaktadır.

Bir söylemde bulunmak gerekirse ; Kişinin düşünceleri ve davranışlarının tamamen illegal faaliyete yönelik, çalmak/kopyalamak, izinsiz kullanmak olduğu yazmış olduğu mesajlarda da anlaşılmaktadır.


Bir çok IRCRehberi kullanıcısı bu konuda görecektir ki, durum kişinin anlattığı gibi olmadığı yukarıda anlattığım gibi olmasına rağmen siz her ne olursa olsun, bir firmaya ait tescilli bir yazılımı ben müşterilerimi mağdur etmek istemem, 10 dk kesinti bile yaşatamam diyerekten "IZINSIZ OLARAK KULLANILMASI, KOPYALAMAK, ÇOĞALTMAK YASAL OLARAK BİR SUÇ OLMASINA RAĞMEN." izinsiz kopyalayamaz, veya çalamazsınız. bunu yapıyorsanız'da SİZ EMEK HIRSIZI, İLLEGAL FAALİYETLERİ OLAN, VE EMEĞE SAYGISI OLMAYAN BİR KİŞİLİKSİNİZDİR.

Ayrıca Bir ata sözü der ki ; (özrü kabahatinden büyük.)


Bugün sizin bu söylemeniz ile şu örnekte ortaya çıkar, Apple firmasına ait bir görüntüyü Apple ile ticaret anlaşmazlığı yaşadığınız için ben sorun yaşayamam kopyalarım, çalarım, istediğimi yaparım demiş oluyorsunuz. Bunuda kusura bakmayın, YAPAMAZSINIZ.

Ayrıca konuyu okuyan bir çok kişi durumu anladı ama halen ilgili kişi bunu anlayamamış görünüyor, ilgili sitelerde kullandığınız Sohbet yazılımı, bize ait olan ZSohbet Applet sürümünün tamamen aynısıdır, bunu bugün bir çoçuk bile anlayabilecek durumdadır.

Elbette bize ait olan tescilli bir yazılımı bu şekilde kullanmaya devam etmeniz halinde her türlü yasal olarak maddi/manevi tazminat istemli ve hakkınızda suç duyurusunda bulunularak hukuki işlemler başlatılacak olup aynı şekilde kullanmaya teşvik ettiğiniz sitelerde kullanmaya devam etmesi halinde bu konuda yasal olarak gerekli işlemler başlatılacaktır.

Tekrar hatırlatıyorum ki; Bu konuda ilgili sitelerin, site sahiplerin bu konuda zarar görmemesi ve bu durumdan yasal olarak haklarında bir işlem başlatılmaması için, ilgili kullanımlarını durdurmalarınızı öneririz.

İşin özeti kısacası bu şekildedir, kişi saygısızca emek hırsızlığı yapmasına rağmen hala kendine haklı bulabileceği nedenler aramaktadır.

QBilisim.com firması sahibi olan Set(Sinan) Emek hırsızı, İllegal faaliyetlerde bulunan, Kopyalamak ve çalmak, ben istediğimi yaparım gibi davranan bir kişilik olduğunu bizlerde anlamış olduk. bunu kendi yorumu ilede anlatmış oldu.


Müşteri mağduriyetinden bahsediyorsunuz ki bu durumu önceki mesajımda açıklamıştım, durum ne olursa olsun kabul edilebilir bu durum olmamasına rağmen, müşteri mağduriyetini kendi müşterinize yaşatan bir FİRMASINIZ?

Neden mi ?

Müşterilerinizin sitelerine izinsiz olarak kullandığınız, çaldığınız bir sohbet yazılımının kurulumunu yaparak, müşterilerinize çalıntı/kopya bir yazılım kullandırarak müşterilerinizi yasal bir hükümlülük yüklüyorsunuz, bu hiç bir firmanın yapacağı etik bir davranış değildir. Ve ne denli, nasıl bir hizmet anlayışınız olduğu ortaya çıkmaktadır.

Örnek olarak, Bir site Sizin konuşmalarınıza güvenerekten, yazılımı halen kullanmaya devam ederse hakkında başlatılacak olan yasal süreçten, Sitesinin BTK tarafından erişime engellendiğinde, ve kendisinde aynı şekilde sizinle aynı benzeri davadan maddi/manevi tazminat ödeyebileceği bir durumda kaldığında umarız firma sahibi olarak müşterinizin mağduriyetinizi giderirsiniz.

Site sahipleri için DIPNOT : Firma olarak amacımız asla ve kesinlikle her hangi bir siteyi veya site sahibini her hangi bir zarara uğratmak değildir. Sadece firmamıza ait emeklerimiz, çabalarımız ve zamanımız ve yılların tecrübesi ile yapmış olduğunuz yazılımları korumaktır. Bu konuda duyarlı olmanızı tavsiye ederiz.


Şekershell Internet hizmetleri 2006 yılından buyana olarak sektörde hizmet veren en köklü ve kaliteli hizmet sağlayan bilinen/tanınmış firmalardan birisidir. kendisine ücretsiz sağlanan bir applet(sohbet yazılımı) ile alakalı aslı olmayan bir konuda paramı geri vermediler gibi şirket profilini itibarını zedeleyen bir söylemde ASLA BULUNAMAZSINIZ!

Ayrıca, Şekershell Internet hizmetleri ile çalışarak firmadan kaynaklı nedenlerle hizmeti sonlandırılmış veya iptal/iade talebinde bulunan hangi müşterimiz geri iadesini alamamış? gerçeği olmayan konu hakkında konuşmak, delil ve kanıtsız olarak iftarada bulunarak, şirket profilini zedelemek/karalamak bir suçtur! Bu konuda da aynı şekilde ilgili konuşmalarınızı delil niteliği taşıyacak şekilde kayıt altına alınacaktır.



Kralshell isimli rumuzlu kişiye bir cevap vermek gerekirse ;


Bizim konu açıklamalarımızı ve yapılan açıklamaların hiç birisini okumadan kendinize göre bir yorum yapmaktasınız.


ZSohbet Applet Şekershell Internet hizmetlerine ait olduğunu söyleyerek daha sonrasında ise Şekershell bu yazılımına ait her hangi bir görsel hak talebinde bulunamayacağını iletiyorsunuz, siz tam olarak ne söylemek istediğinizi gerçekten biliyor musunuz ?


Onun üzerine, size konu üzerinde Mevzuat kanunlarına ait belirli maddeler açık bir şekilde belirtilmesine rağmen, tüm maddelerin tamamını okumadan kendinize göre yorumlamaya çalışmaktasınız.


Burada sadece belirli ilgili maddelerden belirli bir kısım alaraktan, kendinizle alakalı olmadığını düşünmenizde ayrı bir yanlıştır.



URL : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Size bir tavsiye olarak, İlgili sayfa/kaynak üzerinden belirtilen Madde 67, 68, 69 ve 70 detaylı olarak okuyabilirsiniz.



Yani, bu durumu ilgili maddelerden sadece bir kısmı alarak, bunu kendinize göre yorumlayarak aklamaya çalışmak, ve burada ticari ahlaksızlığını söz konusuyken, mağdur gibi davranmak gerçekten uygun bir davranış değildir.



İlgili kişi marka,yazılım ismi ZSohbet adını kullanıyor olarak suçlanmamaktadır, sadece kendisi ZSohbet ile bağlan olarak buton adını bile değiştirmeyen, ve firmamızın yıllardır kullandığı Sloganı bile aynı şekilde kullanarak ne kadar benzeri bir iş yapmaya çalıştığı diğer mesajda belirtilmiştir.


Ayrıca bir önceki mesajımızda iletmiş olduğumuz gibi kişinin kendisine ait satın almış olduğu bir ZSohbet hizmeti bulunmamakta olup, ücretsiz olarak kullandığı ve detayları/sebepleri bir önceki mesajımızda açık/anlaşılabilir bir şekilde iletilmiştir,


Kendi mesajınızda kendiniz belirtiyorsunuz, “görsel olarak benzer kullanıcılar bile bunu fark edebilmektedir”, kelimesini kullanarak, zaten siz gereğini fazlasıyla söylüyorsunuz kendi kendinize biz size ait görünümün aynısını kopyaladık, çaldık ve izinsiz kullanırız diyebiliyorsunuz. Bunun yanıtını emin olunki, yasal olarak vereceksiniz.



Bir mesajınızda daha "GÖRSEL HAK KİMSE TALEP EDEMEZ" bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Bugün her hangi istediğiniz bir görsel/tasarımı o halde herkez istediği gibi kullanabilir, ne kadar saçmaladığınızı görüyorum ve bu konuda sizlere burada sizlere söyleyebileceğimiz bir söz bulunmamaktadır.

Son olarak ;

QBilisim.Com Sahibi Set(Sinan) rumuzlu kişiye yanıt olaraktan şunu söylemek isteriz ;


Kendisi halen, her şey ortada açık bir şekilde demo ve ekran görüntülerinde görülmesine rağmen, arkadaşı olduğunu söyleyen ve yaparken birlikte yaptık şeklinde izah ettiği (KralShell) isimli rumuzun yazdığı mesajda bile ;


“Görsel olarak benzer kullanıcılar bile fark edebilmektedir.” şeklinde mesajı üzerine halen neleri çalmışız şeklinde konuşmasına gerçekten anlam verememekteyiz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Bize ait kullanılan ZSohbet yazılımı)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (QBilisim.com izinsiz kullanmış çalmış/kopyalamış olduğu yazılım.)


Kendisinden de rica ediyoruz, her iki link’e tıklayarak giriş yaptıktan sonra Hakkında kısmına tıklar mısınız ? (ki burada hakkında kısmında yer alan metinler, büyük/küçük harf, virgülü noktasına kadar, firma sloganına kadar aynı şekilde olmasına rağmen, ki konu bu değildir, bu kadarı bile alıntı olduğu görülmektedir.)


* Görsel/Resim telif hakları Şekershell'e aittir.
* Kod telif hakları SekerShell.Com'a aittir.


Bu alanı dikkatlice okuyunuz, Görsel/Resim, yani tescilli sohbet yazılımına ait Görsel(Tasarım) hakları Şekershell’e aittir ibaresi açıkca yer almaktadır.


Burada siz görsel/tasarım hakları bulunan bir görsel/tasarımı aynı şekilde birebir olarak kullanmanız yasal olarak bir suç olup, sizin illegal faaliyetlerde bulunduğunuzu, izinsiz şekilde kopyaladığınızı ve emek hırsızı olduğunuz GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ!


Set(Sinan) isimli şahısın davranışına göre, yazdıklarına göre anlaşılan durum ;


Bugün Iphone 14 görsel/tasarımını aynı şekilde Samsung S20 ultra uyarlayarak, kodlar ve kod dizilerinin farklı olması halinde, Iphone 14 tasarım/görsel aynı şekilde kullanılabileceğini ve bu konuda bir emek hırsızlığı, illegal bir faaliyet de bulunmadığınızı söylüyorsunuz, ve Apple firması bu konuda her hangi bir hak talep edemeyeceğinizi düşünüyorsunuz.


Apple, Iphone 14 tasarımı/görselini, X yazılımıyla yapmıştır, ben bu tasarım/görseli Y yazılımı ile yaparak, kodlar farklı ise tasarım/görünümünü izinsiz kullanmamış, emek hırsızlığı ve illegal faaliyet de bulunmadığınızı düşünüyorsunuz.
Size kalırsak o halde, istediğimiz görüntü ve tasarımı farklı yazılımlar kullanaraktan, istediğimiz tasarım/görünüm alanını istediğimiz siteden çalarak, uyarlayarak istediğimiz gibi kullanırız düşüncesi ortaya çıkmaktadır.



Bu konu ile alakalı biz bir önceki mesajımızda iletmiş olduğumuz gibi, hakkınızda gerekli işlemlerin başlatılması için talimat vermiştik, ve gerekli işlemleri başlatıyor olacağız.


Tüm detaylar açıklayıcı bir şekilde anlatılmıştır, ilgili kişinin emeğe saygısı olmadığı açıkcada ortadadır.


IRCRehberi Kullanıcılarına ve Kamuoyuna duyrulur.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK (Sekershell Int. Hizmetleri - Owner.)

 
Alt 12 Aralık 2022, 18:38   #8
Set
Özel Üye
Set - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@Teqnic denilen arkadas muhattabım siz degilsiniz, IRCRehberi yönetim olaya el attıgında, codlama ve aldıgım hizmetlerin deaktif edilmesi, ve onla gelen madurluk durumu, ve karsı tarafa yaptıkları sebebiyle yapilan karsılık, net sekilde cevaplanır, delillerle sunabilirim gerekli acıklamaları, bunun dısında size vericek cevabım yok, Hayırlı Forumlar.

 
Alt 12 Aralık 2022, 19:13   #9
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bizlerde sizi muhatap almak için uğraşmıyor, veya çalışmıyoruz. burada değerli kullanıcıların doğru bilgilenmesine adına yanıtlar eklenmektedir.

Ayrıca halen kodlama kısmından bahsediyorsunuz, sanırım siz halen neyin ne olduğunu anlayabilmiş değilsiniz veya anlamak istemiyorsunuz.

Bu durumu eminim ki, bir çok kullanıcı verilen örnekler ile anlamış oldu. Bu konuda, örnekte vermiştim, ama tekrarlamak gerekirse ;

Hakkında kısmında veya buna benzer alanda yer alan not/bilgiler hiç bir zaman boşuna yazılmaz, sizin gibiler alıntı yapması için değil yasal ve genel bilgilendirme amaçlıdır.

Görsel/Resim hakları Şekershell'e aittir, yani Tasarım/görsel hakları olan bir sohbet yazılımını kendiniz farklı bir alt yapı ile farklı kod algoritmaları ile değiştirerek görünümü aynı şekilde kullanıyorsanız siz burada illegal faaliyet gösteren, emek hırsızı olan bir kişisinizdir.

Aynı benzeri bir örnek ile bugün bir koltuk tasarım/görünümünü bile kendiniz aynı benzer şekilde yaparaktan, kendinizi ben o mdf kullandı, ben sunta kullandım gibi deyimlerle haklı çıkartamazsınız.

Ayrıca her mesajınızda Kod karşılaştırmadan bahsetmeye çalışıyorsunuz, yukarıdaki verdiğim örnekte olduğu gibi, görünüm/tasarım haklarını tamamen ihlal ettiğiniz ekran görüntüleri, demo linkleri ve kendi söylemleriniz ve kendisini arkadaşınız olarak tanıtan (Kralshell) isimli kullanıcının söylediklerinden gayet iyi anlaşılmaktadır.

Hangi görünüm/tasarım olursa olsun, tescilli bir yazılımın görünümünü aynı şekilde benzer olarak izinsiz olarak kullanmak, yayılması, çoğaltılması, bu konuda bilgi sahibi olan kullanıcılar çok iyi bilirler ki, bu durum yasal olarak bir suçtur.

Hala mağduriyet durumunuzdan bahsediyorsunuz, kendiniz istediğimi yaparım vb. gibi söylemlerde bulunarak ticaret ahlakınızı yitirmişsiniz demektir zaten, ve bu konuda sizlere yine karşılıklı anlaşmalı olarak 32 günlük bir süre verilmiştir. burada mağduriyet durumundan bahsedecek olan en son kişisiniz. Detaylı açıklamaları üst mesajımızda mevcuttur.

Bu durumla hala kendinizi haklı çıkarır gibi göstermeye çalışmak sadece sizin kişiliğinizi gösteren bir durumdur.

Bu konu sadece, sizin hakkınızda ve firmanızın ne denli bir hizmet sağladığı, nasıl çalıştığı, farklı firmalarının projeleri izinsiz olarak nasıl kullandığınız, çoğalttınız amacıyla, IRCRehberi kullanıcılarını ve Kamuoyunu bilgilendirme amaçlı açılmıştır.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK (Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)

 
Alt 12 Aralık 2022, 23:45   #10
Standart

Sekershelle uzun suren bir partnerligimiz olmustur..Yanliz pandemi kosullarini ve mevcut ekonomik sistemde olan usd ve euro doviz artislarini sebeb gostererek fiyat artimina gitmistir.
Hal boyleyken fiyat politikalari mevcut butcemizin uzerinde oldugunu gerekce gostererek hizmet durdurma karari almis bulunduk
Ve sekershell firmasindan aplet talebimiz oldugunda 3 gun icinde iki ayri fiyat politikasi sergiledikleri icin tamamen alimdan vazgectik ( nihayetinde Turkiye Cumhuriyetinde serbest piyasa ekonomisi mevcut)
Bunun üzerine biz kendi root makinamizi alarak web hostingide qbilisimden almayi uygun bulduk
Ve qbilisim sahibi sinan bey’e aplet talebimizi bildirdigimizde sekershelle qbilisim arasinda var olan anlasma geregi tedarik edebilecegini bildirmiş olup bunun uzerine qblisime 600 tl raiş bedelle ucret odemesinde bulunulmuştur.Dolayısıyla netkeyfi.net sekershelle direk bir ticaret yapmamıştır Hizmeti qbilisimden tedarik etmiştir
Daha sonra iki rakip firma arasındaki anlaşmazlık ve rekabetten ötürü oluşan karşılıklı uygunsuzluklara istinaden sekershell apletlerin hizmet durumunu durdurma kararı almıştır ( qbilisim ödemeleri yaptım ve bu apletler benim ücrete mukabil apletler olduğunu iddia etmektedir )
Bununla beraber sunucumuzda erişimi engellenen hizmetlerden ötürü sıkıntılar yaşanmıştır ve qbilisime yaptığımız muracaatlardan sonra yeni bir aplet temini elde etmiş bulunmaktayız ( bu apletin lisans durumu yazılım kodlarının ne olduğuna dair legal ve illegalliği konusunda bir bilgimiz bulunmamaktadır ) Biz ödediğimiz ücretlere mukabil hizmet talebinden fazlasını istememiş bulunmaktayız
Dolayısıyla bu başlıkta atılan mesnetsiz iddialari kesinlikle kabul etmemekteyiz ve etmiyeceğiz.
Burada en masum ve perde arkasında yaşananlardan bihaber olan bizler asıl mağduriyeti yaşayanız paramızla rezil olmak durumunu yaşamaktayız ve üstüne suçlanmaktayız
Ticari ahlaka sığmayan karşılıklı fil tepişmelerinin altinda ezilen haşerat olmuyacağımızı burdan siz sosyal medyadaki arkadaşlarımıza bildirme gereği duyduk
Sunucumuzun sosyal platformlardaki marka değerine zarar vermek maksatı ile atılan her adımın karşısında olucağımızı burdan beyan etmek istiyoruz..
Shell sektöründe hizmet veren bu iki firmadan ricamiz dost iken yapılan jestleri düsman oldukdan sonra hasmane tavırlara getirdiğiniz olaylarının bedelini ücreti karşılığında hizmet alan bizlere yansıtmamanızdır
Dilinizden düşürmediğiniz hukuk herkes için eşit mesafededir


Netkeyfi.Net IRC Yönetimi

________________

"Öldürme yetkisine sahip olup da öldürmüyorsan güçlüsündür."
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:41.