IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 1 Post By YGT
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Elyanura
  • 1 Post By KuzenKit
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2021, 19:47   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Zühre Yıldızı’nın Hikayesi

“Derler ki, aşk da unutulurmuş herşey gibi… Hem de yaşanıp bittikten, soğuyup küllendikten sonra değil, tam da dolu dizgin devam ederken unutulurmuş aşk… Neyse ki, Zühre Yıldızı varmış göğün üçüncü katında… Halen aşık olup olmadıklarını ve eğer aşıklarsa kime aşık olduklarını hatırlamayanlar, göğün üçüncü katına çıkıp, zühre yıldızının elindeki aynaya bakarlarmış… baktıklarında gördükleri yüz, aşık oldukları kişinin yüzü olurmuş… Derler ki, bazıları sadece zifiri karanlık görürmüş aynada… Böylelerinin hafızalarından şüphe etmeleri yersizmiş… Çünkü tekleyen hafızaları değil, yürekleriymiş…”-mahrem

Zühre,
Adı her yere nam salmış, hafif meşrep, afyon içen, kendi bildiğinden şaşmayan, bir görenin tekrar dönüp dönüp baktığı, bakanı günaha teşvik eden eski güzeller güzeli Zühre. Yüzü suyu hürmetine sunaklarda kan akıtılan, sebebine gökteki tüm yıldızların utandığı kadın. hal böyle olunca etrafına erkekler pervane olur. Bir yüz uğruna gözleri kör olmuş aşıklar mumun etrafında sersemlemiş kelebekler gibi dönerler de dönerler.
Kelebekler dönedursun. İki melek. Nurdan yaratılmış. Öyle yüce öyle aydınlık. Harut ile Marut. Bu dünyada dönen tüm bu olayları görür. Bir türlü akıl sır erdiremezlermiş. Nasıl olur da insanoğlu nefsani duygularına yenik düşerdi?
İnsanın içindeki merak duygusu ikisini sarıp sarmalamış. Gittikçe öfkeye, kıskançlığa dönüşmüş. Daha fazla dayanamamışlar. Çıkmışlar Tanrı’nın huzuruna. Boyunları bükük, içlerinde gizli kibir. Biz derler, anlayamıyoruz. İnsan insana nasıl kul olur?


Zühre Yıldızı’nın Hikayesi

Fotoğraf Pixabay’dan alınmıştır.

Tanrı madem öyle der sizi iki insan kılığında dünyaya Zühre’nin yanına göndereceğim. Ama siz siz olun günahtan sakının der.
İki melek tebdili kıyafet dünyaya Zühre için yola düşerler. Kendilerinden öyle emindirler ki yüzlerinde alaycı gülümsemeyle kadının evine varırlar. Kapıyı çalarlar. Kapı açıldığında melekler afallar. Kendilerinden geçerler adeta. Onlarda aşka düşüp aşkı tatmışlardır artık.
Zaman geçer. Zühre’nin eteğinden ayrılmazlar. Ağzından çıkan tek kelimeye yolları aşar, tek kelime ile günlerce kapısında beklerler. Zühre bir gün onlardan bir adam öldürmelerini ister. Gözlerini kırpmadan öldürürler.
Rivayet odur ki Zühre onların melek olduğunu anlar. Ve bir gece onlardan İsmi Azam duasını alır. Her kim ki bu duayı okur. Göğe yükselir. Öyle ki bu dua meleklerin tekrar göğe gitme anahtarıdır.
Zühre duayı okur. Göğe yükselir. Bir yıldız olur.
Harut ile Marut ise dünyada öylece kalakalırlar. Tanrı onları cezalandırır. Yeryüzünde bilinmeyen bir kuyuda baş aşağı kıyamete kadar asılı kalırlar..

Zühre Yıldızı’nın Hikayesi



Alıntıdır.
 
Alt 23 Nisan 2021, 19:57   #2
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Vayy Bee reis

 
Alt 23 Nisan 2021, 20:15   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Derler ki, aşk da unutulurmuş her şey gibi… Hem de yaşanıp bittikten, soğuyup küllendikten sonra değil, tam da dolu dizgin devam ederken unutulurmuş aşk…

Ne güzel sözmüş bu böylee

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 23 Nisan 2021, 20:20   #4
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok güzel bir hikaye.Yıldızları sevenler için bir başka güzel.

 
Alt 23 Nisan 2021, 20:21   #5
Standart

Güzel hikaye.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 17 Mayıs 2021, 22:45   #6
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ne kadar büyüleyici bir hikaye @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] paylaşım için teşekkür ederiz.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:10.